Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
geometrie e39
No možná máte pravdu...ale "mají" vědět co a jak dělat.
Nechal jsem si vyměnit komplet přední nápravu u Pupíků (vše bez problémů) a pak jsem jel vedle na geometrii a zdá se mi, že si s tim moc nepohráli, protože abych jel rovně mám volant trochu doleva. Ještě jsem neměl čas to řešit, ale určitě tam zajedu a budu požadovat nápravu. Takže opravdu POZOR na kokoty.
Nechal jsem si vyměnit komplet přední nápravu u Pupíků (vše bez problémů) a pak jsem jel vedle na geometrii a zdá se mi, že si s tim moc nepohráli, protože abych jel rovně mám volant trochu doleva. Ještě jsem neměl čas to řešit, ale určitě tam zajedu a budu požadovat nápravu. Takže opravdu POZOR na kokoty.
to Zdenal : mám naprosto stejný problém. Po výměně všech ramen vpředu u Pupíků a geometrii za 1500 na tom samém místě jako ty, s laserovým měřením - volant doleva. Před opravou bylo všechno v pohodě. Po cca 1000km jsem geometrii reklamoval (auto se celé klepe při vyšší rychlosti nad 130, při brzdění se nedá udržet volant). Přeměreno...zjištěny hrozné odchylky, hlavně na zadku...opět vše seřídili (2 učni auto zatížili a měřili podle bmw e39 535i, já mám 525i, tak nevim, jestli to může mít vliv...borci u toho měli děsnou prdel). Trošku se to zlepšilo, ale volant pořád doleva.
To je u geometrie na BMW základ, závaží předepsanejch hmotností na poředepsanejch místech. A druhá věc, nastavit správnej rozměr kola typ podvozku. Téměř nikdo o tom neví.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
-
Jindriseek1
Čau odborníci. Potřebuju udělat na e39 geometrii-měnil jsem axiální táhla s čepama na předku a excentry na zadní nápravě na těch horních ramenech protože to nešlo povolit. Můj dotaz zní: Je potřeba u seřizování mít stejné disky předek/zadek?? Mám origo bavorácký 18" BBS předek 8 a zadek 9 palců s origo rozměrama gum 235/40 a 265/35. Pro úplnost dodávám,že je to podvozek M-technik 2 dle etk. Takže nechat,nebo nasadit zimu 16"?? 
-
magyar
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3240
- Kontaktovat uživatele:
Včera som bol v AutoPneu Novák v P4 Nusle, bavil som sa s pánom o geometrii a bolo mi povedané (nemám dôvod mu neveriť) že BMW k nim posiela na základe paušálnej dohody skoro všetky geometrie. Oni to robia od 800 do zhruba 1100Kč cenovo, BMW si potom účtuje 4k
Robia hlavne väčšie autá pre nich, 5er, X5/X6, 7er... Pýtal som sa na postup pri mojej E39 (budú menené zadné tlmiče a ešte pár maličkostí určite), tak vravel že teraz čas nemajú, ale tak za 14 dní to už bude možné. Auto je dobré tam nechať na pol dňa, že väčšinou toľko im to aj trvá, konkrétne u 5er totiž zmerajú/poladia prázdne, prepružia, nahodia závažie, zase zmerajú/poladia, zase prepružia, zase zmerajú/poladia a tak ďalej. Že konkrétne u tejto 5-ky to je na dlhšie a nie je dobré to odfláknuť (športpodvozok, znížený, nivo). Znelo to podľa popisu poctivo, tak im to tam vezmem potom
A samozrejme (čo dáva rozum aj bez toho že by na to upozornil) že sa to ladí na kolesá na ktorých to bude práve jazdiť...
d(- -)b
-
thundercat