Čau mam problémek se smradem od nafty..Když si zapnu topení tak mi to hned začne smrdět,mě už to ani tolik nepříde jak sem si zvyk ale když někoho vezu taky mi to hned řiká.Co to může dělat?Nebo spíš jak tomu předejít?kabinový filtry sou nový ale ty stejnak asi zapách nepochytí.je to otravný děkuji za rady
To bude nějaká (pravděpodobně asi) drobná netěsnost. Asi ti to někde kape. Mrkni na to, v horším případě to může být předzvěst něčeho důležitějšího... např. čerpadlo. Ale neboj také to může být banalita- spuchřelá hadička.... Jestli to nechceš řešit hned- krátkodobé řešení hledej v zapnutí vnitřního oběhu vzduchu(samozřejmě ne auto. )...
Tento problém sem měl taky....začla mě smrdět nafta v interiéru...
Problém u mě byla vypadlá přepadová hadička u vstřiků...mrkni jestli ti všechny těsní či nemáš prasklou a nebo vypadlou
Ja mam tedy na svy 530d taky problem se smradem v aute ze spaleny nafty, ale mam prodreny ty vlnovce na vyfuku ve prostred auta, tak nevim jestli to muze bejt tim, navic kdyz jsem menil vstrik nedal jsem pod to novou podlozku a podfukoval mi, uz to ale prestalo. Taky si myslim ze to je od webasta, nejvic to je citit kdyz nekde dlouho stojim nastartovanej.
Záleží jestli je to smrad spálený nafty, nebo nafty jako takový.... Smrad ze spálený mam v autě taky když stojim na místě, je to kvůli těm vlnovcům koukal jsem na to. Webasto mi to nedělá, protože mi nefachčí
U mě je to smrad nafty jako takový.Auto sem si zved na heveru a je fakt že sem našel celej spodek zakydanej od žlutozelený kapaliny (předpokládam nafty)..Takže problém bude,teď ale nevim kde to všechno hledat...nejsem profík nějaký návody?kde najdu ty hadči co jsou potřeba zkontrolovat dík
Tak odšroubuj na vrchu motoru ten kryt mezi víkem hlavy a sáním. Nastartuj si auto a koukni na ty gumový hadičky (přepady) je jich tam 5 a sou propojený se vstřikama. Koukni jestli ti kolem nich neteče nafta, nebo může bejt nějaká prasklá.
Tak už jsem na to koukal a zase ste měli pravdu...Hned co sem to sundal sem našel u posledního vstřiku naftu a když sem to vyčistil a nastartoval abych zjistil od kaď to de tak sem si všim trhlý hadičky...Takže je to jasný,teď jen vymněnit a je po problému...díky moc
Rádo se stalo, doporučuju ti koupit si v ňákym obchodě s autodílama přepadovou hadičku (prodává se na metráž), mě stál metr 70kč. Nařež si je podle potřeby a vyměň si všechny, určitě budou už ztrouchnivělý.
Sundáš ten šedej plastovej dekl co máš na motoru a pod ním jsou takový gumový hadičky, podívej se jestli to tam nemáš mastný nebo mokrý, popřípadě vypadlej přepad..
Tak jsem se konečně dostal ke kontrole průsaku.
Výsledek: na krytu motoru je lehce vlho (zespodu) od nafty na 2. a 3. válci a je cítit nafta, říkal jsem si, že skouknu O-kroužky na vstřicích, ale přes dobrou předpověď počasí mi do toho zachcalo, tak jsem to musel odložit.
Ale jeden debilní dotaz - má to vůbec přepadové hadičky? Našel jsem jenom tlakové vedení...