Vlastním BMW 525TDS e34, rv. 1994 s automatem a vyskytl se celkem závažný problém. Po delší jízdě cca 50km se rozsvicí kontrolka mazání. Nejdříve problikává a pak začne svítit. Když nechám auto půl hodinky stát, kontrolka zase zhasne a můžu pokračovat zase dalších 15-20km. Olej jsem již 2x vyměnil včetně filtru - jedna výměna -> 1000km -> výměna... Po vylití původního oleje jsem chtěl motor trochu propláchnout, protože to co z toho teklo snad ani nebyl olej ale mazut...bůhví jak tam byl dlouho.
Pokud jedu krátké trasy cca 20km, mazání se nerozsvítí a vše se tváří jak má. Před výměnou oleje to nedělalo.
Olej jsem dal MOGUL EXTREME 10W-40. Filtr od Filtronu. Pokud otevřu za chodu víčko na motoru, začnou z něj létat celkem velké kapky oleje. Nejsem si jistý, ale mám za to, že po první výměně je z motoru slyšet cvakání zrychlující podle otáček, není to ale kovový zvuk tak usuzuji že by to mohly být vstřiky a ne ventily. Je to čisté pravidelné cvakání.... někdy je slyšet, někdy ne, docela bych i řekl podle počasí

Netuší někdo z vás, nebo nesetkal se někdo z vás s podobným problémem? Je možné že je pouze špatné nějaké čidlo a signalizuje špatné mazání? Jak poznám jestli motor maže i když svítí kontrolka?
Pomooooooc prosím