Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E34- nádrž
-
-
-
- shadou
- Kontaktovat uživatele:
napadlo vás, že se nádrž deformuje teplotou?
díky tomu ,že je plochá a plastová má tendence měnit objem.Prohne se nebo sploští ,při velké teplotě a špatném odvětrání nafoukne. Tenhle problém mají všechny nádrže které nemají spevnění žebry nebo příčkama.
Pokud nějaký dobrák nenarve do nádrže hadr(měl jsem u jednoho auta) nedá jinou nádrž, je tam 80 litrů objemu. Jestli jdou pokaždé natankovat je jiná věc,stačí mít nádrž na levé straně vejš a natankuješ o deset litrů míň
Spotřebuj palivo na rezervu,jezdi ještě cca padesát Km,sundej dekl nad čerpadlem a překontroluj kolik ti zůstalo v nádrži přímo zrakem,nebo co zůstalo odčerpej a odměř.
Budík ti může kecat,nádrž deformovat,na dálku se nedá spolehlivě radit.
Mě budíky kecaj,na rezervě zůstává 6 až 8 litrů (podle teplot)
díky tomu ,že je plochá a plastová má tendence měnit objem.Prohne se nebo sploští ,při velké teplotě a špatném odvětrání nafoukne. Tenhle problém mají všechny nádrže které nemají spevnění žebry nebo příčkama.
Pokud nějaký dobrák nenarve do nádrže hadr(měl jsem u jednoho auta) nedá jinou nádrž, je tam 80 litrů objemu. Jestli jdou pokaždé natankovat je jiná věc,stačí mít nádrž na levé straně vejš a natankuješ o deset litrů míň
Spotřebuj palivo na rezervu,jezdi ještě cca padesát Km,sundej dekl nad čerpadlem a překontroluj kolik ti zůstalo v nádrži přímo zrakem,nebo co zůstalo odčerpej a odměř.
Budík ti může kecat,nádrž deformovat,na dálku se nedá spolehlivě radit.
Mě budíky kecaj,na rezervě zůstává 6 až 8 litrů (podle teplot)
BMW je vždy srdeční záležitost -takovej velkej kardiostimulátor !

shadou: no,tva teorie neni spatna,akorat mi nejde do hlavy,ze by se zdeformovala tak,aby tam slo o 10 litru min ...nevim ..napadlo me,ze treba pistole na benzince vyhodila driv,ale zase,o 10 litru driv?proste to nechapu
...nejlepsi by bylo fakt vysat nadrz pres cerpadlovy otvor a dat tam znova plnou ...ale to se mi moc nechce ...navic kdyz tam ted mam 60 litru ...

- shadou
- Kontaktovat uživatele:
to co jsem popsal jsem i zažil.Jak na svém vozovém parku tak i na autech které jsem měl svěřené do péče.nádrž u E34 je jen kus plastu ,který nemá jiné vystužení než pár prolisů.Zanešená nebude tolik kolik ti schází do plného objemu.Těch 10l bude nejspíš náhoda.
Překontoluj jak ti drží nádrž na autě . Jestli není volná nebo zdeformovaná tak ji neřeš.
Pokud budeš potřebovat nádrž novou,dám ti jí za pár cigár.
Překontoluj jak ti drží nádrž na autě . Jestli není volná nebo zdeformovaná tak ji neřeš.
Pokud budeš potřebovat nádrž novou,dám ti jí za pár cigár.
BMW je vždy srdeční záležitost -takovej velkej kardiostimulátor !