zdravím všechny, mám takový malý problém. Dnes jsem vymněnil chladící kapalinu na svém autě E39 tds a to tak, že jsem auto lehce ohřál cca na 60C a poté povolil spodní hadici na chladiči (na levé straně). Jakmile voda vytekla tak jsem lehce protočil motor. Potom jsem hadici zpět nasadil a dolil nový fridex. Auto jsem nastartoval a normálně se zahřeje na provozní teplotu 90C a nepřehřívá se, topí vše ok. Jenže problém je v tom, že horní hadice od chladiče do motoru je horká a ta spodní (co jsem povoloval) je studená i když je motor na 90C. má s tímto někdo zkušenost??? nepřijde mi to úplně v pořádky. Hadice by měly bý všechny ohřáté stejně ne?? prosím o radu, jezdím s tím denně a to dost tak ať něco neodělám. Díky moc
To je logické že ta spodní je studenější než ta horní.To by neměl chladič trochu efekt.pokud jí máš studenou uplě tak to projed a po pár kilometrech by měla být vlažná.
jel jsem s tím i 30km a je stále studená. A ještě když při 90C otevřu vyrovnávací nádobku tak by tam měl být tlak???? já ji otevřu bez problémů při 90C a při nastartovaném motoru