Ano senzorom myslim, ked dam vypinač svetiel do polohy A, ci sa mi zapnu cez den, denne a v noci sa prepne na xenon bez mojho zasahu na vypinač. Na niektorych autach som si to vsimol ked vojdu do tunela sa im zapli automaticky xenony a ked z neho vysli zase spet na denne.
Celkem by mě zajímalo, jestli když se nastaví denní svícení dálkovými, jestli pak ostřikovače světel, které ostřikují xenony ostřikují i to denní svícení. Ty ostřiky světel maj spotřebu jak kráva. Já jsem zvyklej mít pořád čistý sklo, takže dost ostřikuju a když ty světla každej pátej cyklus pustěj "vapku", tak to mizí před očima.
PS: když svítím AE + mlhy, tak to asi není legální denní svícení že?
Dettektorr píše:Celkem by mě zajímalo, jestli když se nastaví denní svícení dálkovými, jestli pak ostřikovače světel, které ostřikují xenony ostřikují i to denní svícení.
Ne. Svítí jen ty denní, jinak je osvětlení komplet "vypnuté", včetně ostřiku.
Dettektorr píše:PS: když svítím AE + mlhy, tak to asi není legální denní svícení že?
Ne. Kromě toho svítit mlhovkama když není mlha je pěkná prasárna
Touring & Compact Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
může někdo odpovědět jak funguje denní svícení při zapnutém automatickém svícení ? Mám v autě funkci automatického svícení, kterou ted nevyužívám, ale líbilo by se mi denní svícení a v případě potřeby (tunel, podzemí parkoviště nebo jen normálně jizda při stmívání) by se automaticky zaply potkávací světla a vyplo denní svícení.
Druhou otázkou je zda denní svícení tímto způsobem když nesvítí zadní světla je legální ?
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
kluci když to tak řešíte líbí se mi jak v us autech e39 svítí jejich dení že jim svítí i blinkry jde to na evropských verzích pořešit diagnostikou nebo se musí přikoupit nějaký rele atd... sorry ale neřekl jsem že řeším e39...
Tak jsem dnes byl na diagnostice naprogramovat US svícení a je to bomba.Jde to nastavit od 0 do 50procent výkonu svícení.Já zvolil 20.Jen mě teda zajímá co mi na to řeknou na STK.V Ostravě mi to dělal HonzaK takže díky.
Ahoj Snejku. Kolik by u tebe koštovalo naprogramovat to dennní svícení + vymazání paměti závad, co se vypíšou při testu č. 14 ve velkém BC. Díky za info.