Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

zhasínání komplet přístrojovky u e34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
beny-maser

#1 Příspěvek od beny-maser »

ahoj dnes mi začala komplet zhasínat přístrojovka,budíky ukazují dál jen nejde osvětlení přístrojů včetně všech ovladačů,jinak světla svítí normálně,a samo se to za nějakou chvíli zase rozsvítí,typoval jsem to na páčku,ale pak mi to udělalo i na místě když jsem stál a nic nepřepínal,jinak dnes jsem měnil přední světla,protože ty starý jsem měl vysvícený,ale myslím že to je jen schoda náhod,protože jsem ty světla vyměnil kus za kus a nejsem zas takový jelito, abych zapojil jinak přední světla,světla mi samozřejmě svítí normálně a tak jak je zapnu,nicméně nejčastěji kdy to zablbne je při přepínání dálkových světel nebo blinkrů,ale udělalo mi to i na mistě když jsem nic nepřepínal a to mě právě mate.
nemá někdo nějakej nápad nebo zkušenost s tímhle problémem?
DestinyE34

#2 Příspěvek od DestinyE34 »

Ahoj,
mně to dělalo když jsem nastartoval a než jsem ujel cca 3km,tak nešel šíbr,el.zrcátka,palubka občas problikla,blikalo osvětlení celého interiéru i s palubkou a něco cvakalo vzadu pod sedákem. Budíky,světla šly normálně,startuje mi to taky normálně,takže baterka ok. Dělalo to když bylo hodně zima..pod nulou. teď je vše ok,taky by mě zajímalo co to bylo :D
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

Občas mám podobný problém. Všechno funguje v pohodě a chvílema budíky zhasnou,pak se rozsvítí,občas probliknou... :roll:
Obrázek
BMW E34 540iA :-) E65 745i :D
ZaK
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ZaK »

U mě to vyřešila výměna to kolečka na regulaci jasu podsvícení ... Taky si to blikalo jak se tomu chtělo, ten poťák byl nějaký vychozený a v určitých polohách to vynechávalo. Jinak možná někde špatný kontakt či kostra.
beny-maser

#5 Příspěvek od beny-maser »

já jsem poťák taky podezříval,ale zkoušel jsem s ním zatočit a nic se nezměnilo,když budíky svítí tak reagují na otočení normálně a když zhasnou tak je potenciometrem nerozsvítím
jan93

#6 Příspěvek od jan93 »

kluci prosím vas mě ta přístrojovka problikla a ted mi zhasla a přestaly jet i budíky pojistky jsou ok tak ted babo rad mam 520 i 1993
beny-maser

#7 Příspěvek od beny-maser »

koukám, že se nás tu sešlo víc co jim to blbne, ale nikdo kdo to opravoval.
To je pech :D :D :D
poradí nám někdo :roll: :roll: :roll:
pepicek

#8 Příspěvek od pepicek »

Čau kolegové,tak já se teda taky připojuji na chlup stejný problém.e34 TDS.94"
beny-maser

#9 Příspěvek od beny-maser »

pecka výtám tě do klubu,ale asi nám nikdo neporadí :cry:
ZaK
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od ZaK »

Pro eliminování závady si pujč na zkoušku od někoho druhé budíky. Pak budeš vědět, jestli máš hledat problém v budíkách, nebo v kabeláži. A nesvítí ti pouze budíky, nebo komplet palubovka? Pokud jsi regulaci jasu vyloučil, tak zkus ještě spínač světel. I když se zdá být ok, může být vypálený. Obrysovky a podsvícení palubky jsou dva různé okruhy. Pak taky další možností je, že to může být spínané přes relálko, ale tím si nejsem jist páč nemám schema.
beny-maser

#11 Příspěvek od beny-maser »

zhasíná komplet celej vnitřek a venku vše svítí normálně,zhasíná to zcela nahodile,jednou při zapnutí blinkru pak zase při sepnutí světel a pak při nastartování,včera jsem například před barákem zkouma jestli to nedělá páčka, a když jsem stál tak to neudělalo ani jednou ve spojitosti s pohybem páčky,ale nastartuju na parkovačky a palubovka potmě a pak se zažne pomalu probírat,
s tím spínačem to ještě zkusím ten jsem nezkoušel,
a venek bude natuty přes relátko, ale vnitřek už být nemusí tak na to kouknu když na něco přijdu dám vědět,jiný budíky tu mám tak to zkusím přehodit
nuny

#12 Příspěvek od nuny »

beny-maser píše:ahoj dnes mi začala komplet zhasínat přístrojovka,budíky ukazují dál jen nejde osvětlení přístrojů včetně všech ovladačů,jinak světla svítí normálně,a samo se to za nějakou chvíli zase rozsvítí,typoval jsem to na páčku,ale pak mi to udělalo i na místě když jsem stál a nic nepřepínal,jinak dnes jsem měnil přední světla,protože ty starý jsem měl vysvícený,ale myslím že to je jen schoda náhod,protože jsem ty světla vyměnil kus za kus a nejsem zas takový jelito, abych zapojil jinak přední světla,světla mi samozřejmě svítí normálně a tak jak je zapnu,nicméně nejčastěji kdy to zablbne je při přepínání dálkových světel nebo blinkrů,ale udělalo mi to i na mistě když jsem nic nepřepínal a to mě právě mate.
nemá někdo nějakej nápad nebo zkušenost s tímhle problémem?

Škoda, že jsi založil nové vlákno 8O já jsem se už pokoušel řešit tuhle závadu :
Téma: E34 520i zhasíná osvětlení palubky a ovládání topení

Bohužel zhasíná pořád :roll:
beny-maser

#13 Příspěvek od beny-maser »

Škoda, že jsi založil nové vlákno 8O já jsem se už pokoušel řešit tuhle závadu :
Téma: E34 520i zhasíná osvětlení palubky a ovládání topení

Bohužel zhasíná pořád :roll:[/quote]
já hledal, ale nic konkrátního mi nevyjelo tak jsem to založil nově
DestinyE34

#14 Příspěvek od DestinyE34 »

Mojemu BMW byla jen zima :banan:
,protože teď,jak je nad 0"C tak už neblbne :lol:
nuny

#15 Příspěvek od nuny »

Mě zhasíná palubka už delší dobu, zkusil jsem snad vše(kromě výměny
"budíků") Nemám možnost zapůjčení :cry:
Zimou to uřčitě není, protože já mám BMW v "teplé" garáži 8)

Snad někdo poradí.... 8O
radokrno

#16 Příspěvek od radokrno »

podle mýho to bude spínač.
nuny

#17 Příspěvek od nuny »

radokrno píše:podle mýho to bude spínač.

Není (u mě) vše jsem měl rozebraný a proměřený :roll:
radokrno

#18 Příspěvek od radokrno »

nuny píše:
radokrno píše:podle mýho to bude spínač.

Není (u mě) vše jsem měl rozebraný a proměřený :roll:

tak třeba v tu chvíly je to ok,ale i tak bych to zkusil prohodit pro vyloučení...
pepicek

#19 Příspěvek od pepicek »

ted mi to zrovna přestslo dělat a vypínač používám denne a podle mího by se to zhoršovalo,ale je to prostě neidentifikovatelný,kdy se to děje,prostě to problikne jak chce a za jakýhokoli počasí chce.Já bych řekl že je tam nějakej zoxidovanej kontakt někde,ale kde?no právě takovejch chytráku jako JÁÁ je tady na foru halda,ale nikdo kdo by poradil. :onfire:
beny-maser

#20 Příspěvek od beny-maser »

pepicek píše:ted mi to zrovna přestslo dělat a vypínač používám denne a podle mího by se to zhoršovalo,ale je to prostě neidentifikovatelný,kdy se to děje,prostě to problikne jak chce a za jakýhokoli počasí chce.Já bych řekl že je tam nějakej zoxidovanej kontakt někde,ale kde?no právě takovejch chytráku jako JÁÁ je tady na foru halda,ale nikdo kdo by poradil. :onfire:

Přesně!!! :D
Odpovědět