Klady vs zápory,klidně pište a všem budu vděčný za užitečnou radu

Nejel jsem ještě v 528,ale myslím že taky bude super.Proč drtivá většina lidi prahne po 540 na úkor 535?Když pomineme výkon,co to je, spotřeba nebo spolehlivost?Chtěl bych tiptronika i kvůli manželce,ale docela mám obavu ze servisu téhle legendární převodovky.libovka píše:528 je uplně výkonově dostačující pro tohle auto a šestiválec má vcelku levnou údržbu.
Pokud bys chtěl osmivál,tak když už tak 540i.Ale počítej s trochu většími náklady na údržbu.
Tak přesně tak jsem to dělal u C5,měl jsem to předělaný a po chvíli mi přišlo že je to zase stejný...tak jsem si sedl do neupravený a hned se mi líp spaloBirkoff píše:Ty motory : M60 4litr E34 i E38 (jestli i první E39 to nevím) a M62 4,4l E38 a E39 pak byla inovace M62 TU - vanos.
Ten výkon je relativní. Když jsem prvně přesedl do 540 tak jsem si říkal, ty woe to je ale letadlo. Dneska po několika letech mi to zase tak nepřijde. Proto se občas svezu s něčím slabším abych si ji zase vážil.
Olala těch 15-20 je pěkná porce.koukal jsem na 540 v plynu a docela se mi to pozdávalo,akorát že bych nesměl parkovat v podzemních garážich.To bych skousnul,ale jeden majitel 523 mi tvrdil ať si vezmu 523 že je to ta nejlepší motorizace.Tak jsem mu řekl že pokukuji po 540 v plynu a jeho reakce byla taková že osmiválce si s plynem nerozumí a budu pořád běhat po servisech.Jestli to nebylo tzv přihříváni si polívčičky,ponevač jeho 523 je na prodej.540david píše:E 39 je pouze 4,4 V8. Pokud chceš 540 na dojíždění 18km tak se připrav na 15-20l. Ale mohu doporučit LPG. 12-17l plynu.
Díky moc kluci za rady,nevidí se každý den fórum kde jsou lidi ochotný a vstřícný poradit.Klidně pište dál...Jawak píše:Nejlepší kompromis - pořizovací cena x výkon x celkové náklady je 528iA. Jede to, nežere to jak tank a svezení je parádní.
Mám e39 528iA Touring (05/98 ) už 2 roky, když jsem ji kupoval, měla najeto 170 tis km, teď 208, za ty dva roky jsem najel 38 tis km, teprve v prosinci loni jsem měnil brzdové destičky (př a zad 3500 Kč) a před měsícem na přední nápravě kosti stabilizátoru, obě za 900 Kč
Hned po koupi jsem musel vyměnit NIVO měchy vzadu (14 tis Kč, ale na dalších 10 let je klid) a asi po roce snímač otáček klikovky (2 tis Kč) ale to jsou běžné věci u e39 po 10ti letech. Zároveň s tím čidlem jsem nechal přetěsnit svody, trošičku to profukovalo.
e39 528iA je skvělé auto na denní ježdění jak do práce, tak na dlouhé cesty