Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

PRE HEATING - servisni indikator

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
pistols

#1 Příspěvek od pistols »

Zdravim,

Celkem nedavno jsem si poridil jetou 530D

s autem jsem nadmiru spokojeny jedina vada na krase je postupne zjistovani zavad ktere jsou potreba opravit... radeji bych vse opravil najednou.

anyway... vcera rano se mi stala zajimava vec

pri prepnuti klicku do polohu jeste nestartuj ale vse zkontroluj se mi na BC objevilo PRE-HEATING coz asi chapu korektne jako "zhav"
ve cvhili kdy hlaska zmizela zkusil jsem nastartovat ale motor nechtel chytit (kazdopadne snaha na nastartovani tam byla)
Vytahl jsem tedy klic, opet ho posunul do stavu "2" opet hlaska PRE-HEATING a opet neslo nastartovat

toto jsem opakoval cca 5 minut az na konci auto line nastartovalo, pro zbytek dne auto startovalo normalne.
Dnes rano jsem chtel jev zopakovat. ale na displayi se vubec PRE-HEATING neobjevilo a auto nastartovalo jak kdyby zrovna vylezlo s tovarny
Nevite cim to muze byt? mam tuseni ze nestartovani ma primou vazbu s PRE-HEATING ale to taky nemuzu nijak potvridit
kvuli memu amaterismu a neznalosti problematiky

Zvlastni vec ktera s problemem mozna souvisi je ta... ze auto bylo nedavno servisovano a tedy servisni indikatory resetovany na plny pocet

kazdopadne dnes jsem si vsiml ze mi service lights sviti nasledovne (obrazek), je to vporadku? proc mi nesviti vsechny ostatni ctverecky?

service byl proveden pred cca 3000 KM

Zda se mi ze ty ctverecky zmizely vylozene pres noc.

Predem moc dekuji za rady

s pozdravem
Nikolas
Přílohy
photo.JPG
photo.JPG (83.67 KiB) Zobrazeno 296 x
photo.JPG
photo.JPG (83.67 KiB) Zobrazeno 307 x
Zdenal

#2 Příspěvek od Zdenal »

no tak zřejmě když má žhavit, tak nežhaví, vyměnit žhaviče a je to....
fikusfiala

#3 Příspěvek od fikusfiala »

PRE-HEATING mam taky,protože máš anglický menu.Original v němčině je to jiný.Ono se to zapíná tuším jen když je venku teplota pod 3 stupně,a nenude to žhavení svíček a le předehřev nafty .To webasco.
Dlugy

#4 Příspěvek od Dlugy »

Palivový filter??
ex e36 325i, ex e46 320D, e70 35D
fikusfiala

#5 Příspěvek od fikusfiala »

palivový filtr ne,jen se zapíná předehřev nafty
Zdenal

#6 Příspěvek od Zdenal »

Webasco si pleteš s tabascem je to webasto a to se zapíná při teplotách nižších než 7 stupňů C a až po nastartování a ohřívá vodu, ne naftu. A pre-heating znamená činnost žhavičů, který žhaví jen někdy dle teploty atd. Když mu to nechce naskočit, zřejmě budou žhaviče ko. Vyměnit a uvidíš, jeden cca 200kč.
fikusfiala

#7 Příspěvek od fikusfiala »

aha to je pravda ale předehřev palivoveho filtru to je ne??
Zdenal

#8 Příspěvek od Zdenal »

Myslim, že předehřev nafty to nemá ani pal. filtru. Chlazení paliva jo, ale předehřev myslim že ne.
Znamená to prostě jen že probíhá žhavení, jako u každého dieslu.
fikusfiala

#9 Příspěvek od fikusfiala »

jo až takhle jednoduše jo.Tak to se omlouvam,ja myslel že toho topí víc.Tak potom z toho vyplívá že má špatné žhavící svíčky ne.
pistols

#10 Příspěvek od pistols »

Jen pro uplnost... problem se uz neopakoval, bavil jsem se s mechanikem ktery spise podezriva palivove cerpadlo,... problem se servisnima kosteckama asi souvisi s celkovym problemem rozsypaneho caje displaye
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Snejk »

ja myslim ze problem s kosteckama znamena ze te ceka vymena oleje :lol:
Zdenal

#12 Příspěvek od Zdenal »

Bože proč čerpadlo??

Kdyby to bylo čerpadlo, tak ti to blbne i za tepla nebo hlavně za tepla.

Po nastartování se motor zahřál a uš žhavit nepotřebuje a nastartuje normálně klidně celej den.

Samozřejmě, že to má spojitost s "tim" "pre-heating" - sám sis odpověděl, že je to "žhavení" a teď polopaticky:

když se ti objeví nápis, tak máš problém nastartovat, protože asi nežhaví tak jak by mělo a nechce naskočit

a když se nápis neobjeví, tak auto nežhaví, protože není třeba a auto startuje normálně.

Ale dej na "mechanika" a nech si vyměnit čerpadlo nebo či co.... :roll:
Dlugy

#13 Příspěvek od Dlugy »

Zdenal píše:Myslim, že předehřev nafty to nemá ani pal. filtru. Chlazení paliva jo, ale předehřev myslim že ne.
Znamená to prostě jen že probíhá žhavení, jako u každého dieslu.

Neviem ako to ma e39,ale e46 má vyhrievaný palivový filter :wink:
pistols

#14 Příspěvek od pistols »

to zdenal:

Pravda je takova ze problem (nenastartovani) se uz neopakoval... Na vystup s diagnostiky si nepamatuji ale myslim ze ozhavicich tam nic nebylo. Problem byl ze v den kdy se to stalo venkovni teplota byla 7 stupnu. Nasledne jsem startoval kazde rano (trebas i 0.5 C) a vzdy auto naskocilo na poprve

Kazdopadne diky za prispevek, pokud se to bude opakovat tak tve rady urcite nebyly zbytecne

to snejk:
Ohledne service kosticek me svitila pouze jedna snad obrazek napovi
Přílohy
photo.JPG
photo.JPG (83.67 KiB) Zobrazeno 73 x
Dlugy

#15 Příspěvek od Dlugy »

pistols píše:zkusil jsem nastartovat ale motor nechtel chytit (kazdopadne snaha na nastartovani tam byla)
Vytahl jsem tedy klic, opet ho posunul do stavu "2" opet hlaska PRE-HEATING a opet neslo nastartovat

toto jsem opakoval cca 5 minut az na konci auto line nastartovalo, pro zbytek dne auto startovalo normalne.

s pozdravem
Nikolas

1,Nemyslím,že by bola taká kosa aby mal motor problém natočiť.Na jar som šiel na diagnostiku(BMW Liberec),len tak preventívne + nahráť niejaké kokotinky a zistili,že mám všetky žhaviče K.O. Štartovalo to úplne v pohode na BRNK nič som nepoznal :wink:

2,Hneď po kúpe auta som mal problém naštartovať,chytlo až na 3x a bol upchatý palivový filter :wink:
fikusfiala

#16 Příspěvek od fikusfiala »

tak jsem se v manualu dočetl že palivový filtr má topení
Odpovědět