Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E34 netroubí
tak relé už vím,,,a pokud odpojim klakson a propojim ze samice jednu zdířku s kostrou tak mi pípák píská stále...
podotýkám ,že mám klkson při otočeném klíčku v první poloze.
a taky když vytahnu relé a do jedné té dírky pro kontakt relé strčim jeden konecpípáku a druhý dám na kostru a zmačku klakson tak pípá ..u té druhé díry nepípá když zmačknu klakson...tak je to ovládaný mínusem nebo neni ???
podotýkám ,že mám klkson při otočeném klíčku v první poloze.
a taky když vytahnu relé a do jedné té dírky pro kontakt relé strčim jeden konecpípáku a druhý dám na kostru a zmačku klakson tak pípá ..u té druhé díry nepípá když zmačknu klakson...tak je to ovládaný mínusem nebo neni ???
radokrno píše:radokrno píše:.relé od spodu vypadá asi tak ..že směr od světel je dírka,za ní druhá,,pak následujou dvě vedle sebe...
a já tu kostru spojil s těma vedle sebe...a tisknul klakson...
v jedné to po stisknutí pípá a v druhé ne...
tady by ch usuzoval že to ovládá mínus,ale po zavedení pípáku do přípojky u klksonu se zapojený mrelé to v jedné díře po spojení s kostrou píská pořád a v druhé nikoly ani při stisknutí klaksonu

podotýkám že klakson mi funguje jen ho nahrazuji jiným..a stávající nechci odpojovat...tudíž se ptám ,který je ovládací ..protože kdyby to bylo mínus je to menší práce.
Zdravím pánové. Četl jsem již tuto diskuzi o nefunkčním klaksonu. Pojistky mám všechny OK, konektory u famfar nejsou zoxidované. Tudíž bych se rád zeptal, ještě jednou na to relé. Byl jsem teď v autě a jsem docela na vážkách, jelikož každé forum říká něco jiného. Pokud tady někdo psal, že je to v řadě u pojistek druhé zleva, tak je takové malinké a uzoučké. Zkoušel jsem, jestli cvaká, ale nic se nedělo. Zkusím vyměnit a uvidím.
Ještě tady někdo přede mnou, psal o přenosu + na volant, poprosím o konkrétnější popis umístění tohoto přenosu(kde se nachází).
Prozatím díky moc.