zadní lampy e39
-
dino1982
- Klubové ID: 2433
koupil jsem origo hella zadni lampy facelift. no a zde je prvni dotaz mam info ze se delaji facelift a profacelift. rozdil by mel byt takovej ze facelift pasuje na auta od roku 2001 a profacelift by mel pasovat i na modely od 96. druhy dotaz. profaceliftovy svetla se pry zapojujou bez odporu. a posledni dotaz jestli se na to dela naka prechodka? zkratka jak to zapojit. jo a ja jsem koupil udajne profacelift. dekuju moc za rady.
-
Birkoff
- Klubové ID: 989
Už se to tu rezebíralo (několikrát). Hlavní rozdíl je ve spodní venkovní hraně toho světla. Předface mají tu hranu na venkovní straně minimální. Kvůli tomu je brzdová žárovka v patici na drátech na rozdíl od Face světel, tam je normálně v objímce. Rozdíl je asi 1cm. Druhý rozdíl je v zapojení LED diod. V předface jsou serio-paralelně což v praxi znamená napájení jen 6V !!! kdežto u face světel jsou jen seriově a proto jsou napájeny 12V. Odpory jsou jen kvůli oblbnutí Licht-modulu, hlásí totiž chybu. K těm předface světlům Hella dodávala "moduly". Ty simulovali odběr 5w žárovky na každé z větví (check je v klidu) a zároveň snižovali napájecí napětí z 12V na 6V pro ledky.
-
dino1982
Birkoff píše:Už se to tu rezebíralo (několikrát). Hlavní rozdíl je ve spodní venkovní hraně toho světla. Předface mají tu hranu na venkovní straně minimální. Kvůli tomu je brzdová žárovka v patici na drátech na rozdíl od Face světel, tam je normálně v objímce. Rozdíl je asi 1cm. Druhý rozdíl je v zapojení LED diod. V předface jsou serio-paralelně což v praxi znamená napájení jen 6V !!! kdežto u face světel jsou jen seriově a proto jsou napájeny 12V. Odpory jsou jen kvůli oblbnutí Licht-modulu, hlásí totiž chybu. K těm předface světlům Hella dodávala "moduly". Ty simulovali odběr 5w žárovky na každé z větví (check je v klidu) a zároveň snižovali napájecí napětí z 12V na 6V pro ledky.
no dobra ale tahle odpoved mi moji otazku resi jen z casti. furt nevim jak to zapojit. jedna se mi taky o konektory[/quote]
-
Birkoff
-
dino1982
nene tohle mi je jasny. ale ani u samotnyho Grale v BMW nevedi co s tim konektorem. zadna prechodka na to neexistuje? a jde mi este o to ze na profaceliftovy svetla se prej nemusej davat ty odpory. o to mi jdeBirkoff píše:Jestli nemáš origo kabeláž k těm novým světlům, tak zbývá jen multimetr a proměřovat původní a nové piny, abys věděl kde která žárovka vlastně je. Co jinýho bys chtěl slyšet? Která barva je která žárovka? To je totiž nejlepší změřit. Pak máš jistotu.
-
Birkoff
Tak ještě jednou:
Odpory jsou kvůli LCM - buď hlásí chybu a ty na to kašleš, nebo mu pře sw vypneš kontrolu a on nic nehlásí a nebo to necháš jak to je a dáš tam odpory aby byl v klidu.
Konektor ti objedná každej BMW House, bývá u něj i kousek drátu. Většinou se skládá z těla konektoru a vlastních pinů (s kusem vodiče), který napícháš do toho těla. Nebo sežeň konektor s kusem kabeláže od někoho. Ty přechodky dodávala Hella, ale byly upravený pro ty jejich 6V moduly.
Odpory jsou kvůli LCM - buď hlásí chybu a ty na to kašleš, nebo mu pře sw vypneš kontrolu a on nic nehlásí a nebo to necháš jak to je a dáš tam odpory aby byl v klidu.
Konektor ti objedná každej BMW House, bývá u něj i kousek drátu. Většinou se skládá z těla konektoru a vlastních pinů (s kusem vodiče), který napícháš do toho těla. Nebo sežeň konektor s kusem kabeláže od někoho. Ty přechodky dodávala Hella, ale byly upravený pro ty jejich 6V moduly.
-
Nikbmw
-
Rady523i
ja jsem kupoval na pred facelift lampy co vypadaji jako faceliftové na prvni dojem kdyz stoji vedle sebe pred fece a po face nevidis , ale pasuji tam puvodni plastove patice se žarovkami a dokonce tam sviti i jen ty 4 prouzky , myslím obrysove , a delaji je v kourovém provedeni a nebo krystal čirá /červená