Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Tažné E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
KarelOstrava
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od KarelOstrava »

Potřeboval bych poradit,nebo spíše brácha...
Má E39 525d a chtěl by si dodělat tažné zařízení.
Ale kámoš automechanik mu řekl,že prý to není tak jednoduché,montáž samotného tažného bez problémů ale horší je to s autoelektrikou,něco s nějakýma čidlama či co :lol:
Taky se v tom nevyznám,proto doufám že někdo poradí :wink:
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Jendix »

KarelOstrava píše:Potřeboval bych poradit,nebo spíše brácha...
Má E39 525d a chtěl by si dodělat tažné zařízení.
Ale kámoš automechanik mu řekl,že prý to není tak jednoduché,montáž samotného tažného bez problémů ale horší je to s autoelektrikou,něco s nějakýma čidlama či co :lol:
Taky se v tom nevyznám,proto doufám že někdo poradí :wink:

nemám s tím žádnou velkou zkušenost.. ale poptával jsem se na tažné k e61 a co jsem slyšel, musí se natáhnout kabely někam dopředu k pojistkám + mechanický části závěsu + technická a novej techničák.. celá ta sranda vyjde prý prakticky na skoro 20tkč
KarelOstrava
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od KarelOstrava »

Hmm,rychlá odpověď 8O
Jo,říkal něco kolem pojistek a nějakých čidel...a 20 klacků,to je hrubo :roll:
honsska

#4 Příspěvek od honsska »

Nejlépe je to koupit i s originálem svazkem ten je až na pár kablíku k naštekrování na stavající konektor světel,chce to mít i včetně modulu kterej ti např deaktivuje couvací čidla při zapojeném vleku a má zpětnou vazbu na hlášení z BC,ale i to jde asi vochcat,kamarad to kupoval i se svazkem a stejně jsme chvilku tápali :lol: ,to elektro je na tom nejdražší,po mechanickej stránce pokud máš výztuhu i se zpevnujicima trojuhelnikama neni problem.V tom svazku origo je i hromadu dratu které třeba ani neviužiješ,stalej prou do karavanu (pruřez dratu 2,5mm)atd.Kup třeba starší origo kompet i s elektroinstalací a vše dohledaš!Odborníci mi možná poopraví ale laicky vysvětleno dle zkušeností při montáži staršiho TZ :roll:
keegan

#5 Příspěvek od keegan »

ahoj,
loni jsem si dával starší tažné westfalii na E39 sedan a bylo to si elektrikou, jen se přecvakaly konektory a všechno valí , vešel jsem se do dvou litrů i s přihlášením TZ. Hledej starší i s elektrikou, jinak je to masakr a zbytečně drahý.
fizzer

#6 Příspěvek od fizzer »

a jak je to vlastně s tím přihlášením, co všecko je k tomu potřeba a jak to probíhá?
libovka

#7 Příspěvek od libovka »

Nemusíš nikam nic tahat přes celé auto.Nedávno jsem to dělal na E39 i E60.Pokud koupíš el.instalaci na konkrétní auto tak není problém.Např.u E60,61 je vse po CANBUSu takže to má modul s napaájením a jen se připojí CB.

Na přihlášení potřebuješ hlavně typovej list.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Snejk »

za 20??? ted jsme montovali tazne na e61 a vyslo to cele nove komplet i s prihlasenim na cca 10...
musis s tim jen zajet na stk tam to zkontrolujou a pak na magistratu zapsat.. za chvili jedes dom...
montaz i elektrika to je za chvili.. nevim co na tom nekdo vyrabi za 20k

jj typovej list je nejvic... bez nej to nema smysl ani zkouset :)
libovka

#9 Příspěvek od libovka »

No ono záleží jaké to tažné jste montovali.Je víc možností uchycení a tím se liší cena.
keegan

#10 Příspěvek od keegan »

pokud seženeš typ tažnýho, který máš psaný v TP, typový list nepotřebuješ. Zajedeš na STK, jestli je vše správně namontovaný a zásuvka funkční, dají Ti protokol a magistrát ti to zapíše do TP. U mě to takhle klaplo a nikde jsem nic podmazávat nemusel. Někde to může fungovat jinak :( Různé magistráty k tomu můžou přistupovat různě. Zavolej si na magistrát, kam spadáš, a zeptej se na to techniků, kteří to schvalují, jestli ti přihlásí starší TZ a co k tomu potřebuješ za lejstra a pak se rozhodni zda starší nebo nové :wink:
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od xdentist »

Pokud mas v TP zapsany tazny, nemas ho na aute a pak ho tam dodas (origo), podle me rozhodne nikam nemusis, v TP se uvadi pouze stejny udaj jako snad u vsech osobnich taznych (myslim A50-X?)

Nicmene jak pred rokem koupil komplet orig ORIS na E39 touring z vraku, s kabelazi i jednotkou, sam namontoval, vse propojil vzadu, vse perfektne funguje (signal CANBUS- hlasi GM ze je prives pripojen atd), a co se tyce zapisu do TP, ma zkusenost je takova, ze jsem k taznemu nemel nic navic, jen na nem byl prinytovan jeho homologacni stitek vyrobce.

Jel jsem do STK-Diskard ve Stodulkach(Praha 5), rekl ze mi v servisu namontovali tazne a ze k nemu nic nemam, co s tim udelaji. Tak to vzali na sachtu, zkoukli zbezne montaz zespodu, opsali si homologaci na papirek a za 10 minut jsem mel v TP tazne a v ORV take, za 50,-
KarelOstrava
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od KarelOstrava »

O.K.,díky všem za odpovědi,nějak to teda tady vyřešíme a pak napíšu co a jak jsme dopadli... :wink:
Odpovědět