Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 touring ... jak rozebrat v kufr tapecírunk a zadní sicny

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pavel
Klubové ID: 56

#1 Příspěvek od Pavel »

kluci ...potřebuju poradit jak sundat zadní sicny ven, hlavně ten spodní sedák...a levoustranu tapecírů a...chcem natahnout kabel od Changeru do radia anevím jak to rozdělat aniž bys me něco poškodly...děkuji
Pavel

#2 Příspěvek od Pavel »

a ještě v kufru tu zadní část podlahy...ta první odnimatelná nad rezervou a potřebuji tu zadní k sedadlům..
Susi

#3 Příspěvek od Susi »

Nevím jak u kombi, ale u mýho sedanu stačí zadní sedák chytnout a vyškubnout směrem nahoru. Mělo by to být stejný. Plast pod sedačkou je přišroubovanej - to už pak uvidíš. Kabel táhni levym prahem a palubkou k rádiu.

Dělal jsem muziku, takže jsem si taky užil... :wink:
mengi

#4 Příspěvek od mengi »

Pavel píše:a ještě v kufru tu zadní část podlahy...ta první odnimatelná nad rezervou a potřebuji tu zadní k sedadlům..
Jak máš kotevní úchyty pro zajištění nákladu, tak v nich pod krytkama jsou šrouby.
P-J

#5 Příspěvek od P-J »

Susi píše:Nevím jak u kombi, ale u mýho sedanu stačí zadní sedák chytnout a vyškubnout směrem nahoru. Mělo by to být stejný. Plast pod sedačkou je přišroubovanej - to už pak uvidíš. Kabel táhni levym prahem a palubkou k rádiu.

Nevím jak u normálních sedaček, ale těch co mají integrované dětské sedačky, je to pod tím dětským sedákem přišroubované.....
Pavel

#6 Příspěvek od Pavel »

Susi píše:Nevím jak u kombi, ale u mýho sedanu stačí zadní sedák chytnout a vyškubnout směrem nahoru. Mělo by to být stejný. Plast pod sedačkou je přišroubovanej - to už pak uvidíš. Kabel táhni levym prahem a palubkou k rádiu.

u sedana to znám ale u toho touringa jsou ty plastový krabičky se šroubem a furt to nějak nešlo...

ten kabel jsem chtěl původně táhnou středovým tunelem...tak ted nevím zdá se mi krátkej na to aby šel prahama a pod palubkou....je to origoš ze sedanu...to je stejně dlouhý...
Pavel

#7 Příspěvek od Pavel »

mengi píše:
Pavel píše:a ještě v kufru tu zadní část podlahy...ta první odnimatelná nad rezervou a potřebuji tu zadní k sedadlům..
Jak máš kotevní úchyty pro zajištění nákladu, tak v nich pod krytkama jsou šrouby.
kua to jsem nevěděl jak..díky
Susi

#8 Příspěvek od Susi »

Pavel píše:

u sedana to znám ale u toho touringa jsou ty plastový krabičky se šroubem a furt to nějak nešlo...

ten kabel jsem chtěl původně táhnou středovým tunelem...tak ted nevím zdá se mi krátkej na to aby šel prahama a pod palubkou....je to origoš ze sedanu...to je stejně dlouhý...
Tak vezmi kabel a polož ho podél prahu a uvidíš, kam dosáhne. Jinak vést kabel středem je pěkná pakárna... Proto jsou v prazích žlábky pro případnou další kabeláž. :wink:
Pavel

#9 Příspěvek od Pavel »

Susi píše:
Pavel píše:

Tak vezmi kabel a polož ho podél prahu a uvidíš, kam dosáhne. Jinak vést kabel středem je pěkná pakárna... Proto jsou v prazích žlábky pro případnou další kabeláž. :wink:
aha tak to jsem nevěděl...děkuji za info...jsem měl za to že to jde středový tunelem....
P-J

#10 Příspěvek od P-J »

Pavel píše:
Susi píše:
Pavel píše:

aha tak to jsem nevěděl...děkuji za info...jsem měl za to že to jde středový tunelem....
Pokud je z výroby, tak jde středovým tunelem.....
Vasek70

#11 Příspěvek od Vasek70 »

Řeším podobný problém pro kabeláž od HF sady, která je vzadu v levé části kufru. Potřebuji se dostat ke kapličce, ale netuším, jak se dostat přes levý tapec v kufru a jestli si vzpomeneš jak se dostat k těm drážkám pro natažení kabelů, budu rád. :)
JaneCk

#12 Příspěvek od JaneCk »

Jestli netrváš na origo řešení natáhnutí kabelu k changeru - tak já jsem ho nedávno taky táhnul a abych ho nemusel vést tunelem, tak šel přes celý práh, pak kolem tlačítka na otevírání kufru, pod volantem a do rádia. Vyšlo to na cm, ale podle mě pořád lepší, než rozdělávat tunel.

To Vasek:
Kabel jsem vedl ne levým tapecem, ale jakoby po dnu kufru, ale tak, aby byl schovaný pod tím tapecem, jestli mi rozumíš. Takže v kufru nikde není a ani ho nic nikde neštípne.
xdentist
Klubové ID: 1473
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od xdentist »

ciste teoreticky(nedavno jsem takhle jeden kablik tahnul na touringu) nemus zadni sedacky vubec rozebirat,jen sedak na te jedne strane odjistit a prizvednout a pak odklopit tu bocnici operaku co je hned u dveri a nesklapi se se sedackami. Kdyz tohle udelas,melo by to jit zprotahovat pomoci tvrdeho dratu-z prahu pod tim prahovym krytem jakovy za tu bocnici sedacky a pak za tou bocnici prostrcit ten drat zadem za tapecirem kufru... a nebo jit pod tou podlahou,to uz je jedno. Chce to sice trochu sikovnosti a trpelivosti ale slo to... Ted k jednotlivym ukonum- SEDAK u toura drzi pouze vepredu v takovych tech domeccich pro zasunuti zadni rolety kdyz se nepouziva (jsou na svisle hrane na prechodu sedacky a koberce), je to tam zacvakle dratem kostry sedaku,staci to u kazdeho domecku malinko primacknout dolu a soucasne sedak v tom miste tlacit smerem od domecku(smer dozadu) a je to hned volne. pak uz to jen vysunout ze zacvakavacich mechanismu pasu a pokud to chces uplne vyndat,odsroubovat prostredni pas a protahnout pryc. Davat to zpet je to horsi kvuli tem zacvakavacum. BOCNICE operaku- v jeji horni casti drzi zacvakla,staci za ni vzit a ve smeru rovne dopredu trhnout. Dole je pak na jakemsi "pantu" ktery tvori sroub(ja ji jen odklopil,neodsroubovaval. DESKA podlahy kufru za sedackami- drzi pouze na jednom sroubu co je smerem k rezerve a potom jak jiz bylo zmineno na 2+2 srobkach s imbus hlavou ktere jsou schovane pod plastovym "dnem" tech chromovych ok na uchyceni nakladu v rozich desky. Snad to pomuze. Kdyby neco tak SZ kdyztak.
Vasek70

#14 Příspěvek od Vasek70 »

Díky za cenné info.

Budu se do toho pouštět v sobotu (nebude-li pršet), tak snad se s tím nějak poperu. :?
Kdyby ne, budu volat "Help!" a třebas tu někoho ulovím... :)
ericV8
Klubové ID: 1858
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od ericV8 »

jinak ja si ted koupil tu knizku JAK NA TO pro E39 a je to tam vsechno pekne vysvetleney jak co sundat, uz mi to hodne pomohlo ...
Odpovědět