Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
aktualizace MK3
No můj problém je následující
V autě byla navigace 4:3 + MK2 + TV
Dal se monitor 16:9 a zůstala MK2 ,vše funguje OK,jen po přepnutí na TV se menu udělá na střed obrazovky jako 4:3,po vypnutí a opětovném zapnutí zas vše OK...
Nyní jsem sehnal MK3 mechaniku,ale po připojení je obraz jen na středu obrazovky,zmizela volba v menu NAVIGACE a navíc grafika je nějaká strašně zastarálá a hnusná
V autě byla navigace 4:3 + MK2 + TV
Dal se monitor 16:9 a zůstala MK2 ,vše funguje OK,jen po přepnutí na TV se menu udělá na střed obrazovky jako 4:3,po vypnutí a opětovném zapnutí zas vše OK...
Nyní jsem sehnal MK3 mechaniku,ale po připojení je obraz jen na středu obrazovky,zmizela volba v menu NAVIGACE a navíc grafika je nějaká strašně zastarálá a hnusná
-
KamilAC
- Klubové ID: 870
POkud chceš MK3 plně funkční,nestačí ti aktualnizovat software, mezi MK2 a MK3 je rozdíl i v kabeláži, MK2 má GPS modul zvláštní krabičku, zatímco MK3 jí má v sobě zabudovanou,tj budou ti pasovat konektory, ale už ne tak docela kabely. Dále, pokud tam máš i TV, je třeba vyměnit i TV-tuner.
Přechod mezi MK1 a MK2 takto není problém, stejně tak relativně i z MK3 na MK4. Mezi MK3 a MK4 už to nestačí prohodit"pár krabiček".
A věř mi.
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=77096
Přechod mezi MK1 a MK2 takto není problém, stejně tak relativně i z MK3 na MK4. Mezi MK3 a MK4 už to nestačí prohodit"pár krabiček".
A věř mi.
-
KamilAC
- Klubové ID: 870
ardo píše:Já myslel,že stačí vypojit GPS antenu z té krabičky a zapojit přímo do vývodu na MK3...
Jaké je tedy prosím nejlepší řešení tohoto problému
BTW.ta krabička u MK2, ze které vede GPS anténa,tam přece není jen tak pro srandu králíkům,když do ní vede tolik drátů.
To je správně, ale na kabeláž je ještě potřeba dokoupit nebo udělat redukci z MK2 na MK3ardo píše:Já myslel,že stačí vypojit GPS antenu z té krabičky a zapojit přímo do vývodu na MK3...
Jaké je tedy prosím nejlepší řešení tohoto problému
Mělo by to bejt tohle číslo 65 90 0 028 875
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
-
Hansen
- Klubové ID: 1589
Pro záměnu MK2 za MK3 není potřeba žádná kabeláž. Stačí jenom z GPS modulu vytáhnout anténní kabel a připojit ho ke konektoru na mechanice MK3. Pro monitor 16:9 musíš mít videomodul s verzí software 11 a vyšší. Verze softwaru je na štítku na videomodulu. Verze softwaru nížší než 11 neumí nastavit obraz na rozměr 16:9. Mechanika MK3 jde odpojit od kabeláže jenom když na mechanice nesvítí čevená LED dioda, tj. asi za dvě minuty po vypnutí zapalování. Když odpojíš mechaniku brzy po vypnutí zapalování, když ještě svítí LED dioda, tak se neuloží nativní paměť a mechanika se zničí.
-
pindour
- Klubové ID: 3690
- Kontaktovat uživatele:
myslím, že se přizpůsobí vždy, dělám češtiny a už aspoň 20 jednotek MK2, Mk3 jsem připojoval u sebe do systému 16:9 a všechny jednotky se normálně rozeběhly a poslední SW tam rozhodně nebyl.Hansen píše:Pro záměnu MK2 za MK3 není potřeba žádná kabeláž. Stačí jenom z GPS modulu vytáhnout anténní kabel a připojit ho ke konektoru na mechanice MK3. Pro monitor 16:9 musíš mít videomodul s verzí software 11 a vyšší. Verze softwaru je na štítku na videomodulu. Verze softwaru nížší než 11 neumí nastavit obraz na rozměr 16:9. Mechanika MK3 jde odpojit od kabeláže jenom když na mechanice nesvítí čevená LED dioda, tj. asi za dvě minuty po vypnutí zapalování. Když odpojíš mechaniku brzy po vypnutí zapalování, když ještě svítí LED dioda, tak se neuloží nativní paměť a mechanika se zničí.
A to s tím odpojováním je taky jinak. Nesmí se odpojit když bliká rychle - to zrovna ukládá. Pokud se odpojí ihned po vypnutí klíčku, nic se nestane.
Samozřejmě je lepší počkat, až zhasne, což jsou cca ty 2 minuty.
-
Hansen
- Klubové ID: 1589
Zobrazení na monitoru nezávisí na verzi softwaru navigační mechaniky, ale na verzi softwaru videomodulu. To, jestli bude na monitoru obraz v poměru 4:3 nebo 16:9 nezávisí na typu mechaniky, ale na verzi softwaru ve videomodulu. Když máš v autě monitor 16:9 s videomodulem s verzí softwaru vyšší než 11, tak můžeš přpojit do auta jakoukoliv mechaniku a obraz bude vždycky v poměru 16:9