Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
demontáž skla vnějšího zpětného zrcátka
-
- Klubové ID: 1712
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi, včera mi nějaký chytrák v garážích zachytil o zrcátko u řidiče a vypadlo mi sklíčko. Jemu ale taky. Jenže asi spěchal ten pitoma tak moc, že sebral to moje a nechal mi takovou nepasující plochou hrobku.
Takže koupím nové, obě (u spolujezdce mám zoxidovanou mapičku). Jenže u toho zdravého nevím, jak se to sklo vyndavá. Prý nějakou páčkou mezi sklem a rámečkem. Jenže já nic takového nenašel. Je snad viditelná zepředu - v mezeře? Nebo je nutné sklo nějak vyhnout, protože je snad ta páčka za ním?
Poraďte prosím jak s tím sklem ven!
Takže koupím nové, obě (u spolujezdce mám zoxidovanou mapičku). Jenže u toho zdravého nevím, jak se to sklo vyndavá. Prý nějakou páčkou mezi sklem a rámečkem. Jenže já nic takového nenašel. Je snad viditelná zepředu - v mezeře? Nebo je nutné sklo nějak vyhnout, protože je snad ta páčka za ním?
Poraďte prosím jak s tím sklem ven!
-
- Klubové ID: 989
Páčka je jen u samozatmívacích. To spolehlivě poznáš podle plastového ráměčku kolem skla. Pokud máš sklo v rámečku, tak by dole uprostřed v mezeře (při pohledu do zrcátka) měla být "pacička" která otáčí aretovacím kroužkem. Vezmi tenký šroubovák a odlač ji proti směru hodinových ručiček až zmizí za tím plastovým rámečkem. Pak sklo opatrně vyndej.
Upozornění: tohle platí při originál osazení skly. Jsou totiž levé a pravé. Já měl mapř. pravé sklo v levém zrcátku a tak ta pacička byla nahoře.
"Obyčejná" sklíčka nemají ten plastový rámeček kolem skla a ani tu packu. Jsou jen nacvaknutá a musí se "odpáčit"
Upozornění: tohle platí při originál osazení skly. Jsou totiž levé a pravé. Já měl mapř. pravé sklo v levém zrcátku a tak ta pacička byla nahoře.
"Obyčejná" sklíčka nemají ten plastový rámeček kolem skla a ani tu packu. Jsou jen nacvaknutá a musí se "odpáčit"
-
- Klubové ID: 1486
- Kontaktovat uživatele:
Nejaky zmetek mi vyloupl sklicko u ridice a zbylo mi tam viz fotka. Vypada to na pohled celkem neposkozene, kruh ve stredu se hybe jak ma. Rozebrane jsem to ale nikdy nevidel, proto se tady ptam, jestli to skutecne je ok a jestli tam jeste neco nechybi (nevim co)? Predpokladam ze koupim jenom sklo a jenom ho tam nejak nacvaknu.
- Přílohy
-
- At chcipnou vsichni zkurvysyni!
- IMG_9105.JPG (91 KiB) Zobrazeno 464 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Mam s tim trochu problem zkusil jsem najit podle typu vozidla sklo do zrcatka u ELITu nebo AutoKelly, v obojim mi dali stejne sklo, ale ani omylem tam nepasuje, je vyrazne vetsi, ma jiny obrys a konektor na druhe strane. Netusim, kde je problem, nepozna nekdo podle fotky o kus vyse, jestli mam standartni zrcatko, co patri na E39, nebo jestli tam nahodou nemam neco, co tam nepatri? Podle ETK, to ale vypada, ze mam to, co tam patri ...
-
- Klubové ID: 1712
- Kontaktovat uživatele:
...nevydržel jsem to já a nafotil to hned;)
Jinak to sklo je od kamaráda z e36 a bohužel nevyhřívané. Ale furt lepší než nic. Na jaře to doladím...
foto1 - vnitřek s motorkem
foto2 - rub skla
foto3 - detail úchytu skla
Jinak to sklo je od kamaráda z e36 a bohužel nevyhřívané. Ale furt lepší než nic. Na jaře to doladím...
foto1 - vnitřek s motorkem
foto2 - rub skla
foto3 - detail úchytu skla
- Přílohy
-
- vnitřek s motorkem
- DSCN3552.JPG (72.22 KiB) Zobrazeno 211 x
-
- rub skla
- DSCN3554.JPG (85.67 KiB) Zobrazeno 211 x
-
- detail úchytu skla
- DSCN3555.JPG (86.42 KiB) Zobrazeno 211 x
-
- Kontaktovat uživatele:
No ja stejne uz sel spat
. Diky!. Vypada to, ze maji (a to asi uz druhovyrobce) nejaky bordel v katalogu, pro E39 mi to nabizi tohle
http://www.elitecat.cz/ArticleDetail.as ... eId=503021 (cislo A6471844)
Coz je spatne (predtim jsem doufal, ze tam maji akorat blbe fotku ... no nemaji). Pak jsem zkousel pro E36, E46, E34 a na to mi to vyhazuje tyhle
http://www.elitecat.cz/ArticleDetail.as ... eId=503021 (cislo A6471485, je pro E36, E46 a E34)
http://www.elitecat.cz/ArticleDetail.as ... eId=503021 (cislo A6471849, ma byt pro E46)
coz uz na pohled vypada lepe. To druhe (modre pro E46) mi prijde, ze ma jiny tvar, to, co jsem si u sebe obkreslil na papir se velmi blizi obdelniku. Asi zkusim to prvni (jsem zvedavy, kolikrat jeste do toho ELITu pojedu, bez zrcatka se mi jezdi hodne blbe, takze to asi vezmu mastnou tyci ...). Jinak mi prijde, ze ten vnejsek mame oba stejny.
EDIT> Koukam, z jineho browseru, ze odkazy jsou naprd ... umi nekdo linkovat z ELIT eCatu?

http://www.elitecat.cz/ArticleDetail.as ... eId=503021 (cislo A6471844)
Coz je spatne (predtim jsem doufal, ze tam maji akorat blbe fotku ... no nemaji). Pak jsem zkousel pro E36, E46, E34 a na to mi to vyhazuje tyhle
http://www.elitecat.cz/ArticleDetail.as ... eId=503021 (cislo A6471485, je pro E36, E46 a E34)
http://www.elitecat.cz/ArticleDetail.as ... eId=503021 (cislo A6471849, ma byt pro E46)
coz uz na pohled vypada lepe. To druhe (modre pro E46) mi prijde, ze ma jiny tvar, to, co jsem si u sebe obkreslil na papir se velmi blizi obdelniku. Asi zkusim to prvni (jsem zvedavy, kolikrat jeste do toho ELITu pojedu, bez zrcatka se mi jezdi hodne blbe, takze to asi vezmu mastnou tyci ...). Jinak mi prijde, ze ten vnejsek mame oba stejny.
EDIT> Koukam, z jineho browseru, ze odkazy jsou naprd ... umi nekdo linkovat z ELIT eCatu?
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak bohuzel, to prvni sklo (A6471485) sice rozmerove je ok (stejne), ale ma vetsi prumer toho stredoveho kruhu, takze ani omylem nepasuje. Taky ma na druhe strane kontakty na vyhrivani, ktere se tam taky nemaji moc jak vejit. To druhe v tom pripade ani zkouset nebudu, ma podle fotky i jiny tvar ...
Nema nekdo nejaky napad, kde to zkusit koupit jinde, nez v ELITu nebo AutoKelly? Treba jinde budou mit spravne pro E39 ...
Nema nekdo nejaky napad, kde to zkusit koupit jinde, nez v ELITu nebo AutoKelly? Treba jinde budou mit spravne pro E39 ...