Potřebuju vyndat tohle rádio z E39, klasickým způsobem to nejde protože když sundám kolečko na ovládání hlasitosti a dlouhým tenkým plochým šroubovákem chci pootočit ten paznecht tak se to protáčí a necítím žádný odpor, prostě nevim jak jinak bych měl rádio vyndat?
jestli máš to nový rádio,který se bude vyměnovat,tak se na něj podívej jak to je řešený. tim imbusem si to skus pootočit,obě pacičky se budou naráz přitahovat k plechu a rádio pujde vytáhnout,možná za použití trocha síly
A není ještě přišroubovaný nahoře v rozích pod lištama?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Vlasta píše:A není ještě přišroubovaný nahoře v rozích pod lištama?
Není, aspoň tento typ rádia ne, už jsem ho jednou měl venku, šlo to krásně trošku pootočit a vysunout celý rádio, ale podruhý už se to protáčelo a bylo hotovo...
Vyndáš kastlík,dekorové lišty a pod něma jsou šrouby,pak ještě na každé straně jeden z prostoru noh... otázka 10min a vyndáš rádio i ze spodní částí palubky
Rádio vysuneš tak, že vytáhneš čudlík hlasitosti a do díry strčíš šroubovák (nejlíp ten 2x zahnutý, co je v nářadí), pootočíš a zároveň rádio vytahuješ viz obrázky níže. Takže prsty strčíš do díry na kazetu, přitlač dovnitř, aby se odlehčilo zajištění, šroubovákem odjistíš a rádio vytáhneš.
Tenhle způsob jsem se dozvěděl až potom co sem svý rádio vypáčil..Sundal sem si knoflík,vovolil matičku a dál sem nevěděl.Tak sem páčil.Vypáčil jsem to tenkýma šroubováčkama...Začal sem v pravo nahoře a pak i vlevo a podařilo se mi to vycvaknout...Pak už to neni problém..Každopádně na svym rádiu který tam chceš dát nic nenajdeš,jelikože ten díl (přehrávač cd/mc) vyndaváš až potom co máš venku spodní panel...
Tak jsem na to konečně příšel, takže rada pro ty co se jim podělá to zamykání na vyjmutí rádia.
Vycvaknout klimapanel a zespod šáhnout na takový posuvný lišty co posouvají takový zobáčky, který drží rádio z každý strany, vzal jsem jen malej plochej šroubovák a zatlačil na takový výčnělky těch lišt z každý strany a radio bylo venku.
Lepší je když má člověk to druhý rádio v ruce a vidí jak to funguje pak to pochopí každej.
PS: Bohužel i když jsem to vyndal a radio vyměnil za jiný, tak stejně nehraje
Takže se asi kouknu vzadu do C sloupků jak je to se zesilovačema..