Když jen tak sedím v autě a mám nastartováno od 5 min a víc tak pak chvilinku jak se rozjedu tak to dost kouří ale jen fakt chvíli pak přestane a už pak nezakouří vůbec.
pravděpodobně ti odchází turbo, zkontroluj vůli v hřídelce, jak je tam vůle tak to nabere olej kterej se pak spálí když se rozjedeš a hulí to jak protržený. bejvá to tak po delšim stání s běžícím motorem
Ne ne ne,turbo to není. Kup si filtr do ventilového víka. Je to klasika. Necháš to chvilku běhat na volnoběh. Pak se rozjedeš a hulí to. Po chvilce to přestane. Filtr jde koupit jenom v BMW. Stojí myslím 600 nebo tak nějak
Je to nejspíš ten filtr,jmenuje se to filtr odlučovače oleje z turba,taky mi to e39 dělala,a já kvůli tomu dával nové turbo a stejně to dělalo,pak sem koupil za 600kč filtr a byl klid,pěkně mě to nasralo.Má se měnit každou třetí výměnu oleje.
Trochu bych oživil tohle téma. Včera jsem jen tak při nastartovaným motoru (530d 142kw) otevřel víčko od nalívání oleje a docela jsem se vylekal jelikož se z něho docela hulilo a bylo to cítit jako spálenej olej. Přesně jako stará krutě vyšlehlá stodvacítka . Ale z výfuku to nijak znatelně nehulí. Co to sakra je??? Že by taky ten odlučovač? Já jsem to nikdy neměnil,měl jsem 4 roky 135kw a nehulilo to tak z toho hrdla.
Ja mam problem ze kdyz auto jdu nastartovat na druhy den myslim tim kdyz je studeny motor prvni start to zahuli cca 5s a pak je klid cely rezim jizdy uz nic pak jak je zahraty uz nehuli pri startu,pri nicem
kdyz uz ma vrtulka turba vůli vertikalni {z vrchu dolu} tak cca +-0.5mm kolik mam casu na to dat ho repasovat?A nebo kolik je schopne to turbo KM?Zjistil jsem to po tom co jsem si daval nove vlnovce.
530d 142 kw
díky
0,5mm je podle mě ok... jak se to prohřeje a rozpálí při jízdě tak se tepelnou roztažností vůle vymezí... měl jsem kdysi na repas turbo na 200sx a taky tam byla takováto "vůlička" a toto mi bylo řečeno.. spíš špatná vůle je "dopředu-dozadu" to by se nemělo hnout..