Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

čidlo/ventil...??? E34 520M50 1991

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Polymorph

#1 Příspěvek od Polymorph »

Ahojte,
teď sem se vrtal v autě okolo filtru a váhy vzduchu a mám 2 dotazy....
jednak, co je za čidlo, nebo ventil který je na fotkách??? Koukal sem na BMWFans a u danýho ročníku jsemt u věc neobjevil... měl jsem tu součástku jn tak navolno v strčenou v sání... po jejím připevnění jsem na chodu otoru nepozoroval změnu. Ty hadice co z ní jdou míří někam ke škrtící klapce, takže by to mohl být volnoběžnej ventil, ale nechám si poradit...

Druhá věc...
Jak vypadá špinavá váha vzduchu? měl jsem ji vymontovanou, je to celkem hezká věcička, ale kde se zachytávají nečistoty, vedoucí k její nesprávné funkci?

Díky.
morph...
Přílohy
DSC_4177.JPG
DSC_4177.JPG (195.6 KiB) Zobrazeno 120 x
fred279
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od fred279 »

tak za prvi to čidlo neni čidlo a ani volnoběžnej ventyl ten je schovanej pod sanim to co maš nafoceny je vyhřev klapky neboly pracuje to na principu termostatu a v zime to pouští teplou vodu do klapky aby se tam aspon trochu ohřal bzduch .

a do vahy vzduchu ti nesmej jit žadny nečistoty proto je až za filtrem jinak by nefungovala kdyby tam šel všelijakej bordel ale jinak de tam o ten takovej uzoučkej dratek kterej je tam nataženej a čidlo teploty ktery tam je taky ale nedoporučuju se v tom hrabat max prostriknout a nechat vyschnout čističem na klapky
Polymorph

#3 Příspěvek od Polymorph »

Jo tákchléé. to je šikovný...
Dík za odpověď ;)
Odpovědět