magorcondoria píše:Pokud někomu nevadí diesel(mě ano) tak asi jedině nový.Pokud si nějaký naivka koupí D se 200tis. na počítadle+tak min sto tis. stočeno.A říká si jak bude jezdit za levno.Tak musí počítat s tím, že vstřikování už má svojí životnost zasebou.Většinou je předpis výrobce že se musí měnit vše od nádrže přez vedení paliva až po rail, trubky a vstřikovače(potom cena opravy 5-7 letého vozu nižší třídy přesahuje cenu vozu).Protože jemné kovové částice nejdou ze systému úplně odstranit, mohou zničit nové palivové čerpadlo a vstřikovače.Naštěstí Bosch CR je určitě co se týká spolehlivosti nejlepší.
Dopručuji zážeh 6válec (řízení) OD 9/98 nahoru.Mám E39 520i spotřeba asi ok ,nějak to neřeším(snad jen manželka,asi proto v zatáčkách moc nebrzdí.Jdedeme ve městě do kopce, docela ostrou "vracečkou" zadní pneumatiky jemně pískají.Koukám na tachometr říkám"tady se dá jet přez šedesát?" ona "jo, dole je sedmdesátka" Držím se madla ve dveřích ,směju se,původně chtěla Felicii!)
Měnit celý vstřikovací a palivový systém je nesmysl, žádné jemné kovové částice tam nejsou.
Toto by se mělo udělat u Fordu Mondeo a Focus s použitým určitým druhem vstřikovacího čerpadla, které se od nového vozu neustále nadměrně opotřebovávalo a zadíralo a produkovalo kovový odpad, který zanáší vstřikovače a zamoří celý palivový systém.
U BMW e39 530d toto nehrozí a dělat se nemusí !!!
Strašně mě baví, když si někdo zarytě myslí, že diesel je dražší na údržbu a pak si koupí osmiválec 4.0l a myslí si že do motoru nic nedá

I šestiválec má své a taky se ti něco posere neboj.
Nafta u BMW je jako každý jiný comonrail a turbo je jako jinde to samé a vstřiky také a čidla a čerpadlo atd. jako jinej diesel.
Kdo ho nechce ať koupí benzin.