Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Spotřeba 530d
- Velvetek
- Kontaktovat uživatele:
mnoho a mnohokrát diskutované téma tady
Ale při těchto km, jak píšeš si myslím, že je to zcela normální a myslím, že docela i dobrý. Mám to teď stejně. Musíš to brát taky tak, že živíš třílitr se šesti válci, pokud chceš jezdit za 5l/100km, kup si starou 1.9TDI (ale pozor, do bawora ji nedávali;)))
Pokud bys jezdil více dálky, dostaneš spotřebu níž, vždyt i na dálnici se dá udržet svižnou jízdou pod 7l/100km. Okresky svižnou jízdou ovšem ne, je na to je to auto velký. I když jsem přišel nato, že pomalá jízda se ne vždy u tohoto motoru rovná nižší spotřebě. Zkus si třeba místo tempomatu s plynem hrát, tím ji taky snížíš

Ale při těchto km, jak píšeš si myslím, že je to zcela normální a myslím, že docela i dobrý. Mám to teď stejně. Musíš to brát taky tak, že živíš třílitr se šesti válci, pokud chceš jezdit za 5l/100km, kup si starou 1.9TDI (ale pozor, do bawora ji nedávali;)))
Pokud bys jezdil více dálky, dostaneš spotřebu níž, vždyt i na dálnici se dá udržet svižnou jízdou pod 7l/100km. Okresky svižnou jízdou ovšem ne, je na to je to auto velký. I když jsem přišel nato, že pomalá jízda se ne vždy u tohoto motoru rovná nižší spotřebě. Zkus si třeba místo tempomatu s plynem hrát, tím ji taky snížíš

Většinou jezdím kratiny do 20km, většinou předpisově a ukazuje +- 7l/100km, ale nekontroloval jsem přesnost BC. Se spotřebou jsem velmi spokojen je to pecka na ten objem. Jinak také jsem měl 605 2,5td, ale jak píše detrhomer ta sílá v něm byla spíše symbolická a spotřeba horší.
Jinak dálnice, naloženi a plně obsazeni v rychlosti od 110 do 190km/h jelo do 8l/100km. Dá se s tím jet i za 6l ala klobouk. Toť mé poznatky z BC.
Jinak dálnice, naloženi a plně obsazeni v rychlosti od 110 do 190km/h jelo do 8l/100km. Dá se s tím jet i za 6l ala klobouk. Toť mé poznatky z BC.
Takže když to bere více nafty, může to být způsobeno čím?! Vzduchový filtr? Palivový filtr je vyměněn, takže lambda třeba?! Protože předtím jsem jezdil taky za 7,2 110-150km/h..a teď ať jedu jakkoli tak pod 8,9l na 100km/h nejdu..čím to je čím to je..
Protože docela mě to mrzí, že Vy jezdíte za tolik a já za TOLIK..díky

the-rock píše:Takže když to bere více nafty, může to být způsobeno čím?! Vzduchový filtr? Palivový filtr je vyměněn, takže lambda třeba?! Protože předtím jsem jezdil taky za 7,2 110-150km/h..a teď ať jedu jakkoli tak pod 8,9l na 100km/h nejdu..čím to je čím to je..![]()
Protože docela mě to mrzí, že Vy jezdíte za tolik a já za TOLIK..díky
no je fakt, že vzducháč už je za zenitem, tak to musím poléčit. jako já jsem si taky liboval, když na bc svítila spotřeba od posledního tankování 7.8, ale po dotankování jsem zjistil, že jsem najel 760km na 67 litrů nafty, což je o litr víc. no uvidíme
Ahoj. Tak ja se svym E39,135kW jsem pravidelne jezdil do prace vzdalene 20km a pod 8.3l ani nahodou. Ale pak jsem jel Chorvatsko a zpet ale opravdu jsem to lechtal max 120km/h a ejhle 6.8l dle BC. A hned byl rohlik na tvari
. Ale jaka je skutecnost je fakt asi diskutabilni.........................................................................podle me se to trochu muze lisit od skutecnosti. Ale chtel bych Vam rici co jsem slysel: pokud budete udrzovat stav paliva v nadrzi porad kolem 80% tak to pry zere mene
(tlak vysky hladiny na potrubi,mene vzduchu v nadrzi-cerpadlo pry nemusi tolik tlacit-myslim dopravni) Podle meho pičovina ale uz mi to reklo vice lidi ze to fakt funguje............................................tak co myslite...........................................................

Levrone píše:Ahoj. Tak ja se svym E39,135kW jsem pravidelne jezdil do prace vzdalene 20km a pod 8.3l ani nahodou. Ale pak jsem jel Chorvatsko a zpet ale opravdu jsem to lechtal max 120km/h a ejhle 6.8l dle BC. A hned byl rohlik na tvari. Ale jaka je skutecnost je fakt asi diskutabilni.........................................................................podle me se to trochu muze lisit od skutecnosti. Ale chtel bych Vam rici co jsem slysel: pokud budete udrzovat stav paliva v nadrzi porad kolem 80% tak to pry zere mene
![]()
![]()
(tlak vysky hladiny na potrubi,mene vzduchu v nadrzi-cerpadlo pry nemusi tolik tlacit-myslim dopravni) Podle meho pičovina ale uz mi to reklo vice lidi ze to fakt funguje............................................tak co myslite...........................................................

hóóóódne velká pííčovina.....

ex e36 325i, ex e46 320D, e70 35D
Levrone píše:Ahoj. Tak ja se svym E39,135kW jsem pravidelne jezdil do prace vzdalene 20km a pod 8.3l ani nahodou. Ale pak jsem jel Chorvatsko a zpet ale opravdu jsem to lechtal max 120km/h a ejhle 6.8l dle BC. A hned byl rohlik na tvari. Ale jaka je skutecnost je fakt asi diskutabilni.........................................................................podle me se to trochu muze lisit od skutecnosti. Ale chtel bych Vam rici co jsem slysel: pokud budete udrzovat stav paliva v nadrzi porad kolem 80% tak to pry zere mene
![]()
![]()
tak to je podle mě velká blbost. jinak já jsem měl na BC nejnižší spotřebu 5.8l. mám to i vyfoceno. Bylo to po cestě z vídně po tankování vynulováno a trasa cca 120 km domů. A to jsem to zase až tak moc nešetřil-rakousko dálnice, u nás hodně předjíždění. BC prostě není tak přesný, jak bychom si přáli

-
- Kontaktovat uživatele:
- cmelak
Konaa píše:Mě to žere v prumeru 13,9l na 100km.Auto nezatáhne,jak má.A hulí uplne černe!Filtry vymenený.Olej nežere.A váha vzduchu prej že ne že neodchází me rekli v Bmw servisu.TAk nevim,jetsli vstriky,ale to by asi nechytalo za studena za tepla na drc!Poradíte díky.
A dívali se ti v BMW servisu na lambda sondu? To že ti to hulí je dáno špatným spalováním.
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD