Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

demontáž skla vnějšího zpětného zrcátka

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
alpineman
Klubové ID: 1712
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od alpineman »

Chlapi, včera mi nějaký chytrák v garážích zachytil o zrcátko u řidiče a vypadlo mi sklíčko. Jemu ale taky. Jenže asi spěchal ten pitoma tak moc, že sebral to moje a nechal mi takovou nepasující plochou hrobku.

Takže koupím nové, obě (u spolujezdce mám zoxidovanou mapičku). Jenže u toho zdravého nevím, jak se to sklo vyndavá. Prý nějakou páčkou mezi sklem a rámečkem. Jenže já nic takového nenašel. Je snad viditelná zepředu - v mezeře? Nebo je nutné sklo nějak vyhnout, protože je snad ta páčka za ním?

Poraďte prosím jak s tím sklem ven!
Birkoff
Klubové ID: 989

#2 Příspěvek od Birkoff »

Páčka je jen u samozatmívacích. To spolehlivě poznáš podle plastového ráměčku kolem skla. Pokud máš sklo v rámečku, tak by dole uprostřed v mezeře (při pohledu do zrcátka) měla být "pacička" která otáčí aretovacím kroužkem. Vezmi tenký šroubovák a odlač ji proti směru hodinových ručiček až zmizí za tím plastovým rámečkem. Pak sklo opatrně vyndej.

Upozornění: tohle platí při originál osazení skly. Jsou totiž levé a pravé. Já měl mapř. pravé sklo v levém zrcátku a tak ta pacička byla nahoře.

"Obyčejná" sklíčka nemají ten plastový rámeček kolem skla a ani tu packu. Jsou jen nacvaknutá a musí se "odpáčit"
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od alpineman »

Díky moc za info!
Vnější samozatmívací nemám. Jen vnitřní. Z toho mi tedy vyplývá, že je musím vycvaknout. Samozřejmě, že heslem "co nejde silou, jde ještě větší silou", se řídit nebudu.
Killca
Klubové ID: 1648

#4 Příspěvek od Killca »

takhle to zrcatko vypada zezadu a z boku, musis se trefit sroubovakem tak, abys trochu odchlip jen zacvocek od kruhoveho stredu, ktery ma trny na zaseknuti tech cervenych okinek=zaklapnuti do sebe

Obrázek
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
VaclavC
Klubové ID: 1486
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od VaclavC »

Nejaky zmetek mi vyloupl sklicko u ridice a zbylo mi tam viz fotka. Vypada to na pohled celkem neposkozene, kruh ve stredu se hybe jak ma. Rozebrane jsem to ale nikdy nevidel, proto se tady ptam, jestli to skutecne je ok a jestli tam jeste neco nechybi (nevim co)? Predpokladam ze koupim jenom sklo a jenom ho tam nejak nacvaknu.
Přílohy
At chcipnou vsichni zkurvysyni!
At chcipnou vsichni zkurvysyni!
IMG_9105.JPG (91 KiB) Zobrazeno 453 x
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od alpineman »

Přesně tak. Měl jsem to samé. Pokud se ti střed pohybuje (naklání) do všech čtyř směrů, nové sklo jen nacvakneš. Jde to fakt lehce. A máš štěstí, že ti neucvaknul dráty od výhřevu... Jinak podobné krádeže nelze ani komentovat. Vidět někoho, že mi przní auto, přelomím mu na místě páteř.
VaclavC
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od VaclavC »

Nojo, co clovek nadela. Kdyz ho tam chytim a rozkopu mu hubu, tak jeste budu mit problemy ja .... mozna nakonec dobre, ze jsem ho u toho nechytil.
VaclavC
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od VaclavC »

Mam s tim trochu problem zkusil jsem najit podle typu vozidla sklo do zrcatka u ELITu nebo AutoKelly, v obojim mi dali stejne sklo, ale ani omylem tam nepasuje, je vyrazne vetsi, ma jiny obrys a konektor na druhe strane. Netusim, kde je problem, nepozna nekdo podle fotky o kus vyse, jestli mam standartni zrcatko, co patri na E39, nebo jestli tam nahodou nemam neco, co tam nepatri? Podle ETK, to ale vypada, ze mam to, co tam patri ...
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od alpineman »

Podle fota je to standard e39...

Jinak na e36 a 46 by měla být stejná zrcátka. Právě jdu dát auto do garáže a venku je -10°C. Takže je to vše tak promrzlé, že bych určitě něco zlomil. Ale pokud vydržíš do zítřka, vycvaknu sklo a vyfotím jej i vnitřek s motorkem.
VaclavC
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od VaclavC »

To urcite vydrzim, diky moc ;)
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od alpineman »

...nevydržel jsem to já a nafotil to hned;)

Jinak to sklo je od kamaráda z e36 a bohužel nevyhřívané. Ale furt lepší než nic. Na jaře to doladím...

foto1 - vnitřek s motorkem
foto2 - rub skla
foto3 - detail úchytu skla
Přílohy
vnitřek s motorkem
vnitřek s motorkem
DSCN3552.JPG (72.22 KiB) Zobrazeno 200 x
rub skla
rub skla
DSCN3554.JPG (85.67 KiB) Zobrazeno 200 x
detail úchytu skla
detail úchytu skla
DSCN3555.JPG (86.42 KiB) Zobrazeno 200 x
VaclavC
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od VaclavC »

No ja stejne uz sel spat ;-). Diky!. Vypada to, ze maji (a to asi uz druhovyrobce) nejaky bordel v katalogu, pro E39 mi to nabizi tohle

http://www.elitecat.cz/ArticleDetail.as ... eId=503021 (cislo A6471844)

Coz je spatne (predtim jsem doufal, ze tam maji akorat blbe fotku ... no nemaji). Pak jsem zkousel pro E36, E46, E34 a na to mi to vyhazuje tyhle

http://www.elitecat.cz/ArticleDetail.as ... eId=503021 (cislo A6471485, je pro E36, E46 a E34)
http://www.elitecat.cz/ArticleDetail.as ... eId=503021 (cislo A6471849, ma byt pro E46)

coz uz na pohled vypada lepe. To druhe (modre pro E46) mi prijde, ze ma jiny tvar, to, co jsem si u sebe obkreslil na papir se velmi blizi obdelniku. Asi zkusim to prvni (jsem zvedavy, kolikrat jeste do toho ELITu pojedu, bez zrcatka se mi jezdi hodne blbe, takze to asi vezmu mastnou tyci ...). Jinak mi prijde, ze ten vnejsek mame oba stejny.

EDIT> Koukam, z jineho browseru, ze odkazy jsou naprd ... umi nekdo linkovat z ELIT eCatu?
VaclavC
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od VaclavC »

Tak bohuzel, to prvni sklo (A6471485) sice rozmerove je ok (stejne), ale ma vetsi prumer toho stredoveho kruhu, takze ani omylem nepasuje. Taky ma na druhe strane kontakty na vyhrivani, ktere se tam taky nemaji moc jak vejit. To druhe v tom pripade ani zkouset nebudu, ma podle fotky i jiny tvar ...

Nema nekdo nejaky napad, kde to zkusit koupit jinde, nez v ELITu nebo AutoKelly? Treba jinde budou mit spravne pro E39 ...
VaclavC
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od VaclavC »

Tak jsem nakonec vymeknul a koupil v Inveltu za 2,5k originalni sklo. To samozrejme pasuje ;-). Odmenou je take na pohled lepsi dilenske zpracovani nez u tech druhovyrobku, co jsem zkousel. Poznatek snad jenom jeden: ELIT ani AutoKelly proste neumi mensi sklo do zrcatka na E39.
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od alpineman »

I tak to lze vyřešit. Než objíždět různé mototechny a prodejce ND, když pak nic nepasuje.
Tak ať slouží a odolává nenechavcům a smažkám, kteří seberou na co přijdou.
VaclavC
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od VaclavC »

No prave. Jeste jenom vyrusit smazky :evil:
Odpovědět