Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Rozlepení Faceliftových předních lamp z E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
cmelak

#1 Příspěvek od cmelak »

Už to někdo dělal? Stačí mít na to jen horkovzdušnou pistoli?

Mám originál Faceliftový xenonový lampy z E39 a jsou na tom ulomený ty štelovací prvky náklonu světel, koupil jsem nový a chtěl bych to vyměnit ale chci se před tím ještě ujistit, že to opravdu jde.

Někdo to prý dával do horkovzdušný trouby ale to se mi zdá možná moc...

Díky za názory a zkušenosti...
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
Raadii

#2 Příspěvek od Raadii »

KAMIL740

#3 Příspěvek od KAMIL740 »

staci ti pistle a hromada trpelivosti a jde to ty zlomeny tycky muzes me je pak poslat ? chtel bych nechat vyrobit stejny
Raadii

#4 Příspěvek od Raadii »

A víš už cenu těch tyček co ti budou robit? Taky snad koupim světla a jedna tyčka je tam prej ulomená, tak jestli je budu rozlepovat, dal bych tam rád všechny hliníkový třeba...
KAMIL740

#5 Příspěvek od KAMIL740 »

Zatim nevim potrebuju prave vzor pro vyrobce ale urco ne 750 za svetlo
Raadii

#6 Příspěvek od Raadii »

Někdo je tu myslim ukazoval hliníkový a mam pocit, že ta cena byla docela vysoká. Pravda je s tim asi sraní, jsou tam všude samý drážky a p.čoviny, ale kdyby se na to nastavila nějaká mašina a udělalo se jich potom třeba víc, myslim že by cena mohla klesnout. Jen jestli někdo bude mít tu trpělivost se s tim s.át...
cmelak

#7 Příspěvek od cmelak »

KAMIL740 píše:Zatim nevim potrebuju prave vzor pro vyrobce ale urco ne 750 za svetlo

A od kuď si? Klidně bych ti to i na chvilku půjčil aby ta kopie byla dobrá, taky bych potřeboval pár do zásoby..

Jinak tady jsou fotky

Obrázek

Obrázek

Obrázek
cmelak

#8 Příspěvek od cmelak »

Raadii píše:http://www.youtube.com/watch?v=cLwNN2elTJg

Moc hezký video-popis, druhá část videa je i zde http://www.youtube.com/watch?v=MTDTnBec ... re=related

Jen by mě zajímalo co to použil za to lepidlo.
Raadii

#9 Příspěvek od Raadii »

Nevim, ale všichni tam serou silikon, takže bych se toho asi nebál...
wat69

#10 Příspěvek od wat69 »

Adam

#11 Příspěvek od Adam »

Zdravím tak jsem právě řešil to samé praslnul mě u faceliftového světla plastový štelovací držáček u čočky. Ale řešil jsem opravu trochu jinak tak se rád podělím o moji zkušenost.

Předem podotýkám že tohle je info jen pro někoho zručného a kdo má trpelivost. Oprava mě nestála nic a zvládnul jsem to během tří hodin bez toho aniž bych musel objednávat ty plastové držáčky za 800 čekat na ně a složitě rozlepovat krycí plast a následně ho lepit.

Můj postup:
vymontoval jsem světlo z auta, odmonotoval z něj trafo a vyndal žárovky, pak jsem stáhnul gumovou manžetu co je na potkávacím světle. Hvězdičkovým klíčem jsem povolil jednu část co drží u čočky a potom v místě nastavení světla jsem imbusem povolil - vytočil druhou část plastového štelováku, a vyndal (vytřepal) jsem ho ze světla. Pak následovala oprava. Vzal jsem si velmi malý vrtáček asi 1mm a vyvrtal do každého kusu asi 1,5cm díru do které jsem dal pro zpevnění 3cm hřebík a zalepil jsem to Loctitem. Výsledek oprava nestála nic a po takovém zpevnění jsem ho zkoušel znovu zlomit a nešlo to. Podotýkám že ta díra musí být přesně vyvrtaná aby tam nebyla žádná vůle a pasovalo to přesně na sebe. Potom následovalo složení to už bylo horší, ale po hodině se zadařilo :) Je tam dost málo místa, ale pro někoho šikovného a s trpělivostí tohle může být prospěšné a ve finále i rychlejší a kvalitnější protože už znovu nepraskne když je vyztužený :)
svejda_BMW
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od svejda_BMW »

Zdravim... tyčky jdou vyměnit i bez rozlepení skla a zbytečnýho bastlení :wink: . Kdyby měl někdo zájem tak neni problem (Praha západ) , popřípadě mám i tyčky.

Petr
731 150 997
fflips@seznam.cz
Birkoff

#13 Příspěvek od Birkoff »

Opravdu jdou vyměnit obě, i ta menší (výšková) uprostřed? Ta delší (stranová) jde vyměnit výše popsaným způsobem, ale ta druhá ...
svejda_BMW
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od svejda_BMW »

Birkoff píše:Opravdu jdou vyměnit obě, i ta menší (výšková) uprostřed? Ta delší (stranová) jde vyměnit výše popsaným způsobem, ale ta druhá ...
Ano, je to trošku složitější ale dá se to ... jestli si někdy stavěl loď v láhvi tak pohoda :lol: :lol: . Jestli chceš tak můžu klidně vyměnit.. Kdyžtak SZ. Petr.
Michal-E39

#15 Příspěvek od Michal-E39 »

Měnil jsem ty tyčky před chvílí. Bez rozlepení šly obě celkem snadno. Samozřejmě je potřeba tam nejprve dostat tyčku samotnou a až pak na ní nacvaknout ten plast, co je přišroubovaný k parabole. Poněkud náročnější je jen z toho nerozlepeného světla vyfoukat drobné úlomky starých tyček.
Odpovědět