Snejk píše:coz o to, prekodovat to lze... ale problem je ze skoro zadna e60/61 uz nepouziva webasto jako predehrev, od 142kw verze a vejs (pokud maji ohrev pres EGR) tak uz neni potreba vic pritapet... 160 a 170kw se krasne ohreji i bez jakehokoli jineho externiho zdroje...
musite se odprostit od e38/39 kde meli webasto prakticky vsichni...
konkretne filozofe vase auto zadne webasto nema, ani jako na prihrev, to uz sem koukal davno...
jinak zretrofitovat webasto se da, musi to byt ale origo bmw jinak mas vcelku problem se sbernici.. takovej hydronic je pekna pitomost....
samozrejme pokud nechces vytapet kabinu ale jen vodu v motoru tak se tam da napachat vcelku cokoliv...
jasně já jsem mluvil o své E34 kde je Hydronics 5Kilowatt což je super jen kdybych to já nebo někdo jinej zprovoznil.
Vždyť takovej výkon se dával na výhřev kamionu ...to musí udělat saunu v autě.
Mám i dálkovej ovladač na 1kilometr že sepne a měl by vytopit vodní okruh i foukat do kabiny teplej vzduch...
Co se otce týče je mi to jasné ale jistě existuje variant více co by šlo do e61.
nebo myslíš že jen origo a nic jiného tam nepůjde ?
At je to webasto nebo eberspraecher kterej má x typů variant a dělá to desítky let tak to jistě dokáže udělat i na BMW když to já mám a asi to u prvního majitele taky fungovalo...druhej už nevěděl co stím a nepoužíval to.
Pokud bych měl garáž s elektřinou a čas už jsem si to dávno spravil ...
Ale stejně zvažuji až bud mít další pokračovatele BMW že si to webasto vezmu do dalšího auta pokud tam nebude... Jen musím někoho přinutit at mi to konečně rozjede ...