Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Nefunkční dálkové odemykání

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
StepanMatl
Klubové ID: 2455

#1 Příspěvek od StepanMatl »

Dnes mi přišlo nové šasi klíčku (diamant). U kámoše v obchodě jsem si nechal klíč přefrézovat, pak rozebral starej klíč a přehodit vnitřnosti. Starej si nechám jen pro případné zabouchnutí klíče v autě. Novej jsem cvakl dohromady a šel vyzkoušek. Výsledek, mám krásně vypadají klíček, na kterém ovšem nyní nefungunguje dálkové odemykání (zamykání a otevření kufru jo). Napadá vás, čím to je? Že by se to nějak napůl rozpárovalo s autem? Díky.
Dan td
Klubové ID: 590

#2 Příspěvek od Dan td »

Pokud jsi vyndal baterku, jakože asi ano, budeš muset klíč znovu spárovat s autem. Jak na to tu někde je, z hlavy nevím :(
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
StepanMatl

#3 Příspěvek od StepanMatl »

Spíš to vypadá na blbej kontakt, protože teď se to kámošovi jednou povedlo odemknout... Prý ale zmáčkl nejdřív emblém a pak odemknout :D Bojím se, jestli jsem třeba šroubovákem nepoškodil plošnej spoj.
StepanMatl

#4 Příspěvek od StepanMatl »

Bojím se, aby to nebyl poškozený plošňák. Ale není na něm vidět žádná rýha nebo něco takového :(
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Na 99% je problém v usazení tišťáku v pouzdře klíče. Dane, Diamant má baterku připájenou k tišťáku, ve VYNDÁNÍ baterie tedy problém nebude.

Doporučuju změřit napětí na baterce v klíči, mělo by být lehce nad 3V. Pokud je napětí na baterce OK, doporučuju proměřit, jestli jde i do tišťáku - může být např. porušená kontaktní plocha, na kterou je baterka připájena. U diamantů je to relativně častá věc - bohužel... Kvalita prvovýroby v tomhle případě není úplně na 100%.
StepanMatl

#6 Příspěvek od StepanMatl »

Zvláštní je, že mám kámoše, kterýmu se podaří auto vždycky v 1 ze 3 pokusů odemknout, ale mně nikdy :D (jo, jednou se mi to taky záhadně povedlo)
A pak je zajímají, že když jsem provedl inicializaci klíče (držet šipku a 3x zmáčknou emblém), tak to fungovalo (auto se zamklo a odemklo na znamení, že inicializace klíče proběhla úspěšně. Takže to tlačítko (šipka) na stisk reaguje...
Nemůže být tedy problém v ground modulu? Ale to by zase byla kurva náhoda, kdyby se podělal ve stejnou chvíli, co jsem přihodil tišťák do novýho klíče.
Do tišťáku proud musí jít, protože tlačítka pro zamykání a otevření kufru fungují normálně. Jen nejde odemykat.

// Jinak jsem na tišťáku objevil na jednou malinkatým místečku sedřenou tu zelenou vrstvu, ale zlatá cestička zůstala neporušená... Vadí to?
jkrajinka

#7 Příspěvek od jkrajinka »

K zelené vrstvičce, říká se tomu nepájivá maska a ve své podstatě to není nic jiného než ochraný lak zelené barvy, na funkci rostlináře nemá její poškození vliv.
Pokud nejde jedno tlačítko ze tří hledal bych problém v kontaktu onoho tlačítka, rádiová část očividně funguje.
Odpovědět