Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 528i padá olej z nadobky filtru
-
kámoš něco podobného řešil na e32 a pomohlo výměna držáku olejového filtru,dole pod vložkou jsou dva ventylky, tak těma to bylo.Po startu mu svítilo mazání ještě cca 5-7sec.
Po výměně toho držáku i s ventylkama to bylo hned ok.
Možná to jde jednoduše opravit, ale měl motor na ND tak jsme to neřešili.
libovka píše:Jak víš že z nádobky na filtr mizí olej?
možna tam ma proskleny okynko

taky by me to zajimalo jak na to dosel...protoze otevrenim vicka automaticky odskoci filtr a vsechen olej vytece do vany...
btw u motoru za studena se ozyvaji z hlavy zvuky jak kdyz v ni neni olej protoze tam zadny neni... co by tam taky delal kdyz stece do vany...
u e32 koonkretne byly problemy s tema ventilama a docela trvalo nez to natlacilo tech 0,5l od filtru proto mazani svitilo po startu i 10s a objevovalo se chenk engine oil press... ale u jinejch motoru jsem si tohohle nikdy nevsimnul a i jsem koukal tak u jinejch uz ty klasicky dva ventily jako v e32 nejsou... je tam nejakej uplne jinej...
po nastartovani ti sviti maznicka dlouho nebo ne? pokud ne... neres... motor maze.. jen uz neni mozna ve sve kondici jako novej a proste za studena rachtaj vsechny vule nez se to natlaci...
beny-maser píše:kámoš něco podobného řešil na e32 a pomohlo výměna držáku olejového filtru,dole pod vložkou jsou dva ventylky, tak těma to bylo.Po startu mu svítilo mazání ještě cca 5-7sec.
Taky napiš u jakého to řešil motoru.Třeba u 8válce bych to chápal jelikož je filtr mimo motor a je tam dlouhá cesta než se olej natlačí.
-
libovka píše:beny-maser píše:kámoš něco podobného řešil na e32 a pomohlo výměna držáku olejového filtru,dole pod vložkou jsou dva ventylky, tak těma to bylo.Po startu mu svítilo mazání ještě cca 5-7sec.
Taky napiš u jakého to řešil motoru.Třeba u 8válce bych to chápal jelikož je filtr mimo motor a je tam dlouhá cesta než se olej natlačí.
byl to R6 objem 3,0 nebo 3,5
-
no jednoduše samozřejmě vím že po vyndaní toho středu olej zmizí proto jsem si sehnal ještě jedno víčko ten střed z něj odoperoval a dal ho tam samotný...a pak si udělal rysku kde je hladina a spočítal si za kolik minut mi olej zmizí....jinak z hlavy olej nezmizi je tam kulička s perkem která tvoří zpětnou klapku,to jak říkate s těma klapkama nerepasují to někde? protože cele to stojí v BMW 7500,- a staré nevím.....