Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

řízení e34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
jerrykx

#1 Příspěvek od jerrykx »

Čaues, chtěl sem se poptat: jak poznam že ve své e34 (525i M20b25 rok:89) mam servotronic? Podle Vin kódu ho psaný mam, ale buď sem vemínko, nebo to nepoznam..prostě se mi nezdá, že by posilovač proměně pomáhal podle rychlosti jízdy.

Ještě jednouš otázku :D Prostě se mi zdá, že tu e34, nějak honim po silnici, řízení taký zvláštní.Čepy nový, převodka téměř bez vůlí.Je možný že je to šířkou pneumatik? 215/45 r16...nezdá se mi to ale nějak brutální šířka.

Díkyy
jerrykx

#2 Příspěvek od jerrykx »

:?:
DestinyE34

#3 Příspěvek od DestinyE34 »

Ahoj,pokud máš díl č.2 tak máš servotronic.

http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... rvotronic/

Jinak k tomu podvozku,moje E34 525i je trochu nejistá v zatáčkách,pokud jedu na hranu,jinak ne a myslím že je to dáno stabilizátorem,mám totiž hodně špatné gumy ve kterých drží a asi načaté uložení jednoho tlumiče. Jsou to opravy do budoucna 8)
jerrykx

#4 Příspěvek od jerrykx »

DestinyE34 píše:Ahoj,pokud máš díl č.2 tak máš servotronic.

Jinak k tomu podvozku,moje E34 525i je trochu nejistá v zatáčkách,pokud jedu na hranu,jinak ne a myslím že je to dáno stabilizátorem,mám totiž hodně špatné gumy ve kterých drží a asi načaté uložení jednoho tlumiče. Jsou to opravy do budoucna 8)
Dík :wink:
jerrykx

#5 Příspěvek od jerrykx »

Měl bych ještě otázku, jak je na převodce řízení, na horní desce přišroubované 4šrouby uprostřed červík pojištěněj matku, není to vymezování vůle v převodce?

jerrykx

#6 Příspěvek od jerrykx »

poraďte braši, bylo by to fajnové, mít kroutítko bez vůle Wink
DestinyE34

#7 Příspěvek od DestinyE34 »

Ano je to na vymezení vůle. Názory jsou různé a pravidvé,pokud přitáhneš moc,tak řízení bude přesné,ale jak se dostaneš mimo vychozené místo..to je na plný rejt,tak řízení půjde dost ztuha. Musíš to tak nějak vytipovat :wink: taky mě to čeká,ale ještě před tím,zkusím zjistit stav tyček řízení,je tam někde pomocný čep,který většinou může za vůli v řízení. Jo a ještě jedna rada,bude to hodně dotáhlé,tak si udělej v motorovém prostoru místo :lol:
jerrykx

#8 Příspěvek od jerrykx »

DestinyE34 píše:Ano je to na vymezení vůle. Názory jsou různé a pravidvé,pokud přitáhneš moc,tak řízení bude přesné,ale jak se dostaneš mimo vychozené místo..to je na plný rejt,tak řízení půjde dost ztuha. Musíš to tak nějak vytipovat :wink: taky mě to čeká,ale ještě před tím,zkusím zjistit stav tyček řízení,je tam někde pomocný čep,který většinou může za vůli v řízení. Jo a ještě jedna rada,bude to hodně dotáhlé,tak si udělej v motorovém prostoru místo :lol:
Dík moc, jdu na to :wink:
j3ykobim
Klubové ID: 1749

#9 Příspěvek od j3ykobim »

jerrykx dej pak pls vědět jak si dopad...., taky bych na to potřeboval juknout
jerrykx

#10 Příspěvek od jerrykx »

Tak hotovo, nečekaně to šlo i vpohodě povolit.V ůbec sem netušil o kolik dotáhnout, tak sem to otočil, tak o 2otáčky=>jel sem se projet a abylo to děsně tuhý,a ty krajní polohy taky naprd, tak sem to tak o otáčku povolil zpátky a teď už je to hezky přesné a otočit jde taky vpohodě.
j3ykobim
Klubové ID: 1749

#11 Příspěvek od j3ykobim »

jerrykx píše:Tak hotovo, nečekaně to šlo i vpohodě povolit.V ůbec sem netušil o kolik dotáhnout, tak sem to otočil, tak o 2otáčky=>jel sem se projet a abylo to děsně tuhý,a ty krajní polohy taky naprd, tak sem to tak o otáčku povolil zpátky a teď už je to hezky přesné a otočit jde taky vpohodě.
Díky..., snad něco neposeru :D
Tendr520i

#12 Příspěvek od Tendr520i »

Ahoj, dá se na toho červíka dostat z hora nebo se musí spodem, dík, Tendr.
jerrykx

#13 Příspěvek od jerrykx »

Tendr520i píše:Ahoj, dá se na toho červíka dostat z hora nebo se musí spodem, dík, Tendr.
..horem, v celku vpohodě
ZaK
Klubové ID: 1843
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od ZaK »

Malý technický dotaz. Nebo spíše pár dotazů ...
Dle etk mám stejné servo jako ty. Co že jsi to kde dotahoval? Bylo by foto? Mám v řízení vůli jako prase a hodlám to teď nějak pořešit, jelikož už to začíná být neúnosné . Od koupě mi autí táhlo lehce doprava a z toho bude vyplívat další dotaz. Po malé nehodě a výměně komplet ramen, stabíků a tyček řízení jsem dal vše seřídit,tedy udělat geometrii do nejmenovaného servisu, ale nejspíš to našteloval jen tak podle metly. Do strany to táhlo pořád a navíc jsem zjistil, že je přesazený volant. Kdesi jsem slyšel něco o základním, či nulovém bodu na servu. Je to pravda? Dle mého názoru, pokud je na servu nějaký nulový bod a někdo seštěluje sbíhavost jen tak a pak je ten bod kdesi v ř*ti a neustále to přetláčím přesazeným volantem aby to jelo rovně, tak servo dostává zabrat víc než by mělo a tím pádem vzniká čím dál větší vůle v řízení. Je to tak?
DestinyE34

#15 Příspěvek od DestinyE34 »

Tak díky za test,hned se mi do toho chce víc :D a s tím utáhnutím vyzpovídám kamaráda,co to byl za kec :lol:
jerrykx

#16 Příspěvek od jerrykx »

DestinyE34 píše:Tak díky za test,hned se mi do toho chce víc :D a s tím utáhnutím vyzpovídám kamaráda,co to byl za kec :lol:
Mno nemáš zač, spíš já děkuju :wink:
Frenk900
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Frenk900 »

DestinyE34 píše:Ano je to na vymezení vůle. Názory jsou různé a pravidvé,pokud přitáhneš moc,tak řízení bude přesné,ale jak se dostaneš mimo vychozené místo..to je na plný rejt,tak řízení půjde dost ztuha. Musíš to tak nějak vytipovat :wink: taky mě to čeká,ale ještě před tím,zkusím zjistit stav tyček řízení,je tam někde pomocný čep,který většinou může za vůli v řízení. Jo a ještě jedna rada,bude to hodně dotáhlé,tak si udělej v motorovém prostoru místo :lol:

Mohli byste prosím někdo hodit link, o který pomocný čep se jedná? Nějak to nemůžu najít...
radokrno

#18 Příspěvek od radokrno »

Frenk900
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Frenk900 »

oki diky
Odpovědět