Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Čelní sklo + bauset E34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
ThatsMe

#1 Příspěvek od ThatsMe »

Zdravíčko, nemáte někdo tip na levné sklo a bauset na E34? Origo je zbytečně drahé, na kellyně to ujde, ale to zas neplatí o bausetu, který jsem v ETK ani nenašel... Díky za info. L
libovka

#2 Příspěvek od libovka »

Sklo koupíš v druhovýrově tak okolo 3500kč.Ale na bauset rovnou zapomen,jelikož se dělá jen origo.Nebo já ho spíš nikdy z druhovýroby neviděl.Origo jedna půlka bausetu stojí 1050kč bez DPH.
Raadii

#3 Příspěvek od Raadii »

U nás při výměně skel zachovaj originál bauset, takže jestli máš někde známý, tak se určitě domluvíš aby ti ho taky zachovali jestli si sklo nehodláš měnit sám...
ThatsMe

#4 Příspěvek od ThatsMe »

Půlka bausetu za litr + daň není taková hrůza, na kellyně ho mají za skoro 11 tisíc. :) Nejradši bych samozřejmě nechal starý, ale bojím se, že zařve při vyřezávání... Díky vám za info!
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1458

#5 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

Já měnil sklo sám doma a bauset sem nezničil... Stačí dávat pozor :wink:
Obrázek
BMW E34 540iA :-) E65 745i :D
libovka

#6 Příspěvek od libovka »

Ten bauset je jen nacvakaný a před řezáním skla se musí sundat.
ThatsMe

#7 Příspěvek od ThatsMe »

Díky. A sklo je teda lepené na co, když ne na bauset?
libovka

#8 Příspěvek od libovka »

No na auto ne? Copak je sklo lepené na bauset?Bauset je pouze ozdobnej doplněk aby mazi sklem a kastlí nebyla díra.
Snejk
Klubové ID: 2166
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Snejk »

:lol:
beny-maser

#10 Příspěvek od beny-maser »

jinak příchytky na bauset maj taky v kelly a celej pytlík vyjde cca na 300kč, jinak pokud to sklo je origo lepené v BMW tak ten bauset to přežije, pokud to lepil někdo v čechách tak se mu mohlo dostat lepidlo i na bauset a pak nejde vyndat, jinak bauset na e34 mám doma, kdyby někdo chtěl tak SZ
ThatsMe

#11 Příspěvek od ThatsMe »

Jo, tak to je v pohodě, jestli jde sundat. Některé auta mají sklo lepené na bauset, nebo z nich nejde sundat, nevím, lepené sklo jsem nikdy neměnil, ale viděl jsem skla, na kterých po vyřezání zůstala půlka bausetu. Teď to mají auta kvůli deformační zóně pro chodce, ale je fakt, že na E34 to asi ještě nikdo neřešil...
libovka

#12 Příspěvek od libovka »

ThatsMe píše:Jo, tak to je v pohodě, jestli jde sundat. Některé auta mají sklo lepené na bauset, nebo z nich nejde sundat, nevím, lepené sklo jsem nikdy neměnil, ale viděl jsem skla, na kterých po vyřezání zůstala půlka bausetu. Teď to mají auta kvůli deformační zóně pro chodce, ale je fakt, že na E34 to asi ještě nikdo neřešil...
Prosím tě jak si na to všechno přišel?

Bauset může být u některých aut součást okna ale nikdy se nelepí sklo na bauset.Bauset se nasadí na okno a to se pak nalepí na karoserii.
Sklo se lepí kuli airbagům a né kuli nějaké deformační zoně pro chodce. :roll:
ThatsMe

#13 Příspěvek od ThatsMe »

Jak jsem na to přišel? Nevím, co chceš slyšet, mám ti vypsat zdroje? :)
Sklo se lepí kvůli zvýšení torzní tuhosti karoserie. Nebo má třeba E30 M3 airbagy za zadními sedadly? A třeba felicie s pytlem má lepené sklo?
U soudobých aut se krom bezpečnosti posádky řeší taky bezpečnost chodců, a jedním z možných prvků pasivní bezpečnosti je také lepení čelního skla na Z-profil, který při dopadu hlavy chodce propruží v řádech mm. Ale jak jsem psal, s lepenými skly nemám praktickou zkušenost, proto se ptám. A když někomu můžu pomoct, bez zbytečných okolků pomůžu. A od toho sem na fórum přeci všichni chodíme, nebo ne? Tvé znalosti nemám potřebu zpochybňovat, jsou zajisté cenné, ale zkus zabrouzdat a zjistíš, že jsem tady spoustě lidí pomohl, aniž bych z nich dělal pitomce.
Možná, že lepení skla souvisí i s airbagy, já o tom nevím, ale napadat se kvůli tomu nebudem, hm? ;)
libovka

#14 Příspěvek od libovka »

Podle mě se zadní okna lepí už jen z pricipu aby jedno nebylo lepené a druhé ne. Jinak si myslím že když srazíš chodce tak je pro něj rozhodně lepší když ti proběhne nelepeným sklem do auta.Jelikož ho to sklo zbrzdí a pak už se ti jen uvelebí na klíně. :D Kdešto lepený sklo ho spíš zabije.To sklo je tak tvrdý že je to jak když narazí do zdi.
Je pravda že Felda s airbagama má taky okno v gumě,ale to je spíš zaostalost.Jde o to že některá auta mají pytle blízko okna a při vystřelení pytlů by mohlo dojít k vystřelení skla které by mohlo někoho zranit.
S tou torzní tuhostí ti nevím.Tam si myslím že je jedno jestli je v gumě nebo lepené.A dokonce si myslím že sklo v gumě by bylo na tuhost lepší.Jelikož je přímo v rámu okna kdešto lepené sklo je na rámu.

Ale to jsme odbočili od tématu. :wink:
Maxiczech

#15 Příspěvek od Maxiczech »

Ty woe, lidičky.. :lol: To se nedá číst.. :lol: Si vyměňujete čelní okna doma? To je teda vrchol.. :satisfied: Když člověk chce, tak to dokáže, ale základní znalosti by mít měl.. Znám týpka, co si samo domo měnil sklo a v Kolbence mu vyskočilo na přechod pro chodce.. :roll: Kua chlapi, všechno má svá pravidla.. :?
ThatsMe

#16 Příspěvek od ThatsMe »

Libovka: No jo, když oni ti chodci chudáci mají smůlu, že dnes už jsou vesměs všechny skla lepené. :) Tak se hledají další cesty, jak je "ochránit", viz pyropatrony vystřelující kapotu, vnější airbagy, ale třeba taky dnes už samozřejmé překrytí náhonu stěračů kapotou nebo trend - co nejdelší předek auta atd... No, všechno to vypadá moc pěkně, ale dobrovolně bych se zatím asi srazit nenechal. :) Lepené sklo má vliv na torzi určitě větší, páč je defacto součástí skeletu. A to je taky důvod, proč mi na našich suprcestách prdlo...

Maxiczech: Doma už se děly horší věci. :) Ale sám to dělat nebudu, zjišťoval jsem jen cenu a dostupnost potřebných dílů (viz první příspěvek). A ten borec od vás měl zřejmě tak velkou radost z nového výhledu, že vyrazil, aniž by nechal lepidlo vulkanizovat. Ono jde všechno, ale musí se myslet...
Odpovědět