obracím se na Váš ohledně prosbičky, zda-li by se nenašel nějaký šikula, který by mi nesesmolil podrobnější návod na výměnu žhaviček u TDS-a, zda-li se skýtají nějaké záludnosti, při výměně, spíše postup jak na to.
Můj mechanik má teď toho tolik, že si nenajde ani čas, aby zvládnul tohle.
Jak na to? Já už jenom čekám, až se tu někdo zeptá jak se mění kolo, nebo nevím, nic jednoduššího mě nenapadá...
Tohle je snad u všech aut stejný ne? Povolíš kabel, vyšroubuješ svíce, našroubuješ nový, utáhneš, utáhneš kabel. A máš hotovo!
Nebo jsi chtěl ještě napsat jaký si máš připravit nářadí? Chlape sorry, nechci se tu nikoho dotknout, ale co zapnout hlavu místo počítače...
asi tak! co by jsi chtěl napsat za postup? uchop klíč velikosti 11mm a toč s ním v protisměru hodinových ručiček?
žádná záludnost tam není,sundej sání nepostrácej matky, a pak už uvidíš na svíčky,povol přívody a vyndej svíčky a dej tam nový ty starý se daj vyzkoušet na baterce jestli žhavěj nebo ne,jestli budeš nějakou měnit za novou tak vyměn všechny.
Pozor při dotahování matky držící el.kabel na žhavící svíčce - pokud ji dotáhneš moc silně, můžeš ji "strhnout" ( utrhne se střed žhavičky ) a nebude žhavit. Když jsem koupil svou E34, tak jsem musel měnit zánovní žhaviče, protože ten, kdo je měnil přede mnou, strhnul 3 ze 6 žhaviček a nežhavily. Na žhavičkách je napsaný, jak moc je můžeš dotáhnout, ale pokud nemáš momentový klíč (jako já), tak s citem. Jinak jak píše "beny-maser" - sundat sání a vklidu vyměnit všecny žhavičky. Přístup nic moc, co se dá dělat, ale nemění se zase tak často.
Jinak, funkčnost svíček lze zjistit i bez jejich demontáže, musí se ale odpojit od kabelů, všechny, pak jednu po druhy projet kablíkem, kterej si připojíš na plus pol aku nebo na jiny misto a skrtnutím kablíku o závit žhavicí svíčky poznáš, zda je v pořádku či nikoli. Když to zajiskří tak odebírá proud a je ok, když nezajiskří, je v čudu.