Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
svítí kontrolka žhavení 2,5 tds
už si připadám, že se tady víc radím než jezdím. dnes jsem jel a jak jsem auto nastaroval tak mi v první chvíli jakoby samo trochu přidá plyn a po nastartování se otáčky vrátí do normálu a rožně se kontrolka žhavení (DDE). byl jsem s tím na diagnostice a jediná závada co tam je tak chyba uzavíracího ventilu, což nevím kde to mám hledat. známý co mi dělal diagnostiku se na to díval a našel u palivového filtru kostku s označením bmw 2244674 12r6, do téhle kostky jede z horní strany elektrika a zespodu je tenká hadička, která však v mém případě není nikde zapojená a ať jsem hledal jak jsem hledal tak nevím kam s ní... je to ten ventil co píše diagnostika nebo něco jiného?? pod touto kostkou je ještě něco podobného v plechovém provedení a válcového tvaru a taky z toho (z boku) vede tenká hadička na jejímž konci je jen malá papírový filtr a dál nevede. setkal se s tímhle problémem někdo???
A neví někdo kde najdu tu řídící jednotku žhavení????
A neví někdo kde najdu tu řídící jednotku žhavení????
Lepší diagnostiku, která ti napíše o přesně který ventil se jedná. Předpokladám že to diagnostikujete nějakým scannerem za 2.000,-Kč.
Uzavírací ventil je asi jen jeden a to na vstř. čerpadle (ten co vypíná motor) zkusit ho vyhodit, zkouknout, odzkoušet a vrátit, co to bude dělat.Když chybu vymažete, tak se načítá znova a znova?
Uzavírací ventil je asi jen jeden a to na vstř. čerpadle (ten co vypíná motor) zkusit ho vyhodit, zkouknout, odzkoušet a vrátit, co to bude dělat.Když chybu vymažete, tak se načítá znova a znova?
.VlastikS píše:Pokud svítí kontrolka žhavení, vadný žhavičky, nebo vadné relé žhavení, nebo vadná řídící jednotka vozidla.
pleteš tady páté před deváté, žhavení u tds nemá sebediagnostiku žhavení tj. ani nepozná že je vadná žhavička.kdyby byla vadná řídící jednotka tak svítí kontrolka DDE což předpokládám tedka svítí a ne vlastní kontrolka žhavení jak bylo popsáno.Pokud teda svítí doopravdy kontrolka žhavení tak to bude vadné relé žhavení.
tds píše:.VlastikS píše:Pokud svítí kontrolka žhavení, vadný žhavičky, nebo vadné relé žhavení, nebo vadná řídící jednotka vozidla.
pleteš tady páté před deváté, žhavení u tds nemá sebediagnostiku žhavení tj. ani nepozná že je vadná žhavička.kdyby byla vadná řídící jednotka tak svítí kontrolka DDE což předpokládám tedka svítí a ne vlastní kontrolka žhavení jak bylo popsáno.Pokud teda svítí doopravdy kontrolka žhavení tak to bude vadné relé žhavení.
Co já pletu? tak to řekni tomu kdo psal knihu Jak na to. Co já vím u těch žhaviček může dojít ke špatnému styku s kostrou ne...