Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

klepání s přední nápravy E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
cabatomas

#1 Příspěvek od cabatomas »

Zdravim lidi,pořát nemužu přijít nato,co mi tam po přejetí nerovné silnice tluče,je to slyšet víc od pravé strany,ale levá strana je taky slyšet.Měnil sem příčné(spodní) ramena a ted i axíální táhla řízení i s čepama....a pořát je to tam slyšet...Má stym někdo zkušenosti?Díky
all
Klubové ID: 1018

#2 Příspěvek od all »

tyčky stabíku?
eric
Klubové ID: 788
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od eric »

Jak říká "All",nejpravděpodobnější příčina budou ty tyčky stabilizátoru viz.č.6 a taky doporučuju vyměnit tu gumu na hlavním stabilizátoru viz.č.2 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=10
u tý gumy si akorát nech podle vinka zjistit,jakej máš podvozek,jestli to tedy už nevíš,protože tam můžeš mít buď normální stabilizátor a anebo M-kovej,kterej je ze silnějšího materiálu a podle toho je pak i jiná ta guma,nebo-li přesněji řečeno "pryžové ložisko stabilizátoru",stojí to pár stovek origo,takže to určitě udělej preventivně taky.Pokud to nebude ani po tom lepší,tak už mě napadá jen uchycení tlumiče,ale to jsem ještě nikdy neřešil,takže nevím...
cabatomas

#4 Příspěvek od cabatomas »

Stabilizační tyčky vypadají,že jsou nový,ale ty gumy už mě taky napadly.Tak Díky
LUKAJDA

#5 Příspěvek od LUKAJDA »

a může tomlátit i když za tyčky chytnu a cloumám s něma a oni se ani nehnou? Protože já jsem s přední nápravou nespokojenej pořád ale nevim co měnit!! Nemám M podvozek a zdaleka mi to nežehlí jak by mělo. Tlumiče novy, gumy stabiku, silentbloky ramen.
Byla by rada?
eric
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od eric »

LUKAJDA píše:a může tomlátit i když za tyčky chytnu a cloumám s něma a oni se ani nehnou? Protože já jsem s přední nápravou nespokojenej pořád ale nevim co měnit!! Nemám M podvozek a zdaleka mi to nežehlí jak by mělo. Tlumiče novy, gumy stabiku, silentbloky ramen.
Byla by rada?
Zajeď si na STK,dej chlápkovi kilo do ruky a ať ti zkontroluje na tý jejich stolici,jak tam najedeš s předníma kolama,co tam máš volnýho.Tahle rukou to pokaždý nepoznáš,někdy to není ještě tak vymlácený,abys to poznal i prohejbáním v ruce a přeci jen v ruce nemáš takovou sílu,jako když ti pak propruží celej předek auta,kde jede nějaka tuna váhy na tu nápravu.Von ti s tím prohejbe na tý stolici a zespoda v tunelu se baterkou koukne,kde je co volnýho,to je taková nejsnažší metóda.A co čepy na ramenech,píšeš,že jsi měnil jen silentbloky!?
spencer

#7 Příspěvek od spencer »

Horní uložení tlumičů...
LUKAJDA

#8 Příspěvek od LUKAJDA »

horní uložení ,,lemferder,, rok starý. Silentblok těch velkejch ramen( cca 2roky) + axiální táhla s čepama od Meyle. (Max rok stary)
eric
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od eric »

LUKAJDA píše:horní uložení ,,lemferder,, rok starý. Silentblok těch velkejch ramen( cca 2roky) + axiální táhla s čepama od Meyle. (Max rok stary)
No když říkáš,že si měnil na těch spodních ramenech jen silentblok,tak to může bejt právě ten čep a ten se pokud vím nedá vyměnit,musel bys pak koupit celý to rameno viz.č.5. http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=05 Ale než do dělat metodou pokus omyl a vyměňovat všechno,tak si fakt zajeď na STK,ať ti přesně identifikujou vůli a pak budeš mít jistotu,že vyměniš ten pravej díl :wink:
Adam

#10 Příspěvek od Adam »

A co vůle v hřebenovém řízení?
cabatomas

#11 Příspěvek od cabatomas »

Já zkusim vyměnit ty tyčky a ty gumy na hlavním stabilizátoru,je to párset korun.Pak už jedině to uložení tlumičů.Ale to by byla vule vkole,když to zvednu na heveru,ne?
Brátn Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1860
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Brátn Moderátor »

tyčky stabíku to jsou, pokud ti to při brždění z cca 125 na 90km/hod (nikdy jindy) mlátí volantem, ale vyměnit je můžeš nic tím nezkazíš, ale podle mě ti to bude mlátit dál, no musel bys to víc popsat ten zvuk, jinak je to vždycky o hádání co to asi může být, já bych tipoval horní uložení tlumiče
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
cabatomas

#13 Příspěvek od cabatomas »

Do volantu mi to právě nemlátí vubec,spíš když jedu po děravý cestě,tak je slyšet tlučení,jako by se tam něco kvrdlalo,kdyby to bylo uložení,tak bych na kole ve vyvešení poznal nějákou vůli,ne?
cabatomas

#14 Příspěvek od cabatomas »

Tak sem to dneska vyvěsil a asi to bude to horní uložení tlumiču,když hejbu kolem nahoru a dolů a trochu přitom do stran,tak tak to nahoře mlátí...
soukupadam

#15 Příspěvek od soukupadam »

Bratn píše:tyčky stabíku to jsou, pokud ti to při brždění z cca 125 na 90km/hod (nikdy jindy) mlátí volantem, ale vyměnit je můžeš nic tím nezkazíš, ale podle mě ti to bude mlátit dál, no musel bys to víc popsat ten zvuk, jinak je to vždycky o hádání co to asi může být, já bych tipoval horní uložení tlumiče
to přesně dělá mě, takže po výměně to přestane? nebo je v tom nákej háček?
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Brátn Moderátor »

většinou to přestane úplně, ale určitě udělej i tu gumu co je na samotný tyči stabilizátoru, já ji neudělal a jen se to zmírnilo
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Brátn Moderátor »

cabatomas píše:Tak sem to dneska vyvěsil a asi to bude to horní uložení tlumiču,když hejbu kolem nahoru a dolů a trochu přitom do stran,tak tak to nahoře mlátí...
:wink: :)
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od milo »

ja menil na predku vsechno co melo vuli na podzim. porad to ale nebylo ono a neco tam mlati. ted po par mesicich jezdeni jsem to hodil na hever a je videt natrzeny silentblok na spodnim rameni.

menil jsem tlumice, obe horni ulozeni, jedno rameno, jednu tycku+axialni tahlo rizeni. dale origo ulozeni stabilizatoru-ty gumy jsem kupoval original, druhovyrobu na mtechnik podvozek (24 mm) co mam neprodavaji (resp na objednavku).
cabatomas

#19 Příspěvek od cabatomas »

Bratn píše:
cabatomas píše:Tak sem to dneska vyvěsil a asi to bude to horní uložení tlumiču,když hejbu kolem nahoru a dolů a trochu přitom do stran,tak tak to nahoře mlátí...
:wink: :)
Ted ještě nevim,jestli to dělá uložení nebo tlumič,když sem ho jakoby zamáč a rychle sjel dolu na doraz,tak vněm bouchlo,ale nevim jestli v uložení nebo v tlumiči...Co myslíš?
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od milo »

to mohlo prasknout v nejakem cepu. jak stare to jsou tlumice??
Odpovědět