Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e39 couvací senzory
Špína, vlhkost nebo porucha jednoho z nich. Zkus je vyčistit a pak postavit auto někde na suché místo, aby vyschly senzory a uvidíš. Mě to občas dělalo taky. Ještě se podívej, jestli některý senzor nemá na sobě škrábance. A stalo se mi, že jeden krajní odešel a párkrát jsem do něčeho najel v domnění, že tam nic není, až jsem přišel na to, že je jeden krajní k.o.
- soukupadam
- soukupadam
pdc mě na aute dost zklamalo. dělá si to někdy co chce, je to určite způsobeno i počasím a zanesením čidel.
mě to po čtyřech sek. pískání vypne. Na diag. sem našel chybu přední střední sensory, oba. (jeden je nový) a dneska mě to zasejc fungovalo a přitom jsou sensory čisté. jen bylo venku nad nulu.
mě to po čtyřech sek. pískání vypne. Na diag. sem našel chybu přední střední sensory, oba. (jeden je nový) a dneska mě to zasejc fungovalo a přitom jsou sensory čisté. jen bylo venku nad nulu.
To, že PDC píská není chyba, ale FUNKCE, aby upozornilo, že NEFUNGUJE...
Většinou je to špatné čidlo nebo kabeláž k němu (častěji), za předpokladu, že na něm není kus ledu a pod.
PDC hlásí špatné čidlo buď krajní, nebo JEN JEDNO STŘEDNÍ (tedy špatné jedno střední čidlo ještě systém nevyřadí)...
Není potřeba diagnóza, dobré čidlo poslechem při zařazené zpátečce "ťuká"...
Pokud jedno nejede, v první řadě prohodíme čidla a eliminujeme špatnou kabeláž. Teprve po ujištění, že je čidlo KO kupujeme nové...
Všechny čidla jsou stejné (E39) a jdou prohodit.
Lišta neskrývá záludnosti, pokud si dovedu vyměnit mlhovky, dovedu i rozebrat lišty s čidly...
Repro PDC je u touru vzadu vpravo nad baterkou, stejně jako jednotka. Lze ztlumit třeba kusem hadru...
Většinou je to špatné čidlo nebo kabeláž k němu (častěji), za předpokladu, že na něm není kus ledu a pod.
PDC hlásí špatné čidlo buď krajní, nebo JEN JEDNO STŘEDNÍ (tedy špatné jedno střední čidlo ještě systém nevyřadí)...
Není potřeba diagnóza, dobré čidlo poslechem při zařazené zpátečce "ťuká"...
Pokud jedno nejede, v první řadě prohodíme čidla a eliminujeme špatnou kabeláž. Teprve po ujištění, že je čidlo KO kupujeme nové...
Všechny čidla jsou stejné (E39) a jdou prohodit.
Lišta neskrývá záludnosti, pokud si dovedu vyměnit mlhovky, dovedu i rozebrat lišty s čidly...
Repro PDC je u touru vzadu vpravo nad baterkou, stejně jako jednotka. Lze ztlumit třeba kusem hadru...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.