Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

ABS E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
sumoE39

#1 Příspěvek od sumoE39 »

E39 530dA 1999, nemohu navázat spojení diagnostiky s ABS jednotkou, zkoušeli to na ruzných diag. BOSCH atd a nic, pouze komunikace z motorem.....
Svití kontrolky ABS a protiprokluz ,po přejetí velké velké kaluže vody, se to rozsvitilo až na druhý den ráno. Tak nevím jestli to neudělala ta voda..
Každopadně nevím co je špatně protože diagnostika nefunguje.. myslíte že to muže byt jednotkou ABS?
Před necelým rokem jsem měníl nějaké čídla a diagnostika BOSCH fungovala ok .
xdentist
Klubové ID: 1473
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od xdentist »

podivej se na tu jednotku jake ma BOSCH cislo, je pod carovym kodem na stitku. Stitek byva zespodu, takze bud ji sundat a mrknout a nebo to zkusit zrcatkem. Pokud ma koncove trojcisli 001, je to skoro jiste jednotkou, me ted odesla take a behem mesice kdy jsem to resil jsem zjistil ze tahle jednotka extremne casto po letech odchazi oproti jinym... odchazi tam kontakty na desce s plosnym spojem odkud vedou dratkove spoje do konektoru a civek. Me diky tomu nevidela PZ cidlo a nesel zapnout tempomat.
Tak mrkni a uvidi se.
sumoE39

#3 Příspěvek od sumoE39 »

ok diky za potvrzení mé teorie, ted kde tu jednotku seženu a co za ni vůbec budou chtít? Tašku hrušek nebo švestek??? :lol:
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od xdentist »

sumoE39 píše:ok diky za potvrzení mé teorie, ted kde tu jednotku seženu a co za ni vůbec budou chtít? Tašku hrušek nebo švestek??? :lol:
Mno, jelikoz jsem to resil ted tak mam cerstve informace - pouzita (stejne riziko pri cene 3-6tis za jetou...) je nesehnatelna, vsude kam jsem volal byly pryc, jak je zima,serou se hromadne... Takze novou - BOSCH, nikdo jiny to nedela,takze u vsech prodejcu je identicka - v BMW 19500Kc, elit,kelly atd 15000Kc, ebay cca 10000Kc vcetne dopravy. Tak jsem ji minuly tyden koupil ja. Dorazila, je to nova original BOSCH, presne takova kterou jsem potreboval.

Pak je jeste treba ji nakodovat (nahrat do ni par udaju o voze aby fungovalo ASC. ABS funguje hned). To stoji v BMW 2300Kc anebo sehnat nekoho sikovneho s dobrou diagnostikou (carsoft nestaci..), ten ti prekopiruje udaje z te stare do nove a hotovo.

Pak jeste PRY existuje moznost poslat ji do bosche a oni ji asi za 6tis zrepasuji a daji zaruku, ale to netusim zda je pravda atd. Nebo existuji "opravari" kteri ji umi opravit,ale nedavaji moc dlouhou zaruku a chteji kolem 3tis...

Kazdopadne hlavne omrkni to cislo jednotky a pak se hlavne desetkrat ujisti ze je problem v jednotce a ne jinde, precijen, nova neni nejlevnejsi.
sumoE39

#5 Příspěvek od sumoE39 »

díky za vyčerpavající inf.. zítra ji celou vytáhnu a asi kouknu i dovnitř :roll: možná tam bude hned viditelný problém :idea:
sumoE39

#6 Příspěvek od sumoE39 »

A ještě jedna věc, jelikož mám polsko za rohem a mám tam i přítelkyni našel jsem firmu co to opravuje ty ABS jedenotky za cca 1300Kč se zárukou
link http://allegro.pl/sterownik-abs-bmw-e38 ... 49447.html tak tam zavolám a zjistím více informaci.
detrhomer
Klubové ID: 2016

#7 Příspěvek od detrhomer »

sumoE39 píše:A ještě jedna věc, jelikož mám polsko za rohem a mám tam i přítelkyni našel jsem firmu co to opravuje ty ABS jedenotky za cca 1300Kč se zárukou
link http://allegro.pl/sterownik-abs-bmw-e38 ... 49447.html tak tam zavolám a zjistím více informaci.
Tak dej pak vědět,mám doma jednu navíc,že bych ji nechal opravit,já to řešil koupí nové u elit přes kamaráda za 11500 :cry:

Ale je pravda,že mám od té doby pokoj :)
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od matiz »

Prvni vec co bych zkusil je promerit zdali ti jdou vubec signaly z obd az k jednotce a napajeni jednotky. Pripadne na komunikaci vyzkouset na jinem aute nebo na stole. Pokud i tam bude mrtva, zkusil bych ji dat nekomu kdo se elektronikou zivi, dokaze pak mnohem lepe odhalit problem i tam kde laik nic nevidi. Predpokladam ze tam bude jenom studak. Pripadne pokud mi posles jen plosny spoj, muzu jej znovu prohnat pajenim v parach, jestli tam studak byl, tak uz nebude. Pokud tam bude uhnity prokov, tak smula a je po ni...
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od xdentist »

ono je prave problem v tom ze vetsinou vznikaji studenaky na prechodu plosneho spoje a vlasovych dratku, ktere jdou z nej ke kontaktum konektoru a civek jednotky. To cele je navic zalite v gelu. Takze jednak se musi pekne vypitvat gel ze vsech mist ktera se budou revidovat a pripadne opravovat, pritom neporusit vlasove spoje (casto jsou spatne jen nektere,mensina a je skoda ponicit vse). Rozhodne si nedokazu predstavit ze se vynda cely plosny spoj a pak ho bude nekdo chtit dat zpet, jedine ze by hezky nahradil vsechny spoje a pak to jeste necim zalil. Pro ilustraci foto a dale odkaz na prispevek kde je popsana oprava.

http://bmwdriver.org/e39-abs-module-repair/
Přílohy
bosch_abs_57_inside.jpg
bosch_abs_57_inside.jpg (154.31 KiB) Zobrazeno 293 x
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od matiz »

Podle toho co tam vidim by to mela byt legrace na par hodin. Kdyz mi nekdo jednotku sveri s tim ze nezarucim vysledek, klidne to zkusim, jsem na to pomerne slusne vybaveny. Nejvetsi srani bude s tim gelem...
sumoE39

#11 Příspěvek od sumoE39 »

Lidi zázrak! Po neuvěřitelných 40dnech se ABS a ASC se samo opravilo tak jak se skazilo.. to znamená ráno přijdu nastartuju a kontrolky nesvíti a vše funguje, už jsem dnes ujel 21km a pořád je to ok. Tak jsem zvědav jestli to tak zůstane :roll:
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od xdentist »

Nerad bych kazil radost, ale chce to jeste pockat a najezdit s tim vic. Ono nekdy zalezi na teplote nebo vice ruznych faktoru ktere v zaveru ten defektni spoj v jednotce ovlivnuji. Me treba vse fungovalo vzdy kazdy den po prvnim startu, klidne 150km. Ale jak jsem po delsi jizde nastartoval podruhe, uz to svitilo a nezhaslo. Takze je to fakt trochu zahadne a nevypocitatelne. Kazdopadne drzim palce a bylo by zajimave kdyby se to vyresilo, moc tomu ale neverim. Jinak ja mam uz 5 dni tu novou jednotku a zatim parada, takze jsem rad ze jsem to tak vyresil a ze nebyla vada jinde.
airbone
Klubové ID: 1836

#13 Příspěvek od airbone »

odkupim od teba tu staru jednotku, ak mas zaujem sa jej zbavit tak sa mi ozvi cez sz
Odpovědět