Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Plasty do světel BMW 5 E39, uchycení paraboly - poraďte

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
phitr

#1 Příspěvek od phitr »

Ahoj, chtěl bych vyřešit prasklý plast v parabole, nenaklápí se mi světlo. Jedná se o E39 xenonová světla předface. Máte někdo zkušenost s výměnou - kde to koupit? Na internetu je to sehnatelné kolem 600,- Kč.
-->Dokáže někdo sehnat za méně?
-->Na co si pak dát pozor při koupi/výměně?
KeyJey

#2 Příspěvek od KeyJey »

jestli myslíš ty štelovací tyčky tak v originále stojí sada na jedno světlo něco kolem 400,-...
číslo dílu je 63 12 0 027 924
phitr

#3 Příspěvek od phitr »

No super, zavolal jsem si do BMW v Ústí a 406,- korun, už to mám objednané. Díky, potěšil si mě pozitivní informací :)
Dan td

#4 Příspěvek od Dan td »

Ta sada jsou 2 ks, tzn. pro jedno světlo. Mě taky začalo svítit světlo dolů, vzal jsem rovnou dvě sady a dobře jsem udělal - na druhé straně světlo svítilo i naklápělo normálně, ale jedna tyčka už byla taky KO. Tak jestli chceš mít klid, udělej obě strany najednou, stejně potom budeš muset někam seřídit světla. Ty tyčky budou stejně staré a stejně za chvíli odejdou taky.

Světlo vyndat jsou 4 šroubky, odcvakáš krycí plexi, a jsi tam. Já jsem kvůli jednodušší manipulaci shodil i trafa ke xenonům a pro sichr vyndal žárovku z dálek + výbojku, to světlo je takový lego a jde to snadno :-)
Ty nové tyčky přijdou "neprořezané" s tím, že zašroubováním je prořežeš. Namaž ty štefty vazelínou, až to budeš dělat, jde to celkem ztuha. Jedinej menší zádrhel byl první vyndání kuličky na konci tyčky z paraboly, fakt se tomu nechce, bál jsem se, že to praskne. Ale prolil jsem to WD a nakonec to povolilo. Stejně tak nacvaknutí těch nových tyček - tlačíš na to a vypadá to, že spíš praskne tyčka než by to zaskočilo. Opět vazelína a s citem pořádně zabrat :-)

První světlo jsem dělal asi hodinu včetně demontáže a montáže na auto, druhý už bylo za 20 minut hotový.

Udělej nejdřív to, který ti "spadlo", podle toho druhého to opravené světlo seřiď a pak dělej druhé - než to seřídíš na regloskopu, budeš to mít aspoň plus mínus "seřízené" :-)
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Brátn Moderátor »

E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
phitr

#6 Příspěvek od phitr »

No paráda, díky za perfektní popis postupu. Už jsem tam dělal s kámošem angel's eye, takže vím jak se to tam zhruba skládá :) Díky
KeyJey

#7 Příspěvek od KeyJey »

Bratn píše:http://viewitem.eim.ebay.cz/BMW-E39-ANGEL-EYES-HEADLIGHT-ADJUSTERS/220818227586/item

ty jsou na facelift. předface má jednu delší.
jararak

#8 Příspěvek od jararak »

chalani otvarali ste pred alebo poface svetla? vraj poface su dost zlozitejsie
Meda

#9 Příspěvek od Meda »

Predevcirem jsem delal FACE svetla, ulamane vsechny tycky, takze se vymenili a uz se to da konecne nastavit :)

Postup jednoduchy, troubu rozpalit na 125 stupnu, svetlo tam soupnout na 15 minut, vyndat v rukavicich a sroubovakem odtahnout kryci plexi od zbytku svetla.

Lepidlo krasne povoli a jde to jednoduse.

Slepeni probihalo podobne, nastrcili jsme plexi do svetla co to slo a stahli gumickama, pak opet na 15 minut do trouby a polozili jsme cele svetlo na plexi, aby vlastni vahou slo co nejvice do svetla.

Po 15 minutach to bylo slepene krasne, nechal jsem vychladnout a nastrcil zpet do auta.

Jeste neprselo, ale myslim si, ze nezbyla nikde dirka a ani by se to rosit nemelo. Jelikoz je budu muset rozdelat jeste jednou kvuli vymene parabol, necham to zatim byt a az bude prset, vyzkousim, jestli to staci, nebo to bude chtit pak pro jistotu kolem dokola vzit trochu silikonem.
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Velvetek »

Chlapi, rád bych se připojil k tomuto dotazu: hledal jsem, ale nenašel. Mám doma světla navíc - e39 xenon předface. Na jednom světle jsou ty tyčky v háji, chci je vyměnit, ale opravdu jsem nepřišel na to, jak vyndat paraboly dle popisu výše. Vrchní tyčky jsou ulomené, ale na čem to drží dole? Je to nacvaknuté, tedy jenom zabrat? Díky za info předem
Dan td

#11 Příspěvek od Dan td »

Tou dolní tyčkou, na které to visí, musíš pootočit o 90 st. a ono to vypadne. Např. kleštěma :-)
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Velvetek »

Ok, díky, s tím už si snad nějak poradím...
fubutomas

#13 Příspěvek od fubutomas »

No taky mě tohle bude čekat,ale u face světel... abych řekl pravdu,mám z toho docela hrůzu,dávat to do tý trouby 8O
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Velvetek »

fubutomas píše:No taky mě tohle bude čekat,ale u face světel... abych řekl pravdu,mám z toho docela hrůzu,dávat to do tý trouby 8O

Při hledání tady na fóru jsem našel na poface tento návod:
http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatforum/topic152119_FL_Reflektorhalterungen_Nice_2_Know_5er_BMW_-_E39.html
stychp

#15 Příspěvek od stychp »

Zdravim.

Kde se dají sehnat tyčky xenonů E39 facelift?
Nemáte zkušenosti s nějakým dodavatelem? Nerad bych je musel za rok znovu měnit.

Přímo u BMW facelifty nemaj a já už mám ty světla rozhozený, takže je nechci objednávat z druhýho konce světa.

Díky
svejda_BMW
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od svejda_BMW »

Zdravim... tyčky jdou vyměnit i bez rozlepení skla a zbytečnýho bastlení Wink . Kdyby měl někdo zájem tak neni problem (Praha západ) popřípadě mám i tyčky po FCL

Petr
731 150 997
fflips@seznam.cz
Odpovědět