Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e61 oprava el. kabeláže-nefunkční mlhovka

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mahut

#1 Příspěvek od Mahut »

Zdravim,

máte někdo zkušenost s opravou kabelových svazků na e61(06, kombik). Nefunguje mi zadní mlhovka,osvětlení spz a v bmw mi na to koukli a řekli, že se musí vyměnit vzadu kabelové svazky (jsou opotřebované otvíráním kufru) a že je to práce na celý den. Měl jste někdo stejný problém, popř kde jste ho řešili a za kolik?
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Dej hledat, je to tu řešeno, dělal jsem to na svojem.
“Ability is what you're capable of doing.”
m30b35

#3 Příspěvek od m30b35 »

Ahoj, je to celkem standartní jev, Bohužel se kvůli němu musí odstrojit nejen víko kufru ale i sloupky a vyndat celá stropnice. Skutečně je to rpáce na celý den. bohužel nejbližší konektory jsou zhruba v polovině stropu (jak inteligentní) naštěstí se celý kabelový svazek dá objednat přímo v BMW za pár korun.
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jiriik »

Kámoš to vyřešil dosti prasácky :D nesvítila mu levá zadní strana auta... tak to vše přetáhl zprávé :lol: Nechtělo se mu kuchat celé auto :lol:
Mahut

#5 Příspěvek od Mahut »

Hanz píše:Dej hledat, je to tu řešeno, dělal jsem to na svojem.

nenašel jsem nic
Mahut

#6 Příspěvek od Mahut »

m30b35 píše:Ahoj, je to celkem standartní jev, Bohužel se kvůli němu musí odstrojit nejen víko kufru ale i sloupky a vyndat celá stropnice. Skutečně je to rpáce na celý den. bohužel nejbližší konektory jsou zhruba v polovině stropu (jak inteligentní) naštěstí se celý kabelový svazek dá objednat přímo v BMW za pár korun.

vyplatí se to dělat v bmw? za kabel. svazky chcou 6 000+prace cely den..........
m30b35

#7 Příspěvek od m30b35 »

tak samozřejmě nevyplatí, jen říkám když jsem tam pracoval že jsme tam takový měli 1x týdně:-) Ale koupit svazek se určitě vyplatí protože jsou většinou na kaši
BMW_paja

#8 Příspěvek od BMW_paja »

taky jsme už 2x opravovali vedení do pantů na E61 - napřed napájení antény centrálu v pravým a potom ukostření výhřevu zadního okna + hadičku ostřikovače v levým. Práce jako napikaču. A protože jsme nechtěli sundavat stropnici (a nevěděli, že tam jsou konektory v půce střechy - btw. kde přesně, někde u panoramy?), tak jsme je prostě nasvorkovali a protáhli buď zezdola nebo tu hadičku jsme natáhli novou až od průchodky co je před pantem.
Ale jako toto soudruzi moc nevyřešili.
A to ještě blbne navigace ... ale k tý to nevede pantem tak netuším jestli to není spíš problém CCC.
eEDOo

#9 Příspěvek od eEDOo »

hi,

tu pani, na SK sme to riesili. Je tam PDF navod a aj nejake foto z mojej opravy plus komenty.

http://www.bmwklub.sk/bmw5/e61-oprava-a ... 38077.html

Uz len podotknem, ze je to chore riesenie viest kable cez tie panty. Ked to clovek opravi, resp. da vymenit cely zvazok, aj tak sa to casom znova objavi.

Vela zdaru pri oprave
BMW_paja

#10 Příspěvek od BMW_paja »

Koukám že to rozebíráte pěkně, ale to pdf mi nějak nejde stáhnout :(
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Dobře, tak znova.. Vyndat repro, prestipnout kabely co jsou ko, zvenku nahoře sundat plast a krytky, ustipnout ty ko, napajet nové kusy drátu stejného průřezu, akce na hodinu, drží to už 2 roky... Řešení fakt hodně Itala nebo frantika...
“Ability is what you're capable of doing.”
BMW_paja

#12 Příspěvek od BMW_paja »

Hanzi to popisuješ opravu zlomených kabelů za pantem, mezi pantem a průchodkou do střechy jestli to chápu dobře? To je dobrý, škoda žes to nanapsal dřív, ale vlastnoručně nabitá zkušenost je k nezaplacení (byť to bylo na 2 dny). Trochu horší je to pájení, sem slyšel, že se na autech nic nepájí kvůli oxidaci. Což zrovna v tom místě může být docela oříšek.

Ale poraď, vedení k anténě GPS v ploutvičce najdu kde a jak? Blázní mi navigace a nevím jestli to je CCC nebo vedení/anténa. Tak bych rád napřed vyloučil ty menší věci než za to vypláznu 6000 za práci v servisu.
gamers

#13 Příspěvek od gamers »

BMW_paja

#14 Příspěvek od BMW_paja »

parádní, díky, tohodle schématickýho nákresu jsem si v ETK nevšim
teď ještě se k tomu prokousat v reálu :-)
Odpovědět