Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Vyčistit EGR nebo koupit novej?
Tak už se udělalo hezky a známej má už u sebe místo na moje auto, tak konečně budu měnit a čistit potrubí od turba až do motoru a měnit IC.
Egr mám zaslepený, ale tak nějak si říkám, že ho spíš zprovoznim. Zajímá mě teda, jak se čistí a co všechno sundat. Jen to samotný těleso nebo i ty trubky vedení spalin? Vůbec nevim, ještě jsem to nikdy neřešil. Nebo se dá koupit novej, ale zase kde? Koukal jsem po elitu a autokelly a tam možná něco ohledně Egr je,ale tak blbě popsaný, že bych nerad kopil něco špatnýho. Ani nevim, co by to mělo stát...
Děkuju za rady
e39 525d r.2002 manuál
Egr mám zaslepený, ale tak nějak si říkám, že ho spíš zprovoznim. Zajímá mě teda, jak se čistí a co všechno sundat. Jen to samotný těleso nebo i ty trubky vedení spalin? Vůbec nevim, ještě jsem to nikdy neřešil. Nebo se dá koupit novej, ale zase kde? Koukal jsem po elitu a autokelly a tam možná něco ohledně Egr je,ale tak blbě popsaný, že bych nerad kopil něco špatnýho. Ani nevim, co by to mělo stát...
Děkuju za rady
e39 525d r.2002 manuál
-
-
-
-
- Moderátor
- Klubové ID: 510
Bez údržbový sice je,ale po deseti letech provozu kdy z jedné strany tím procházejí výfukové zplodiny a druhou stranou vzduch a něco málo oleje od turba se tam utvoří selkem pěkný sajrajt.Nevím jak vypadá EGR u common railu,ale u tds šel vyčistit bez problému.Hodil jsem ho do nafty a potom prostříkal VDčkem,ale ten konkor bude možná i lepší.
-
ide cistit v pohde
daj dole plastovy dekel motora, potom povol tu jednu stahovacku od potrbia, 4 sruby od sania a jednu stahovacku od IC, ja som hrubu spinu oskrabal nozom, pouzil kombinaciu arva + cistic AL diskov a striekal WAPkov, kamos robil to iste a vravel ze lepsi je cistic na brzdy, tak ci onak v oboch pripadoch nie kristalovy lesk, ale je to ciste
. Je to mechanicka suciastka, nevidel som tam ziadne ryhy na tej oske takze nepredpokladam, ze u nej moze dojst k opotrebovaniu.
daj dole plastovy dekel motora, potom povol tu jednu stahovacku od potrbia, 4 sruby od sania a jednu stahovacku od IC, ja som hrubu spinu oskrabal nozom, pouzil kombinaciu arva + cistic AL diskov a striekal WAPkov, kamos robil to iste a vravel ze lepsi je cistic na brzdy, tak ci onak v oboch pripadoch nie kristalovy lesk, ale je to ciste