Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e39 kde najdu spinac kontrolky zadniho kufru (sedan)

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
bmwlance

#1 Příspěvek od bmwlance »

Zdravim,

chtěl jsem se zeptat kde najdu spinac kontrolky zadni kufru u e39 sedan ?

Před pár dny mi začala občasně blikat na palubce kontrolka otevřeného kufru a dnes už potvora svítí non-stop. Předpokládám že to bude otázka pouze špatného kontaktu, když se to začalo projevovat například při přejezdu nerovností.
Zkoušel jsem hledat i v katagu OEM parts ale nic jsem tam nenašel.

Předem díky za informaci

Lance
Hubajz
Klubové ID: 3184

#2 Příspěvek od Hubajz »

bmwlance píše:Zdravim,

chtěl jsem se zeptat kde najdu spinac kontrolky zadni kufru u e39 sedan ?

Před pár dny mi začala občasně blikat na palubce kontrolka otevřeného kufru a dnes už potvora svítí non-stop. Předpokládám že to bude otázka pouze špatného kontaktu, když se to začalo projevovat například při přejezdu nerovností.
Zkoušel jsem hledat i v katagu OEM parts ale nic jsem tam nenašel.

Předem díky za informaci

Lance
sedana neznám, ale u touringu je někde přímo u zámku....pokud při otevřeném kufru pleklapneš západku jako že je kufr zavřený ... zhasne osvětlení ...tak bych to hledal někde tam...
bmwlance

#3 Příspěvek od bmwlance »

Tak jsem porychtoval spinac vika kufru a zjistil ze to zrejme cele bude ovladane jednim spinacem.
Tento spinac s motorkem ovlada jak svetlo ve viku tak svetlo zavazadloveho prostoru. Dále ovladá táhlo ktere vycvakne zámek kufru a je nasnadě že bude ovládat i ikonu na palubní desce.
Konektor pro pripojeni spinace zamku je plochy petikolik a moje otazka je zda se da rozsvicena kontrolka nejak preklemovat ?

Jeste k popisu zasuvky. Jak jsem psal jedná se o plochy 5pin s tim že
1. (bílá) = svetlo vika
2. (bilá) = svetlo kufru
3. (seda+zelena) = ?
4. (hneda) = zem
5. (seda+hneda) = ?

predpokladam ze 3 nebo 5 ovlada motorek pro otevreni zamku (nemam merak tak jsem to nebyl schopen detekovat) s tim ze bych myslel že druhý kabel ovlada kontrolku na palubce.

diky za kazdou konstruktivni radu
lance
Dan td
Klubové ID: 590

#4 Příspěvek od Dan td »

No já bych neklemoval kontrolku, ale řešil příčinu :roll:

Jinak pokud to chceš obejít, tak změř, jak zhasíná kontrolka, tzn. na kterej drát musíš co přivést (např. kostru) a připoj to natvrdo. Ale je to bastlení a koleduješ si např. o zabouchnuté klíče apod..., protože auto nepozná, že je něco otevřené.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
bmwlance

#5 Příspěvek od bmwlance »

Ahoj,

díky za poznámku ale co se týče řešení příčiny místo klemování tak v tomto případě bude velmi rád překlenovat jelikož signalizaci otevřeného kufru (obzvláště pak u sedanu) já osobně "nevyužiju". Ještě se mi nikdy za dvacet let ježdění nestalo že bych nezavřel či nedovřel kufr a tim pádem nechci řešit příčinu nákupem, předpokládám dost drahé jednotky :!:

Vedle toho jsem tento dotaz vznesl proto, že nemám možnost proměřit zhasínání kontrolky.
1)nemám v současné době měřák :unsure: (někam se zakutálel)
2)jak jsem i popisoval "závadu" tak problém je v tom že kontrolka NEZHASÍNÁ = tudíž ani nezjistím který drát je za to zodpovědný ...
Brátn Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1860
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Brátn Moderátor »

než začneš hledat blbosti podívej se na kabeláž mezi víkem kufru a kastlí, docela často ty kabely odcházejí
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
Odpovědět