Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Jak poznám NIVO - ať už je jasno !

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
pepino5xx
Klubové ID: 1859

#21 Příspěvek od pepino5xx »

libovka píše:Protoze ten mech neni pruzici jednotka, je to soucast hydr. systemu tlumicu, tzn. auto ma i pruzinu.
Ja teda mam jak tlumice tak i pruziny.
Pokud máš NIVO u E34 tak tam žádný měch není.Tak sem pořád nemotej měchy.
:roll:
Ježiši, tak slovo měch měním na baňka :idea:
T613
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od T613 »

shadou píše:podle mého je niva škoda,(je zvláštní že ti praskaj držáky serva),jinak pro nivotlumiče Dextron II není to pravé.
Mám pocit že tady několik lidí předělávalo nivo na klasiku pokus se pohledat info, které tady již je .
dextron ii je tam predepsany

nivo je dobre do doby kdyz funguje, nejcastejsi pruser je netesnici tlumic nebo ti praskne membrana v tlakove kouli ... muzes ho dat pryc, respektive nahradit obyc tlumici, ale s tim ze musis vymenit servo pumpu za ne-nivo (je slabsi) nebo tam nechas tuhle ale musis zachovat falesny okruh dozadu tak, ze udelas propojku u regulatoru tlaku u zadni napravy

jo BX melo tech kouli pet, na kazdem kole a jednu centralni, takove auto mit , tak mi z toho rupne v kouli :lol:
Holly Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1819

#23 Příspěvek od Holly Moderátor »

Pokud má nivo, patří do nádobky pentosin CH11S, pokud nemá nivo ATF dexron II (možno i III)...
libovka

#24 Příspěvek od libovka »

Holly píše:Pokud má nivo, patří do nádobky pentosin CH11S, pokud nemá nivo ATF dexron II (možno i III)...
Přesně tak.Do NIVA dextron nepatří.A hlavně je to vždy napsané na víčku nádobky. :roll:
DirtyHarry

#25 Příspěvek od DirtyHarry »

A hlavně je to vždy napsané na víčku nádobky.
Jasně,já vím,pentosin tam byl předtím,teď tam mám dextron. A netřeba silnější servočerpadlo,jen jednookruhové. No a bohužel to dvouokruhové + plechovou nádržku tam budu vracet zase zpátky :( ,dávat sedmičku lichvářům za klasik zadní tlumiče nebudu. Musím "jen" vymyslet jak to servo pořádně přidělat (přivařit :twisted: ),protože jestli mi to počtvrté praskne tak už půjde celý Helmut z baráku...
Holly Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1819

#26 Příspěvek od Holly Moderátor »

A jak a kde ti to jako praská??? To si při té síle matriálu nedokážu ani představit, ulámat ty držáky, na to je potřeba pořádný kladivo...
T613
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od T613 »

taky to nechapu ... co mas za motor? bud tam je napinak pres takovy pistek (m60) nebo pres zuby (m30 atd) na sroubu tak posli fotku co ti praska, protoze jsem z toho jelen :-)
DirtyHarry

#28 Příspěvek od DirtyHarry »

Praskaj mi držáky,přední z hliníku,je přidělanej na bloku pod altíkem a zezadu to drží profilovanej plech,ten taky. Rupne to vždy v otvoru pro šrouby serva,kde je nejmíň masa. Kladivo nee,tipuju vibrace z motoru nebo řemenice - nebo obojí ve stejný frekvenci. Jinak můj motor je OK,šlape jak má. Po třetí výměně už v tom vidím snad jen konstrukční vadu...
DirtyHarry

#29 Příspěvek od DirtyHarry »

Jo,motor M 51, tds.
pragdejf

#30 Příspěvek od pragdejf »

hele ja bych z tebe nerad delal nedejboze hlupaka, ale kdyz si vyndal puvodni pumpu, tak si musel z pumpy vytahnout 4? hadice, je dvoukomorova. a kydz si tam vdechnul novou, tak ty dve hadice nebylo kam dat. nebylo ti to treba trochu divny? ze by tam byly zbytecny je asi trochu divna uvaha...

jinak chytryho muzu delat, hydraulicky nivo mam v E34 a funguje mi.
Odpovědět