Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Navi MK3 (CD v E39) - návod, zkušenosti?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pyron
Klubové ID: 367
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Pyron »

Máte někdo návod nebo dostatek zkušeností?
1) Chtěl bych znát princip výpočtu tratě pro main roads, minor roads, shortest road a fastest road - víceméně chápu jak by to mělo fungovat, ale občas jsem o tom musel pochybovat (srovnávám s komerční MIO 710c, se kterou jsem spokojený - ta má "jen" nejrychlejší, nejkratší a nejekonomičtější cesty).
2) Dále se chci zeptat jestli je možné hledat ulice (zobrazují se, ale nenašel jsem kde by se mohli zadat pro hledání).
3) Scrollování během jízdy je asi moc na tak starou navi, co?
4) Je možné propojit hodiny a GPS pro naprosto přesný čas? (aby se mi nic nezpožďovalo nebo nepředbíhalo)
5) Je možný vypnout hlasovou podporu? (během průjezdu městem se nedá poslouchat hudba, pořád mi do toho ta jebka kecá)

Díky 8)
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Pyron »

Ok, tak alespoň jak vypnu tu krávu, co mi pořád přerušuje hudbu jenom proto, abych se dozvěděl že mam jet rovně??? :D
jurasis
Klubové ID: 775

#3 Příspěvek od jurasis »

1, neřeš, používám jen nejkratší a nejrychlejší a vlastní hlavu...
2, V hlavním MENU NAVI zadáváš město, pod tím je ulice (každé zvlášť)
3, Mám MK2 (skoro stejná) - NE
4, To samé...

5, Zadám si cestu, nechám ji spočítat trasu, potom RETURN do MENU NAVI, nad Destinací je ještě jedno tlačítko (teď si nemůžu vzpomenout jaké), a pod ním je tlačítko MAPA. Pak se zobrazuje jen mapa bez hlasu...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
StepanMatl
Klubové ID: 2455

#4 Příspěvek od StepanMatl »

Nech si u člena pindour nahrát češtinu, chce za to 1700 a je to super ;-)
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Pyron »

jurasis píše:5, Zadám si cestu, nechám ji spočítat trasu, potom RETURN do MENU NAVI, nad Destinací je ještě jedno tlačítko (teď si nemůžu vzpomenout jaké), a pod ním je tlačítko MAPA. Pak se zobrazuje jen mapa bez hlasu...
Možná jen plácám, ale mám pocit že postupuji stejně a hlas přerušuje hudbu pořád... (mám pocit, že mapa ani jinak nahodit nejde..?)
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Pyron »

StepanMatl píše:Nech si u člena pindour nahrát češtinu, chce za to 1700 a je to super ;-)
Tak rodilej amík nejsem, ale angličtina (a ještě natolik primitivní jako je navigace) v nastaveních a jiných funkcích u auta není překážkou. Na prd je to, že to nesnesitelně přerušuje hudbu. Hlas navigace nepoužívám ani u komerčního modelu.
jurasis

#7 Příspěvek od jurasis »

Často to používám...
Je to tlačítko T-INFO (traffic info), potom poslední tlačítko MAP...

Dle foto...
Přílohy
Hlavní MENU NAVI
Hlavní MENU NAVI
1.jpg (49.18 KiB) Zobrazeno 696 x
T-info
T-info
2.jpg (49.08 KiB) Zobrazeno 696 x
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
KUBBACHER
Klubové ID: 2401

#8 Příspěvek od KUBBACHER »

Mám podobnou zkušenost u mé mk4, nejde uplně vypnout hlas, což mě dost obtěžuje a když jsem si nedávno v německu sehnal mapy 2010, tak při cestě zpět do česka mě to od Frankfurtu táhlo na sever přes Polsko domů do Opavy. Trochu mě štve ten výpočet tras, kterej jsem měnil, ale nepomohlo to, nakonec jsem vytáhl Garmina a bylo to v pohodě.
Zajímalo by mne, jestli u těchto orig. navigací jdou zvolit města kudy chci projiždět danou trasu?
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Pyron »

To asi neni otázka originality. Ten výpočet dělá navigace, na CD jsou jen mapy - nebo se pletu?
Jurasis: zkusim, ale mám pocit že to dělám stejně...
Kubbacher: s tím souvisela moje první otázka - taky mi to občas hodí tak nesmyslný výpočet, že jedu raději podle cedulí
jurasis

#10 Příspěvek od jurasis »

Průjezdní body stanovit nejdou, výpočet tedy nelze nijak upravovat.
Co by jste chtěli, po NAVI koncepcí 20 let zpět... Rozežranci... 8)
Mimochodem, je to o zvyku, jako u každé NAVI. (jak jsem psal, je třeba používat hlavně hlavu...)
Co si nemůžu vynachválit, je přesnost (NAVI řekne teď, tak prostě zatočím a dycky to klapne. To u přenosných až tak přesné není...) a samo pohodlnost, nemusím furt něco tahat z auta, abych neměl rozbitý sklo... Jo, a GPS si čekuje každých deset vteřin, přenosná musí neustále, jinak je v pytli (třeba tunely)...

K tomu hlasu: Když tam dáte tu MAP, co jsem psal výše, zobrazuje to jen mapu kolem Vás (bez cíle, bez dojezdu). Ale pokud před tím zadáte cíl a necháte ji vypočítat trasu, pak se vrátíte zpět a zadáte tuhle volbu, trasa tam zůstane, zobrazuje se na mapě, ale NAVI vlastně nenaviguje. Je potichu. Ale při jízdě jinou cestou se pořád stejně trasa přepočítává. Jediné, co nefunguje úplně správně, je ČAS DOJEZDU, co jsem si všimnul. Už se chápeme? Ta funkce není primárně k vypnutí zvuku NAVI, ale jde s ní takhle vyjebat...
Další mínus je, že nefunguje upozorňování přes TMC (upozorňování na problémy na trase, ale ikony se na mapě zobrazují, třeba bouračky, práce na silnici a tak).
.
.
Peasy

#11 Příspěvek od Peasy »

Chlapi nemohl by mě někdo poradit kde a jak sehnat CD s novýma mapama???Nebo nemohl by mě to někdo přepálit???Nemůžu to nikde sehnat.Díky
IvetaX5
Klubové ID: 2477

#12 Příspěvek od IvetaX5 »

mapy zkus hledat na fóru renault klubu, mají tam nějaké CD s mapama pro testování :D
Odpovědět