Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e61 oprava el. kabeláže-nefunkční mlhovka
Zdravim,
máte někdo zkušenost s opravou kabelových svazků na e61(06, kombik). Nefunguje mi zadní mlhovka,osvětlení spz a v bmw mi na to koukli a řekli, že se musí vyměnit vzadu kabelové svazky (jsou opotřebované otvíráním kufru) a že je to práce na celý den. Měl jste někdo stejný problém, popř kde jste ho řešili a za kolik?
máte někdo zkušenost s opravou kabelových svazků na e61(06, kombik). Nefunguje mi zadní mlhovka,osvětlení spz a v bmw mi na to koukli a řekli, že se musí vyměnit vzadu kabelové svazky (jsou opotřebované otvíráním kufru) a že je to práce na celý den. Měl jste někdo stejný problém, popř kde jste ho řešili a za kolik?
Ahoj, je to celkem standartní jev, Bohužel se kvůli němu musí odstrojit nejen víko kufru ale i sloupky a vyndat celá stropnice. Skutečně je to rpáce na celý den. bohužel nejbližší konektory jsou zhruba v polovině stropu (jak inteligentní) naštěstí se celý kabelový svazek dá objednat přímo v BMW za pár korun.
m30b35 píše:Ahoj, je to celkem standartní jev, Bohužel se kvůli němu musí odstrojit nejen víko kufru ale i sloupky a vyndat celá stropnice. Skutečně je to rpáce na celý den. bohužel nejbližší konektory jsou zhruba v polovině stropu (jak inteligentní) naštěstí se celý kabelový svazek dá objednat přímo v BMW za pár korun.
vyplatí se to dělat v bmw? za kabel. svazky chcou 6 000+prace cely den..........
taky jsme už 2x opravovali vedení do pantů na E61 - napřed napájení antény centrálu v pravým a potom ukostření výhřevu zadního okna + hadičku ostřikovače v levým. Práce jako napikaču. A protože jsme nechtěli sundavat stropnici (a nevěděli, že tam jsou konektory v půce střechy - btw. kde přesně, někde u panoramy?), tak jsme je prostě nasvorkovali a protáhli buď zezdola nebo tu hadičku jsme natáhli novou až od průchodky co je před pantem.
Ale jako toto soudruzi moc nevyřešili.
A to ještě blbne navigace ... ale k tý to nevede pantem tak netuším jestli to není spíš problém CCC.
Ale jako toto soudruzi moc nevyřešili.
A to ještě blbne navigace ... ale k tý to nevede pantem tak netuším jestli to není spíš problém CCC.
hi,
tu pani, na SK sme to riesili. Je tam PDF navod a aj nejake foto z mojej opravy plus komenty.
http://www.bmwklub.sk/bmw5/e61-oprava-a ... 38077.html
Uz len podotknem, ze je to chore riesenie viest kable cez tie panty. Ked to clovek opravi, resp. da vymenit cely zvazok, aj tak sa to casom znova objavi.
Vela zdaru pri oprave
tu pani, na SK sme to riesili. Je tam PDF navod a aj nejake foto z mojej opravy plus komenty.
http://www.bmwklub.sk/bmw5/e61-oprava-a ... 38077.html
Uz len podotknem, ze je to chore riesenie viest kable cez tie panty. Ked to clovek opravi, resp. da vymenit cely zvazok, aj tak sa to casom znova objavi.
Vela zdaru pri oprave
Hanzi to popisuješ opravu zlomených kabelů za pantem, mezi pantem a průchodkou do střechy jestli to chápu dobře? To je dobrý, škoda žes to nanapsal dřív, ale vlastnoručně nabitá zkušenost je k nezaplacení (byť to bylo na 2 dny). Trochu horší je to pájení, sem slyšel, že se na autech nic nepájí kvůli oxidaci. Což zrovna v tom místě může být docela oříšek.
Ale poraď, vedení k anténě GPS v ploutvičce najdu kde a jak? Blázní mi navigace a nevím jestli to je CCC nebo vedení/anténa. Tak bych rád napřed vyloučil ty menší věci než za to vypláznu 6000 za práci v servisu.
Ale poraď, vedení k anténě GPS v ploutvičce najdu kde a jak? Blázní mi navigace a nevím jestli to je CCC nebo vedení/anténa. Tak bych rád napřed vyloučil ty menší věci než za to vypláznu 6000 za práci v servisu.