Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Stěrače e39 530d - výběr
Velvetek píše:Pánové, jaké preferujete stěrače na e39 530d? U nás je vcelku velká prodejna dílů, skladem mají dost druhů, ale na e39 nesedí nic, takže se bude muset objednat. Co doporučujete/používáte?
se stejným problémem jsem se taky setkal. nakonec jsem koupil jen náhradní gumy za cca 50 kč a oproti starým je efekt 500% lepší
Také by mne zajímalo, jaké stěrače nasadit?! Jsem z výběru na trhu značně rozladěn!! Mám nové čelní sklo cca týden, nové orig. BMW gumičky v původních ramínkách a stěrač u řidiče trochu povrzává. Koupil jsem tedy za 750kč nové Bosch stěrače a ty při stírání po skle jaksi poskakují tzn. jsou ještě hlučnější. Na předchozím vozidle jsem měl Valeo Silencio a ty fungovali naprosto super a POTICHU!? Napadá Vás ještě nějaká varianta, za kterou jen nevyhodím peníze, ale bude skutečně fungovat?Díky!!
-
uz nekolik let pouzivam originalni raménka a jen menim gumčky, beztak tam na e39 zadna druhovyroba nesedela jak bych si predstavoval a vzdycky to vypadalo hur...
snad jen obcas jsem maznul klouby tech raminek a ty pruziny co to tisknou na sklo...
nikdy zadnej problem....
jen si ted pamatuju, ze kdyz se mi u me predchozi e34 menilo celni sklo tak sterac potom taky chvili vrzal po skle, nez se asi setrela najaka ta vrstva masnoty ci ceho co bylo na skle z vyroby, pak ticho
snad jen obcas jsem maznul klouby tech raminek a ty pruziny co to tisknou na sklo...
nikdy zadnej problem....
jen si ted pamatuju, ze kdyz se mi u me predchozi e34 menilo celni sklo tak sterac potom taky chvili vrzal po skle, nez se asi setrela najaka ta vrstva masnoty ci ceho co bylo na skle z vyroby, pak ticho
-
ja jsem to tenkrat parkrat osprchoval ostrikovacema, v nich byl takovej ten obytch letni sajrat z benzinky, pak umyl clinem na normalni vokna na baraku (nedela cmouhy a lehce se roztira
) a nakonec vysusil papirovejma uterkama... chvilku to jeste povrzavalo, a pak jednou kdyz prselo, pakrat stirnuti a nahle klid, takze asi tak...
si myslim, ze se to proste musi radne odmastit, nic vic, nic min

si myslim, ze se to proste musi radne odmastit, nic vic, nic min

v autokelly koupíš přesně na auto! origo bosche, sedí krásně, stíraj perfekt, jen ta cena
měl jsem přední a zadní dohromady tuším kolem 1200
přední:
http://autokelly.cz/#PATH=3761801;15085 ... T=0|LNG=0|
zadní:

přední:
zadní:
- Velvetek
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem byl v Kelly, stěrače skladem neměli, jenom na objednání, takže bych tam musel jsem znovu. Koupil jsem tedy náhradní gumičky a říkal si, že zkusím vyměnit. V potřebné délce byly pouze se širším profilem oproti tomu, co tam bylo předtím... Když už jsem tu gumičku vyndal, musel jsem tam tu novou dát. Za tu práci a pasování bych si to příště rozmyslel, byl to boj a docela dlouhý
Nicméně výsledek dobrý, hned to stírá jak má, vůbec nevržou, jezdí po skle hladce i když nebylo uplně mokré, ale spíše zašpiněné od aut přede mnou i bez použití ostřiku.
Takže finále ok, teď se už jenom uvidí, jak dlouho vydrží...

Nicméně výsledek dobrý, hned to stírá jak má, vůbec nevržou, jezdí po skle hladce i když nebylo uplně mokré, ale spíše zašpiněné od aut přede mnou i bez použití ostřiku.
Velvetek píše:Tak jsem byl v Kelly, stěrače skladem neměli, jenom na objednání, takže bych tam musel jsem znovu. Koupil jsem tedy náhradní gumičky a říkal si, že zkusím vyměnit. V potřebné délce byly pouze se širším profilem oproti tomu, co tam bylo předtím... Když už jsem tu gumičku vyndal, musel jsem tam tu novou dát. Za tu práci a pasování bych si to příště rozmyslel, byl to boj a docela dlouhý![]()
práce to není zrovna dvakrát jednoduchá, protože je to drbačka s těma ocelovýma břitama, ale výsledek opravdu stojí za to si myslím

- Velvetek
- Kontaktovat uživatele:
[/quote]
práce to není zrovna dvakrát jednoduchá, protože je to drbačka s těma ocelovýma břitama, ale výsledek opravdu stojí za to si myslím
[/quote]
jo, takovou drbačku s tím jsem nečekal
Jenže jsem byl mimo domov a když už se člověk do toho dá, nezbylo nic jiného, než to dodělat, abych zpět nejel bez stěraču pouze se stírajícími ramínky... 

jo, takovou drbačku s tím jsem nečekal