Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Vyčistit EGR nebo koupit novej?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Honza325

#1 Příspěvek od Honza325 »

Tak už se udělalo hezky a známej má už u sebe místo na moje auto, tak konečně budu měnit a čistit potrubí od turba až do motoru a měnit IC.
Egr mám zaslepený, ale tak nějak si říkám, že ho spíš zprovoznim. Zajímá mě teda, jak se čistí a co všechno sundat. Jen to samotný těleso nebo i ty trubky vedení spalin? Vůbec nevim, ještě jsem to nikdy neřešil. Nebo se dá koupit novej, ale zase kde? Koukal jsem po elitu a autokelly a tam možná něco ohledně Egr je,ale tak blbě popsaný, že bych nerad kopil něco špatnýho. Ani nevim, co by to mělo stát...
Děkuju za rady

e39 525d r.2002 manuál
beny-maser

#2 Příspěvek od beny-maser »

co mám já zkušenost tak většinou jde vyčistit a pak se mi osvědčilo vystříkat to konkorem a nechat být,dělat něco jinýho mezi tím ten karbon povolí
fikusfiala

#3 Příspěvek od fikusfiala »

dle manualu se ventil nečistí ,ale dej vědět
Rejchy Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 510

#4 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

Dle manualu máš i s prasklou žárovku ve světle navštívt nejbližší servisní středisko :lol:
fikusfiala

#5 Příspěvek od fikusfiala »

:D tak to asi není myšleno,píší že je bez údržbový a že čistit nepotřebuje jako jiné ventily
Rejchy Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 510

#6 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

Bez údržbový sice je,ale po deseti letech provozu kdy z jedné strany tím procházejí výfukové zplodiny a druhou stranou vzduch a něco málo oleje od turba se tam utvoří selkem pěkný sajrajt.Nevím jak vypadá EGR u common railu,ale u tds šel vyčistit bez problému.Hodil jsem ho do nafty a potom prostříkal VDčkem,ale ten konkor bude možná i lepší.
beny-maser

#7 Příspěvek od beny-maser »

WDéčko a podobné spreje taky fungujou, ale můj osobní dojem je že míň a jsou dražší
jararak

#8 Příspěvek od jararak »

ide cistit v pohde

daj dole plastovy dekel motora, potom povol tu jednu stahovacku od potrbia, 4 sruby od sania a jednu stahovacku od IC, ja som hrubu spinu oskrabal nozom, pouzil kombinaciu arva + cistic AL diskov a striekal WAPkov, kamos robil to iste a vravel ze lepsi je cistic na brzdy, tak ci onak v oboch pripadoch nie kristalovy lesk, ale je to ciste :). Je to mechanicka suciastka, nevidel som tam ziadne ryhy na tej oske takze nepredpokladam, ze u nej moze dojst k opotrebovaniu.
Odpovědět