Zdar.Nevite jak spolehlive (aby se neco casem neurvalo) a levne obejit dvouhmotovy setrvacnik u E34 535i 1990? Resp.vim ze to jde ale kde co koupit aby to pasovalo? je KO a z levnyho kraje uplne neni Diky J
zdar kuci. nevim jestli ti to pomuze ale menil jsem si na sve E34 525 spojku. koupil jsem celou novou sadu. sundam prevodovku a ejhle. mel jsem tam jednohmotovy setrvak, lamelu a pritlacak z E30. nakombinovat stare a nove dily nesli. takze jsem nasel starou dvojhmotu a jupi. jezdim. no a predtim stou jednohmotou to jezdilo naprosto normalne
Aby ses nedivil To odpružení (ať už na setrváku nebo na lamele) má dle mého taky trochu tlumit štosy, které vznikají při nějaké akčnější jízdě. Někde jsem četl, že se komusi povedlo dokonce i odkouřit převodovku kvůli tomu, že dal jednohomotu a neodpruženou lamelu. Já osobně bych do toho rozhodně bez odpružené lamely nešel
Já jsem na M30 3,5l na jednohmotě s neodpruženou lamelou ulomil celej konec klikovýho hřídele, urvalo se to v posledním uložení, takže když se sundala převodovka tak celá spojka vypadla i s kusem kliky. Nejlepší na tom bylo že motor normálně běžel jen to bouchalo do převodovky.