Ahoj lidičky, chci se zeptat, mám e39 r.v.1998 2.0i. Po zapnutí klimatizace se mi zvednou otáčky kolem 1500 a nechcou klesnout a klima nejede. Slyším jak se zapne kompresor a tím se zvednou otáčky, ale klimatizace nefouká studený vzduch. Nedávno jsem byl doplnit klimu po 2 leté době. Do té doby vše fungovalo, ale klima začala slábnout a už to nefoukalo tak studeně, tak jsem to nechal dofoukat. Nevíte co s tím je? Dík za každou radu
No to je pravda ale pokud je v systemu minimum chladiva tzn. klima už nechladí tak kompresor sepne. Nesepne za předpokladu pokud je okruh úplně prázdnej.
Je to tak. Kompresor spíná i při velice nízkém stavu chladiva zatímco klima už dávno nechladí. Pokud to sláblo tak máš někde díru. Ten zvýšenej volnoběh je v pořádku, má se zvýšit při zapnutí klimačky, ale 1500ot se mi zdá až dost.
A sepne ti i spojka na kompresoru při při poklesu tlaku chladiva??? V předu na kompresoru je ta odstředivá spojka vidět. Mě se zdá, že při poklesu spojka nesepne. Ale nejsem si jist... Myslím, že při poloprázdné klimě, frčí kompresor na prázdno.
To ja mám přesně opačný problém. Při sepnutí kompresoru mě otáčky padnou na nějakých 300 otáček? Tak na zdechnutí motoru. Čím to může být,že se otáčky při sepnutí nezvednou? Díky
msvajda píše:Ahoj lidičky, chci se zeptat, mám e39 r.v.1998 2.0i. Po zapnutí klimatizace se mi zvednou otáčky kolem 1500 a nechcou klesnout a klima nejede. Slyším jak se zapne kompresor a tím se zvednou otáčky, ale klimatizace nefouká studený vzduch. Nedávno jsem byl doplnit klimu po 2 leté době. Do té doby vše fungovalo, ale klima začala slábnout a už to nefoukalo tak studeně, tak jsem to nechal dofoukat. Nevíte co s tím je? Dík za každou radu
Zkontroluj vrtuli klima jesli se rozebehne po par vteřinach od zapnuti klima