Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E60 bluetooth telefon
Poraďte prosím, co dělám špatně. Spáruji s bluetoothem v E60 mobilní telefon - iDrive napíše že spárování proběhlo úspěšně, ale současně je napsáno: počkejte, dokud se zařízení v autě nespojí s bluetooth telefonem. Nějak to nechápu. Palubní telefon funguje jak má, bluetooth sluchátko v područce pracuje rovněž bez problémů - také jsem ho musel napřed spárovat. Děkuji za každou radu, už jsem vyzkoušel pět různých mobilů a vždy stejný výsledek.
1. Nahráls do mobilu nový přístroj (který se jmenuje BMW.....)?
2. Máš povoleno na mobilu připojení -spárování dalšího přístroje?
3. Až se bude chtít auto spárovat, zapni tutéž funkci na mobilu (připojit k BMW...).
Musíš tam zadávat nějaký PINy a i když auto je spárovaný , tak telefon být nemusí.
Taky jsem s tim dlouho bojoval a chyba nebyla v autě, ale v nastavení telefonu. Ale nemam sluchátko v opěrce , jen telefon v kapse a jde to pak samo, automaticky, když nastoupím do auta.
3. Až se bude chtít auto spárovat, zapni tutéž funkci na mobilu (připojit k BMW...).
Musíš tam zadávat nějaký PINy a i když auto je spárovaný , tak telefon být nemusí.
Taky jsem s tim dlouho bojoval a chyba nebyla v autě, ale v nastavení telefonu. Ale nemam sluchátko v opěrce , jen telefon v kapse a jde to pak samo, automaticky, když nastoupím do auta.
Mrzak píše:1. Nahráls do mobilu nový přístroj (který se jmenuje BMW.....)?
Děkuji za reakci.
Nejsem úplný trotl. Jak jsem psal - spáruji takřka každý telefon (to je to co píšeš víše). Problém je co dál? iDrive napíše, že spárování proběhlo v pořádku, ale čeká na propojení - to moc nechápu. Dokonce i stařičká Motorola V3 se nechytla, i když na US fórech píší že se chytne vždy. Sluchátko v područce funguje bezvadně, ale používá se "opačně" (sim v autě - sluchátko jako handsfree) stejně tak se i opačně páruje (nejdřív pin v iDrive - pak potvrdit ve sluchátku).
Zkoušel jsem to i s telefony, které mají vyloženě Bluetooth handsfree profil - bez toho není podpora iDrive. Myslím, že o tom vím hodně.
Spíš mně zajímalo, jestli není nutné třeba vypnout/odstavit telefon v područce??? Nebo je zakopanej pes v něčem jiném.
Děkuji za každou radu/nápad.
No to já teda nevim. Hlavně nemam telefon v područce, takže mě to jede přímo auto - telefon, pak je to jednoduchý. Tvůj postup neznám. Myslel jsem původně, že je chyba ne v telefonu , ale nastavení a zapnutí připojení bluetooth na telefonu. Zkus to na přímo, bez sluchátka a další sim karty . Spárování a propojení je podle mě jiná věc. Spárování je, že se znaj a poznaj, propojení je že v tom okamžiku maj oba aktivovaný a povolení spojení.
Mrzak píše:No to já teda nevim. Hlavně nemam telefon v područce, takže mě to jede přímo auto - telefon, pak je to jednoduchý. Tvůj postup neznám. Myslel jsem původně, že je chyba ne v telefonu , ale nastavení a zapnutí připojení bluetooth na telefonu. Zkus to na přímo, bez sluchátka a další sim karty . Spárování a propojení je podle mě jiná věc. Spárování je, že se znaj a poznaj, propojení je že v tom okamžiku maj oba aktivovaný a povolení spojení.
Ano, souhlasím s tebou. Spárování asi není problém, spojení mně nefunguje. Můžeš prosím napsat, s jakým mobilem Ti to funguje? Nebo nevíš, jak se dostat k seznamu kompatibilních mobilních telefonů?
Tohle určitě není problém telefonu , teď mám Nokii E52, předtím mi to fungovalo na stařičkej Nokia 6230i a 6310. Nehledal bych problém v typu telefonu , bmw E60 se vyrábí od 2003 prakticky doteď, určite na to fungujou všechny běžný telefony s bt.
Máš přidaný -spárovaný BMW(a posledních 5 čísel vin- tak se to jmenuje) v telefonu? , povolený spárování, viditelnost všem?, režim vzdálené sim? a zapnutý bluetooth?
Podle mě je chyba někde v nastavení bluetooth na telefonu, chyba není v samotnym telefonu nebo autě.
Máš přidaný -spárovaný BMW(a posledních 5 čísel vin- tak se to jmenuje) v telefonu? , povolený spárování, viditelnost všem?, režim vzdálené sim? a zapnutý bluetooth?
Podle mě je chyba někde v nastavení bluetooth na telefonu, chyba není v samotnym telefonu nebo autě.
Seznam kompatibilních telefonů je tady http://www.bmw.co.uk/bmwuk/bluetooth/ov ... iteID=1312
S Nokiama se Symbianem je problém
S Nokiama se Symbianem je problém
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Mrzak píše:Tohle určitě není problém telefonu , teď mám Nokii E52, předtím mi to fungovalo na stařičkej Nokia 6230i a 6310. Nehledal bych problém v typu telefonu , bmw E60 se vyrábí od 2003 prakticky doteď, určite na to fungujou všechny běžný telefony s bt.
Samozřejmě, že mám vždy spárováno s BMW36xxx nebo co a nastaveno vše co píšeš, akorát neznám "režim vzdálené SIM".
Myslím si ale, že nemáš pravdu v tom, že není problém v typu telefonu, jinak by se nevedli obsáhlé diskuse na téma kompatibility.
Marda píše:Mrzak píše:Tohle určitě není problém telefonu , teď mám Nokii E52, předtím mi to fungovalo na stařičkej Nokia 6230i a 6310. Nehledal bych problém v typu telefonu , bmw E60 se vyrábí od 2003 prakticky doteď, určite na to fungujou všechny běžný telefony s bt.
Samozřejmě, že mám vždy spárováno s BMW36xxx nebo co a nastaveno vše co píšeš, akorát neznám "režim vzdálené SIM".
Myslím si ale, že nemáš pravdu v tom, že není problém v typu telefonu, jinak by se nevedli obsáhlé diskuse na téma kompatibility.
Takže moje nokie neumí "režim vzdálené SIM", na HTC HD2 jsem teď kontroloval a "Přístup ke kartě SIM - profil SAP" mám povolený a přesto nefunguje s BMW

Mně funguje 6500c i HTC Touch Pro. N73 se ani nespárovala, N95 se spárovala a hned odpojila
Chlapi, už jsem fakt zoufalej... Vyzkoušel jsem asi tak 10 různých telefonů (starých i nových) a vůbec žádný pokrok. Spárování vesměs vždy OK, HTC mně ukazuje funkční stav připojení zařízení a nevím jak přesvědčit BMW aby využívalo spárovaný mobil.
Není možné, že je v mém autě bluetooth pouze na připojení sluchátka z područky (carphone professional)? Poznám to podle výpisu výbavy z VIN?
Není možné, že je v mém autě bluetooth pouze na připojení sluchátka z područky (carphone professional)? Poznám to podle výpisu výbavy z VIN?
reklama1 píše:Take jsem resil a je to tak, ze jakmile mas integrovany telefon v podrucce, tak NEFUNGUJE zadny jiny bluetooth telefon. Sice se sparuje, ale nepripoji.
Resim to tak, ze mam 2 SIM a v telefonu shortcut na letovy rezim.
Jasný, taky mám 2 SIM, ale jakmile vystoupíš z auta a zapomeneš "přihlásit" telefon do sítě, tak se ti celej den nikdo nedovolá.
Řešil jsem stejný problém. Pokud je v autě telefon od BMW (pod područkou), nejde spárovat a připojit žádný jiný telefon, pouze ten originál BMW. Na dotaz u BMW mi nabídli pouze výměnu řídící jednotky což odhadli na 10 tis Kč minimálně. Odblokování prý nelze udělat. Zbývá varianta se dvěma SIM kartami (klonovaná do auta), ale potom bohužel v českých sítích nefunguje automatické přepínání mezi SIMkami (možná to má O2 vyřešeno ale to nevím určitě a u nich stojí klon SIMky myslím 1000,- Kč). Pokud člověk má klon SIMky v autě po nastartování se vypne SIM v telefonu a je aktivní ta v autě. Po vypnutí auta není aktivní žádná SIM (i když ta v telefonu ukazuje že má signál - je v síti, nikdo se Vám nedovolá). Musíte někoho prozvonit nebo zapnout a vypnout telefon. Přepnutí do režimu letadla mi nefungovalo. Nejjednodušší je někoho (operátora) prozvonit. ALe je to zdržovačka - pokud zapomenete, nikdo se Vám nedovolá. Je to nepoužitelné. Nejlevnější je do auta zabudovat hand fre cca 5000,-).
Vodafone dává klon SIm zdarma na počkání. Používat v BMW jiné Hands Free, pokud mám zabudovanej telefon mně nepřipadá jako ideální. Už jsem si zvykl na to, že po vystoupení z auta prozvoním třeba svůj služební mobil... Většinou se ale cca do hodiny karta v telefonu sama přihlásí i když nic nedělám. Kdo mě chce sehnat, ať si zavolá později 

hi all,
ja riesim ten isty problem na slovenskom klube. (auto E61)
Proste som skusal cca 10 mobilov. Sparovanie prebehne, vypise ze bolo uspecne a ze nacitava data a viac sa uz nic nestane. Volat sa mi cez auto neda.
Uz ma to proste sere.
V laktovke mam ten origo mobil a aj slot na SIMku. Ten origo mobil sa sparuje okamzite a bezi OK, ale iny nechce. Uz som skusal rozne sposoby (aj odhlasit ten origo mobil, vypol som ho) ale ani za ritt sa spravne nesparujem. Predchadzajuci majitel mal Iphone a jemu to bezalo. Este davam nadej tomu, ze si zozeniem Iphone a vyskusam to s tym.
Ludia co maju taku istu konfiguraciu, tj. origo mobil v laktovke a slot na SIMku, tak im to ide v pohode.
Ja sa domnievam, ze ci to nahodou nebude najaka chyba softu. Predchadzajucemu majitelovi oddisla navigacia a ked mu davali novu, tak sa robil aj update SW v riadiacich jednotkach. Mozno sa vtedy nieco posralo.
ja riesim ten isty problem na slovenskom klube. (auto E61)
Proste som skusal cca 10 mobilov. Sparovanie prebehne, vypise ze bolo uspecne a ze nacitava data a viac sa uz nic nestane. Volat sa mi cez auto neda.
Uz ma to proste sere.
V laktovke mam ten origo mobil a aj slot na SIMku. Ten origo mobil sa sparuje okamzite a bezi OK, ale iny nechce. Uz som skusal rozne sposoby (aj odhlasit ten origo mobil, vypol som ho) ale ani za ritt sa spravne nesparujem. Predchadzajuci majitel mal Iphone a jemu to bezalo. Este davam nadej tomu, ze si zozeniem Iphone a vyskusam to s tym.
Ludia co maju taku istu konfiguraciu, tj. origo mobil v laktovke a slot na SIMku, tak im to ide v pohode.
Ja sa domnievam, ze ci to nahodou nebude najaka chyba softu. Predchadzajucemu majitelovi oddisla navigacia a ked mu davali novu, tak sa robil aj update SW v riadiacich jednotkach. Mozno sa vtedy nieco posralo.
Zřejmě záleží na výbavě, co máte. SA633 údajně nejde překódovat, SA638 by měla jít překódovat na SA644. Ale ani potom není zaručený, že ten telefon bude fungovat. V příloze je seznam telefonů, s kterejma by to mělo fungovat (.doc přejmenovat na .pdf)
- Přílohy
-
- compatible_mobiles.doc
- (298.67 KiB) Staženo 228 x