Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E61-xenon se nenatáčí..
-
- Klubové ID: 1836
riesil som raz ten isty problem, dokonca nie len ze sa nenatacal, ale niekedy ostal visiet uplne natoceny vlavo (vodicov svetlomet) a svietil som s nim do priekopy..... Menil som vtedy AHL jednotku za novu (RJ adaptivnych svetiel) ale nepamatam kolko stala, tusim okolo 150eur.... vsetko fungovalo potom bez problemov asi rok a prave teraz nedavno pred par tyzdnami mi to zacalo zasa blbnut, najprv tak ze raz fungovali, inokedy nie a teraz uz nefunguju vobec......... Musim to napichnut na diagnostiku a pohrat sa s tym. Vcera som akurat ohladne toho dlho do noci studoval ohladne toho nejake bmw dokumenty....... Prva vec co musis urobit je diagnostika, ale chod na origo bmw DIS, pretoze s nejakymi ostatnymi univerzalnymi poriesis hovno....
Je tam cela rada moznosti co moze robit problem.....
AK zapnes svetla, zosteluje ti aspon vysku spravne????
Moze byt vadna AHL jednotka (musi sa menit za novu a nakodovat, staru z ineho vozdila nemozno pouzit nakolko by sa musela prekodovat tak ci tak a mozno aj cele auto naprogramovat odznova). Cislo dielu tej AHL jednotky je stale rovnake, ale kodovanie je vzdy ine. Potom mozes mat v haji RJ krokovych motorov, su dva kusy pripevnene naspodku svelta, jedna na kazdom - taka mala krabicka kovova. Tie sa musia tiez kodovat ci je L alebo P a este nejake data o type vozidla a vin kod.
V krajnom pripade moze byt v prdeli samotny stepper motor vo svetle, v tom pripade asi vymena svetla za nove..... Ten motor je tam tak haluzne, ze zatial som nenasiel sposob ako ho vybrat alebo vymenit, pretoze je tam divoky pristup a neda sa to svetlo moc rozoberat.....
Este je moznost napriklad v haji niektori zo snimacov zatazenia napravy, co by bol asi najlepsie riesenie z hladiska financii a prace.... ale to by ti ani nestelovalo svetla hore-dolu. No a posledna moznost je vadny YAW senzor v DSC, ktory dava signal na AHL od rychlosti 50km a viac, alebo snimac polohy natocenia volantu a jeho RJ ktora dava tento signal pri rychlostiach pod 50km.
Ked to budes riesit, daj tu prosim vediet co a ako a ako si dopadol, pretoze to riesim tiez..... znova......
Je tam cela rada moznosti co moze robit problem.....
AK zapnes svetla, zosteluje ti aspon vysku spravne????
Moze byt vadna AHL jednotka (musi sa menit za novu a nakodovat, staru z ineho vozdila nemozno pouzit nakolko by sa musela prekodovat tak ci tak a mozno aj cele auto naprogramovat odznova). Cislo dielu tej AHL jednotky je stale rovnake, ale kodovanie je vzdy ine. Potom mozes mat v haji RJ krokovych motorov, su dva kusy pripevnene naspodku svelta, jedna na kazdom - taka mala krabicka kovova. Tie sa musia tiez kodovat ci je L alebo P a este nejake data o type vozidla a vin kod.
V krajnom pripade moze byt v prdeli samotny stepper motor vo svetle, v tom pripade asi vymena svetla za nove..... Ten motor je tam tak haluzne, ze zatial som nenasiel sposob ako ho vybrat alebo vymenit, pretoze je tam divoky pristup a neda sa to svetlo moc rozoberat.....
Este je moznost napriklad v haji niektori zo snimacov zatazenia napravy, co by bol asi najlepsie riesenie z hladiska financii a prace.... ale to by ti ani nestelovalo svetla hore-dolu. No a posledna moznost je vadny YAW senzor v DSC, ktory dava signal na AHL od rychlosti 50km a viac, alebo snimac polohy natocenia volantu a jeho RJ ktora dava tento signal pri rychlostiach pod 50km.
Ked to budes riesit, daj tu prosim vediet co a ako a ako si dopadol, pretoze to riesim tiez..... znova......
-
- Klubové ID: 1838
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, nejsem si jistej o který světlo šlo, ale je to tejden co jsem viděl na ebay díly ze xenonovýho světla pro e60, takže rozebrat určitě jde.rlspraha píše:Takže jsem by\l na diagnostice a resume jue takové, že jednotky jsou v pohodě, ale ve světle je mechanický problém......nevíte někdo jestli se to dá řešit jinak než výměnou celého světla???? Díky
Nejlepší by bylo zkusit pohledat na vrakáčích a koupit světlo který je třeba jen ťuklý a to pak vykuchat. Zkus kouknout na youtube.. občas jsou tam i návody na takový věci.
-
- Klubové ID: 1836
Mechanicky problem neviem..... Skor ti odisiel SMC - stepper motor controller ktory je naspodu svetla taka strieborna krabicka do ktorej sa casto dostane voda. Inac svetlo vyberies bez problemov a kukni sa zozadu do neho, ten motorcek ma taku skrutkovicu, da sa tocit rukou a uvidis ci to volne chodi.... Inac moc tam doho neporiesis vnutri - pristup nulovy a moznosti opravy nic moc. Ja mam jedno take svetlo poskodene naviac ale co so na neho kukal tak som zatial nepochopil ako by som ho mal rozobrat....