Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

nefunkční štelování světel u angel eyes e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
nitram
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od nitram »

Ahoj,

pořídil jsem si angel eyes a když jsem si je chtěl dát na auto zkusil jsem jestli funguje nastavování (seřizování) světel. Nemyslím tím výškově dle zatížení auta, ale těma šroubkama v zadu paraboly. Bohužel se ukázalo, že na jednom nelze nastavit čočku a na druhým dálkáč. Mrknul jsem dovnitř kolem čočky a jeden ten plastovej mrzák byl rozlámanej Na ten u dálkového jsem pořádně neviděl, ale tipuju stejný problém

Pak jsem se ještě chtěl zeptat jak velká má být mezera mezi pohyblivou částí dálkové paraboly a od té pevné co je u angel kroužku. Na jednom světle je asi 1 cm mezera (dálkové jde seřídit) a u toho druhé je to jakoby naražený až na tu pevnou část (dálkové nejde seřídit). Kde může být problém?

Chtěl jsem se zeptat jestli je tu někdo kdo by to dokázal rozebrat a opravit. Taky kolik by to stálo. Našel jsem tu nějaké návody, ale netroufnu si na to.

Doufám, že se tu najde nějaký šikula

Moc Vám všem děkuji za odpovědi.

Martin
100RM

#2 Příspěvek od 100RM »

Mrkni do zkusenosti se servisy a tam najdes kopec servisov ktore ti to opravia.
7er. True definition of luxury. Yours.
nitram
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od nitram »

Děkuju za tip :-)
Pekys

#4 Příspěvek od Pekys »

A co ty světla rozebrat a vyměnit ty tyčky na seřizování? Sada na jedno světlo stojí asi 400.
nitram
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od nitram »

No však o to mi jde, ale nechci do toho hrabat sám abych to nepokuničil :-) víc než to je.
Player1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Player1 »

100RM píše:Mrkni do zkusenosti se servisy a tam najdes kopec servisov ktore ti to opravia.

no nevím, jestli se najde nějakej servis, kterej se pustí do FL světel. Není to jenom o odcvaknutí pár pacek jak na před fl lampách.
mari

#7 Příspěvek od mari »

Neni to nahodou tak ze se nejprve vnejsi koleckem co je u cocky nasteluje smer leva,prava, samozrejme se i zaroven zveda nebo klesa svetelny kuzel. A tim vnitrnim koleckem mezi cockou a dalkou se doladi vyska. Alespon ja to tak delal, nemam sice origa Helly ale tim jednim jak jsem psal jsem proste steloval smer,jedna cocka mi svitila do boku a timhle jsem to nasteloval. Pravda je ze mi dalky svitej dost pred auto ale xenony to nastesti dozenou.Jakmile bych je prizved tak zas budou oslnovat potkavacky. Neni to holt sranda. Bacha ale na to at to neukroutis.
nitram
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od nitram »

Když jsem točil tím kolečkem u čočky tak se u jednoho světla čočka hýbala doprava a doleva, ale dálku jsem nesledoval. Ale když jsem točil tím kolečkem u dálky tak se zase hýbala dálka vpravo nebo vlevo a čočka myslim stála. Myslim, že každé kolečko je pro jednotlivou parabolu jelikož mám xenon tak bych řekl, že výška parabol se řídí elektronicky, ale jak se nastaví výchozí rovina netušim. Nikdy jsem to nezjišťoval.
wilicim

#9 Příspěvek od wilicim »

Jeden funguje doprava a doleva a druhy nahoru,dolu.U techto svetel ty tycky menit nejdou.Psalo se tady o tom.
Birkoff

#10 Příspěvek od Birkoff »

Neřekl bych že nejdou, jen to vyžaduje velice "nestandardní" řešení. :D Psalo se tady o tom docela dost.

Zlatý předlifty, že.
Pekys

#11 Příspěvek od Pekys »

tak jestli jsou to FL světla, tak i ty rozebrat jdou. Buď nahřát v troubě (5-10min na 120°), rozlepit, opravit (tyčky jsou jen nacvaknutý), zatěsnit a slepit silikonem.

Případně stačí malá dírka skrz lepidlo, protáhnout strunu a odříznout mechanicky. Pak opět vyměnit tyčky a slepit a zatěsnit silikonem.
Boldor
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Boldor »

Tady je celkem podrobnej návod.. : http://www.bmw-syndikat.de/bmw-syndikat ... 9_207.html
Já mám u jednoho světla podobný problém, ale zatim jsem nenašel odvahu :oops: :lol: Pokud to někdo riskne, prosím reference.. :wink:
nitram
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od nitram »

Díky za návod :-) Podle něho by se to dalo nějak ukuchtit, ale nerad bych to zničil víc než to je. Ten kluk co mi je prodal říkal, že to vyřešíme, že má někoho kdo by to opravil. Jen doufám ,že se s ním ještě spojím potom co jsem mu to zavolal :-). Když ne tak to asi zkusim sám.
Huska
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Huska »

brácha to dělal a jediný problém je rozdělat to světlo nahřátím v troubě a pak zase slepit .. jinak ty plastíky se dají normálně vyměnit. Pokud si to neuděláš sám pochybuju že nějaký servis do toho půjde :-(
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
Birkoff

#15 Příspěvek od Birkoff »

No vyměnit jdou, to jo, ale kde se dají sehnat? Z předliftů nepasujou a dávat nějaké horentní sumy (co jsou na aukcích) není optimální. Husko přiznej se, kde rostou? A s tím servisem máš samozřejmě pravdu, je to jen samodomo řešení.
nitram
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od nitram »

Huska píše:brácha to dělal a jediný problém je rozdělat to světlo nahřátím v troubě a pak zase slepit .. jinak ty plastíky se dají normálně vyměnit. Pokud si to neuděláš sám pochybuju že nějaký servis do toho půjde :-(

Však z toho rozdělání a slepení mám největší obavy abych to někde nerozpek a nezalepil co nemám :-D Však on to nemusí být zorvna servis. Stačil by třeba nějaký šikovný brácha ;-)
-iceman-

#17 Příspěvek od -iceman- »

Tak co, už to někdo zkusil? :D
Pavel H

#18 Příspěvek od Pavel H »

V praci ti delam kazdou chvili. Vyhazujou ty auta z STK. Trochu zrucnosti a udela to kazdy.
-iceman-

#19 Příspěvek od -iceman- »

A jak tedy na to rozlepení? Do tý trouby to šoupnout?
Pavel H

#20 Příspěvek od Pavel H »

Nektera svetla maji mechove tesneni,nektera takovy tmel. Ty pak staci lehce z dalky ohrat horkovzduskou.
Odpovědět