Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Katalyzátory u Bmw 530d 132kw díky za pomoc.

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Konaa
Klubové ID: 2544

#1 Příspěvek od Konaa »

Zdravim Báwkaře.Potřebuju poradit.Jak mam co nejšetrněji vyndat s výfuku všechny katalyzátory a kolik jich je atd.Zdá se mě,že tam bude nějaký ucpaný.Protože se auto dusí a hulí černě a nemá,takový výkon jaký by mělo mít už se mi to stálo dvakrát,ale ne u Bmw.Doufám,že to bude ono protože už jsem vyměnil filtry všechny,váhu vzduchu,turbo je OK a porád nic,Auto nežere olej.Ale nemá takový výkon a černý tmavý kouř,jak při plnem,tak klidne jizdě.Díky za pomoc
Martem
Klubové ID: 999

#2 Příspěvek od Martem »

Řešil jsem to samé. Byli tam 4 katy a všechny jsem kuchal. Rozříznout,vymlátit,zavařit. :D
Konaa

#3 Příspěvek od Konaa »

A pomohlo to?To te to,taky nejelo hulilo atd?nebo co tě to dělalo?dík
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#4 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

rozhodne to nedelej jako kolega, pokud uz se rozhodnes je vyndat a oblazit nas vsechny karcinogenima casticema, zachovej stejny prurez trubky, tzn. skrz katy dej trubku, jinak ztratis cast vykonu virenim...
“Ability is what you're capable of doing.”
Konaa

#5 Příspěvek od Konaa »

Tak ted nevim :) Já si myslim,že to nemuže být zas,tak velká stráta výkonu.
Konaa

#6 Příspěvek od Konaa »

Známej ho kuchal a nepoznal strátu výkonu.
Martem

#7 Příspěvek od Martem »

Auto kouřilo,nemělo sílu,jelo max. 160 a po odstranění katů jede uplně v pohodě. Kouří minimálně a to jen ve velké zátěži,ale to díky čipu.
Konaa

#8 Příspěvek od Konaa »

A¨takže když je vykuchám ty katíky tak auto nestratí výkon,jak se tady píše?
Martem

#9 Příspěvek od Martem »

neřekl bych,že jsem přišel o výkon
Konaa

#10 Příspěvek od Konaa »

Nepoznal jsi nějaký rozdíl ve výkonu.Ale myslim si ,ze pokud bude ucpaný,tak to bude lepsí než aby to jezdilo ucpaný :) jak jsi na to prisel ze je to zrovna ono?A bylo to nejak poznat když jsi to rozříznul,že to bylo ucpané abych mohl srovnávat pak.díky
MattyX Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1778
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Martem píše:neřekl bych,že jsem přišel o výkon
no jestli katy byli KO vysypany a ucpany , pak je logicky ze kdyz je udelas pruchozi tak ze vykon oproti tomu co tam bylo nestratis ;) ale jak rikal hanz , zbytecne stracis pak vykon diky vyrivosti , plyny ve vyfuku nemaji danej jasnej smer a pri vyusteni z mensiho prumeru do vetsino se proste rozviri a motor nema tak dobrej vyplach tak jako bud s novyma katama ci trubkama :) jinak na emisich vas urcite pochvalí :lol:
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Konaa

#12 Příspěvek od Konaa »

zkusím je všchny vykuchat a uvidíme co se bude dít dál :) a aspon,že mám novou stk a emise :)
Martem

#13 Příspěvek od Martem »

MattyX píše:
no jestli katy byli KO vysypany a ucpany , pak je logicky ze kdyz je udelas pruchozi tak ze vykon oproti tomu co tam bylo nestratis ;) ale jak rikal hanz , zbytecne stracis pak vykon diky vyrivosti , plyny ve vyfuku nemaji danej jasnej smer a pri vyusteni z mensiho prumeru do vetsino se proste rozviri a motor nema tak dobrej vyplach tak jako bud s novyma katama ci trubkama :) jinak na emisich vas urcite pochvalí :lol:
Emise neřeším. Ale někde jsem tu četl,že nebude problem. Prej vyzkušeno. Za autem tahám vlek s autama a kopec nekopec,furt to jede bez problému. Prostě dělník 8)
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Martem píše:
MattyX píše:
Emise neřeším. Ale někde jsem tu četl,že nebude problem. Prej vyzkušeno. Za autem tahám vlek s autama a kopec nekopec,furt to jede bez problému. Prostě dělník 8)
jasan , ja tvoje pocity nezpochybnuji ;) , ale proste jsou urcity fakta o vyfucich a jejich fungovani ktere zpochybnit nelze :)
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar

Martem

#15 Příspěvek od Martem »

MattyX píše:
Martem píše:
MattyX píše: no jestli katy byli KO vysypany a ucpany , pak je logicky ze kdyz je udelas pruchozi tak ze vykon oproti tomu co tam bylo nestratis ;) ale jak rikal hanz , zbytecne stracis pak vykon diky vyrivosti , plyny ve vyfuku nemaji danej jasnej smer a pri vyusteni z mensiho prumeru do vetsino se proste rozviri a motor nema tak dobrej vyplach tak jako bud s novyma katama ci trubkama :) jinak na emisich vas urcite pochvalí :lol:
jasan , ja tvoje pocity nezpochybnuji ;) , ale proste jsou urcity fakta o vyfucich a jejich fungovani ktere zpochybnit nelze :)

Vím,už jsem o tom taky slyšel. Težko říct,jestli bych poznal rozdíl,kdybych tet koupil funkční katy.
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Martem píše:
MattyX píše:
Martem píše: Emise neřeším. Ale někde jsem tu četl,že nebude problem. Prej vyzkušeno. Za autem tahám vlek s autama a kopec nekopec,furt to jede bez problému. Prostě dělník 8)

Vím,už jsem o tom taky slyšel. Težko říct,jestli bych poznal rozdíl,kdybych tet koupil funkční katy.
ja měl na tříce vykuchaný katy od předchozího majitele , dal sem tam z e36 2.8 metalický a auto dole pobralo vic kroutaku , pocitove to funguje rozhodně líp ;)
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar

Odpovědět