Sháním momentálně auto na tahání podvalníku, přemýšlím o jedné E34 touring 525tds v automatu, nebo další v merku mám nějakýho sharana (alhambru, galaxy). Obě auta mají tažné na 2tuny což mi tak nějak stačí... samozřejmě 525tds vyjde mnohem levněji než nějakej sharan, tak proto se ptám.
Co si myslíte o vhodnosti 525tds s automatem na tahání ?
hatorikatany píše:ok pánové, díky .. bmw vypouštim z hlavy ... na tahání přijde asi sharan, ještě pěkně se starym dieselem s rotačním čerpadlem ... ty celkem držej
Vlastní zkušenosti nemám ale znám nebo jsem viděl spousty lidí co s TDS auta tahají (no dnes už moc ne,ale dřív hodně...) a nikdo na to nenadával,spíš naopak,z dieselů z té doby je to jeden z mála co má i trochu sílu...A o praskání hlav atd. se tu snad bavit nemusíme,je to jen o přístupu.
A co třeba stará dobrá (možná jediná dobrá ) Audi 100/A6 2.5tdi do roku 96 (tuším).Ten pětivál je hodně vychvalovanej a ta silnější verze myslím 103Kw může i solidně táhnout.
Nějak si totiž nemůžu pomoct,ale ten Sharan kterej je sám o sobě dost těžkej + 2tuny na háku s 1.9tdi nejspíš 81Kw bude hodně vtipnej .
no já teď sem tam tahám za passatem 81kW a jde to bohužel má na kouli pouze 1800Kg, a Audi C4 2.5TDI 103kW, která je určitě vynikající nezničitelnej vůz má pouhých 1850kg ... taky jsem o ní uvažoval, ale potřebuju 2tuny na tažnym, což E34 má ...
btw. Sharanu AFN 81kW se dá celkem levně pomoct k vyššímu výkonu, i když se s těmi 81kW dá taky jet ... stejně se s podvalem může 80kmh ... takže asi tak
Já s E34 tds combi v manuálu tahal 2 roky a bez problémů, je to na tahání dobrý auto a nikdy sem neměl problém. Akorát se divim že na něm má někdo na kouli 2 tuny. U tohohle auta to oficielně nejde, leda podvodem. Já měl 1850kg a to už to bylo navýšený žádostí přes Autec a to mi to udělali jen díky tomu že mělo auto klimu. Jinak je ofiko asi 1600 nebo 1650 kg. Když máš ale známý na úřadě tak jde všechno. Nicméně TDS bych se na tahání nebál, ne ale v automatu.
No pár jsem jich viděl s 1800kg a i s 2000kg.Nevím jak to,normálně má mít e34 těch 1600kg.Ale určitě to jde nějakou vyjímkou a legálně.Opravdu jsem těch 2000kg viděl na několika autech...
2 roky jsem tahal s e34 tds combi,r.v. 95,manual,měl jsem tam orig tažné a bylo na 1900 kg. Auto jsem jen čipnul-nemělo spodek a byl to užasnej dělník bez závad. Tet mam e39 3.0d a stále na tom něco řeším.
teď jsem našel Volvo 850 s motorem TDi 103kW (takže audi motorek) a taky má kouli na 2t ... to by třeba taky šlo ... ale nakonec se rozhodnu taky podle finančních možností chystám se koupit něco tak do 70ti. a v týhle cenový těch aut co by se mi hodily moc neni
Tédéesem tahat můžeš,ale né v automatu. Půjde do pr...e spojka,a to u jakýhokoliv auta. Jinak,já v sobotu táhl Carismu na platejsu manželky Vectrou 1,7 . Ale žádná hitparáda to nebyla...
Většínou mají TDSa tažný na1900 až 2000 kg,pokud jsou dotažený z německa i stažným,pokud si necháš dělat tažný u nás dají ti ho na 1650kg,mám TDS combi manual z DE a mám tažný na 1950kg.párkrát jsem za tím podvál táhl a bez problému,známej má na tahání 530d a je spokojenej.