Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e39 - 2001 FL 530d výměna manuál za automat
-
-
- Klubové ID: 4134
Takovou přestavbu nedoporučuju, automaty u 530d maji zivotnost kolem 200 000km, nekdy i min. Děláme výměnu z automatu na manuál, ale ta je o dost jenodušší (nepotřebuješ elektriku, jenom kabel na čidlo zpátečky), ale když budeš dělat přestavbu z manuálu na automat, tak tam potřebná elektrika ani nebude natažená
-
-
- Klubové ID: 2455
-
dyť je to všeobecně známá věcCrazy píše:drifterCZ píše:Takovou přestavbu nedoporučuju, automaty u 530d maji zivotnost kolem 200 000km, nekdy i min.
to ti řekl kdo?![]()

-
- Kontaktovat uživatele:
dyť je to všeobecně známá věc
záleži na tom kdo a jak se k tomu autu chova to je všeobecná známa věc, výrobce určitě nepočitá s životností automatu 200!!! mám e36fl a e39fl v automatu daleko za 200 kila a nemam problem, skřín v klidu unese i chip s motorem 142kw pak teprve je skoro dosažena maximalka kroutaku. pohybuju se kolem baworu uz nejakej patek a krom jedne 523ia se kterou se kdosi pokousel neustale driftovat vše jezdi dodnes..

záleži na tom kdo a jak se k tomu autu chova to je všeobecná známa věc, výrobce určitě nepočitá s životností automatu 200!!! mám e36fl a e39fl v automatu daleko za 200 kila a nemam problem, skřín v klidu unese i chip s motorem 142kw pak teprve je skoro dosažena maximalka kroutaku. pohybuju se kolem baworu uz nejakej patek a krom jedne 523ia se kterou se kdosi pokousel neustale driftovat vše jezdi dodnes..

-
- Klubové ID: 3029
To je přece blbost, automat je skvělá věc a pokud se ho zříkám jen proto, že můžu mít větší náklady než u manuálu, tak se ochuzuju o příjemný svezení. Je to všechno jen o tom, jak se k věci chovám, tak se mi to pak vrací v nákladech na servis a provoz.
Jinak tdsům taky praskaj hlavy jen kvůli tomu, že stím jezdí lidi jako prase a pletou si to se závoďákem...
Jinak tdsům taky praskaj hlavy jen kvůli tomu, že stím jezdí lidi jako prase a pletou si to se závoďákem...
Což o to, jezdit s tím jako se "závoďákem" jde, jenom u toho člověk musí trochu přemýšlet a mít pořád na paměti, že v- podstatě jede s technologicky shodným motorem, jaký je v Tatrách z roku 72, takže se k tomu musí i tak chovat. Já třeba motor na benzinkách na dálnici vůbec nechcípám, když si jdu koupit kafe. Za studena zase jedu minimálně 16 km piánko na čtvrt plynu, než vyleze ručička z modrého pole, tak se snažím do 1500 ot./min. a pak postupně začnu zvyšovat svoje nároky.loyd-krismas píše:To je přece blbost, automat je skvělá věc a pokud se ho zříkám jen proto, že můžu mít větší náklady než u manuálu, tak se ochuzuju o příjemný svezení. Je to všechno jen o tom, jak se k věci chovám, tak se mi to pak vrací v nákladech na servis a provoz.
Nicméně tady to neni diskuze o tdsách nýbrž o automatech, tak přidám čistě svůj názor - měl jsem tds s manuálem a teď (protože nebylo zbytí a manuály prostě nějak vymyzely, když jsem sháněl další E34) jsem skočil do automatu s tím, že jsem byl odhodlaný si to překopat na manuál. Po tom, co jsem se tím naučil jezdit (ze začátku to bylo strašné, jezdil jsem za spotřebu, o které sejm si myslel, že je u tdsa naprosto nedosažitelná - 11 až 12 l/100 a to sjem nejezdil úplně nějakou pilu) jsem svůj názor přehodnotil a automat se mi líbí, hlavně ta rychloběžka, kterou to zařadí něco málo pod 100 km/h, je to parádní převod do rychla. Je to super věc, pohodlá všechno toto, ale kdybych měl znovu možnost výběru totožných aut, z toho jedno by bylo s automatem a druhé s manuálem, vyberu si to s manuálem. Někdy to prostě neřadí přesně jak bych chtěl (možná s tím ještě neumím tak jezdit) a za další mi nikdo nevymluví, že riziko posrání se čehokoliv je zákonitě u manuálu podstatně menší než u automatu. Takže až se (pokud někdy, doufám že ne) mně automat v autě vysere, tak ještě nejsem teda pevně rozhodnutý, že bych sháněl další skříň a nechával to nadále v automatu... Chápu, že každý si hájí to svoje, takže majitelé automatu tady rozhořčeně naznačují, co si to dovoluju tvrdit za 3,14čoviny, v případě majitelů steptroniců to chápu ještě o něco víc, protože tento druh převodovky je fakt super co se ovládání týče (svezl jsem se v tom jednou a byl sjem z toho moc nadšený musím přiznat) ale myslím si, že jelikož jsem měl možnost vyzkoušet oboje, oboje bylo moje a s obojím jsem najel pár km se dá chápat můj příspěvek aspoň jako částečně objektivní

-
Nikdo mi nemusí nic říkat, mám tu převodovku doma rozdělanou...Crazy píše:to ti řekl kdo?drifterCZ píše:Takovou přestavbu nedoporučuju, automaty u 530d maji zivotnost kolem 200 000km, nekdy i min.![]()
Neříkám že nevydrží víc, ale je to časovaná bomba. Podívej se kolik 530d se prodává s vysranou převodovkou. To nepočítám ty s převodovkou těsně před smrtí, kterých se majitele snaží narychlo zbavit, dokud auto ještě jezdí.
-
uznávám že máš asi pravdu v bodě 2. Ta převodovka o který jsem mluvil je z auta co má 280 000 a ti kreténi s tím asi jezdili dokud to jelo (auto na leasing). Podle toho to i vypadá - jedna hřídel nadrcená na šrot, všechny lamely pryč, atd...
Třeba se vysrali jen ty, ve kterých neměnili olej, kde dávali za jízdy neutrál, a pak v rychlosti zpátky D, nebo podobný blbosti...
Ale i když budu s autem jezdit rozumně, bohužel asi nemám jistotu že převodovka vydrží. U manuálu životnost z 99% ovlivníš ty
Třeba se vysrali jen ty, ve kterých neměnili olej, kde dávali za jízdy neutrál, a pak v rychlosti zpátky D, nebo podobný blbosti...
Ale i když budu s autem jezdit rozumně, bohužel asi nemám jistotu že převodovka vydrží. U manuálu životnost z 99% ovlivníš ty