semtam se mi stane, že při jízdě jakoby vynechá plyn, jakože to při pozvolném rozjezdu cukne nebo občas normálně jede a místama jakoby přidá ( je to otázka momentu ) výkon. Je to takový kolísavý, prostě se to chová jako když jsou špatný vstřiky, ale ty musim vyloučit. Stává se mi to v otáčkách zhruba mezi 1750-2100ot./min. Jinak volnoběh absolutně v pořádku, nikdy ani nejmenší zakolísání, na vyšší otáčky jede výborně, turbo taky tlačí jak má a zvenčí žádný divný zvuky a kouřivost je taky v pořádku, spotřeba taky ok,
Podle mě, čím by to mohlo být + co jsem se dočetl tady, jemožný, že se takhle může projevovat podávací čerpadlo pod sedačkou řidiče...? Nebo váha vzduchu nebo co myslíte??
Co je na mym autě jediná možnost, která je mi známa je ta, že musim už konečně zajet pro vzduchovej filtr (může to být i špatnym filtrem? Že by to mělo až takovýhle dopady?) a taky před časem jsem měnil ten plastovej snímač v palivovym filtru, co se do něj zastrčí snímač tlaku, protože mi přes něj tekla nafta. Ten kabel s konektorem co se do toho strčí mám ještě teď trochu od nafty - zatim nebyl čas to u kámoše profouknout vzduchem. Ale taky se mi nezdá, že by to bylo timhle. Jako že by to dávalo chybný údaje. A vypojit to a zkusit bez snímače nemůžu, protože se mi to cukání neděje pravidelně, ale občas...
Tak čekám co byste mi nejlépe z vlastní zkušenosi poradili...

OMLOUVÁM se zase za román, ale snaha co nejblíže přiblížit situaci.

Jinak je to e39 525d touring, r.2002, žádnej chip atd., najeto 200tis.